Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (278)

plakát

Grand restaurant pana Septima (1966) 

Nejvíc mě asi dostala scéna s tou sjezdovkou, to je prostě síla. Kam se na to hrabou americké "vysokorozpočtové" superfilmy:)

plakát

Občan Kane (1941) 

Možná to je nejlepší film všech dob, možná ne. Čert vem tyhle spory. Těžko lze mezi sebou jednotlivé filmové skvosty porovnávat. Ale do té doby, než jsem viděl "Občana Kanea" a podotýkám, že bylo dost věcí, které mi mohli ten zážitek, na který jsem se už celá léta těšil, zkazit: kupříkladu malé špatně ozvučené kino, kde jsem seděl asi čtyři metry od plátna a to ještě v úhlu nějakých 60 stupňů, což mi ztěžovalo čtení titulků, nepohodlná a krátká sedačka, díky které mě bolela záda.... Co jsem to chtěl říct? Ano, do té doby než jsem viděl "Občana Kanea", jsem si nedovedl představit, jak velký zážitek může člověk prožít, když sleduje vlastně "obyčejné" vyprávění o životě "obyčejného" člověka. Jenže to vyprávění asi musí být předkládané "obyčejným" géniem.

plakát

Neskutečné historky (1976) (seriál) 

U tohoto seriálu je při hodnocení třeba velice diferencovaný přístup, některé díly jsou skvělé a jiné jen průměrné. 4* dávám např. za díly s notorickým útěkářem, s asi nejnudnějším člověkem na světě, či s fanatickým fotbalovým fanouškem. Chtěl bych ještě vyzvednout velice kvalitní dabing Oldřicha Kaisera, který namluvil Palina tak, že jsem ho na první poslech nepoznal.

plakát

Vítězové (1985) 

Scény jízdy na kole jsou zřejmě nejlepší jaké jsem zatím ve filmu viděl. Jde o povedený sportovní snímek s překvapivým závěrem, který ovšem samozřejmě vůbec neodráží skutečné podmínky v tomto sportu, což mi však během sledování nijak extrémně nevadilo.

plakát

Misery nechce zemřít (1990) 

Myslím, že se Stephen King necal inspirovat Sběratelem nebo je ta obdobná zápletka čistě náhodná? Každopádně se jedná o velice dobrý thriler s excelujíc a po zásluze oscarovou Kathy Bates. A navíc, díky tomuhle filmu jsem konečně našel přezdívku pro svou sestru.

plakát

Pokémon (1997) (seriál) 

Měl jsem podobný názor jako vy všichni, ale pak jsem se pokusil nezaujatě podívat na jeden díl a nevím proč, ale docela mě to bavilo. Originální nápad se tomu upřít nedá, nebo už jste někdy viděli něco podobného?

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

Zase to s tím vynášením do nebe nepřehánějte. Vpodstatě se jedná o velmi dobře zahranou a zrežírovanou naivní moralitu. Otevřete oči:)

plakát

Rychlá rota (1989) (seriál) 

Tosim: Ne nejlepší není Zip, ale sýrový maniak Monty, kterého si zapamatuje každý, kdo viděl byť jen jeden díl:) Společně s Kačeřími příběhy je pro mě RR osobně to nejlepší z Dysneyho seriálového studia.

plakát

Animáci (1993) (seriál) 

"Pískat si při práci: dobrý nápad: Pískat si při jídle:..."

plakát

Vstupte (1975) 

Geniální. Myslím, že v tomhle filmu se vytvořil charakter, který pak Mathau ztvárňoval až do smrti. Dva vysloužilí komici, kdysi tvořící známé duo, kteří se nesnáší, ale musí vzájemné antipatie překonat, aby naposledy vystoupili ve vzpomínkové estrádě, která má být poctou jejich kariérám. Mezi oběma hlavními postavami to jiskří a jejich dialogy jsou obrovsky vtipné, zvláště pak ta spoustou slovních gagů nabytá scénka, kdy nacvičují začátek vystoupení a je třeba zaklepat na dveře. Prostě nejlepší film Waltera Mathaua.