Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 861)

plakát

Love Recipe (2008) 

Dokonalá idylka. Co víc si mohla ta kulaťoučká ženuška přát? Když už se tady vyskytuje psík, tak to chtělo ho trošku více využít. Běhaní za míčkem k tomu přece vybízelo. Proto jsem očekávala maličko jiný konec.

plakát

Únos (2006) 

Při tomhle krátkometrážním snímku jsem se smála tak, že jsem málem spadla ze židle. Nemělo to jedinou chybičku. Bylo to nápadité a mělo to spád. Hlavně to bylo vtipné. Nejen člověk se svými chybami učí, že? Zkoušky se dají dělat ze všeho. I z takové poněkud zvláštní disciplíny, jako byla právě tato.

plakát

Slimtime (2010) 

Tak to se můžu jít ještě v klidu najíst. Že by tohle byl náhled do daleké budoucnosti? Na takovém zařizení by se dal vydělat majlant a to nepočítám užívací práva a patenty. Je vidět, že se fantazii meze nekladou a je to tak dobře. Každý dobrý nápad na kraťas vítám. Dokážu ho také ocenit.

plakát

The God (2003) 

A pak, že bozi jsou všemocní. Stačí jedno malé otravné zvířátko a jsou v koncích. Bylo to předvídatelné a jednoduché. V té jednoduchosti je právě jeho síla. Zajímavé byly detaily té sochy. Bavila jsem se hodně, protože jsem si představila na místě boha sebe. Dopadlo by naprosto stejně a to nemám šest rukou.

plakát

Parigot (2010) (studentský film) 

Tohle, že byl studentský film? Vždyť za takový počin by se nemusely stydět renomované animátorské dílny. Určitě bych chtěla od tvůrců tohoto krátkometrážního filmečku celovečerák. Těch pár minut mě docela namlsalo. Pointu jsem objasnila poměrně záhy. Takže mě závěr ani nepřekvapil. Ovšem, k tomu příběhu to sedlo přesně.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Keira Knightley má zřejmě souzené role osudových žen a nebo je to spíše tím, že se do takových postav prostě jenom krásně hodí. Stylizace tohot příběhu je velmi zajímavá a originální. To byl moc dobrý nápad. Všechno je to dobře vymyšlené a dobře to do sebe zapadá. Občas na mě některé scény působily skoro až magicky. Samozřejmě jde hlavně o to, že divák musí na takovou hru přistoupit, jako jsem to udělala já a nechat se tím vším unášet a sledovat to pozorně. Ovšem použití klasické metody by určitě přineslo více ovoce.

plakát

Školní výlet (2012) odpad!

Ach, ta zatracená reklama. To už je bohužel nepsané pravidlo, že se musí tvůrci filmů zavděčit svým sponzorům a dát jim řádný prostor ve svém filmu a upozorňovat na ně diváky. Tohle mě v našich filmech strašně ruší. Bendiga do filmu nebrat. Magnusku, k obleku příště jiné boty, nejlépe černé kožené polobotky, které budou náležitě vyleštěny. Ředitel má reprezentovat a nedělat ze sebe burana, který se do svého křesla dostal bůhvíjak. Z úcty ke generaci našich starých herců jsem film dokoukala, ale nepochopím, proč sem vůbec lezli. Mě to hlava prostě nebere. Takhle, kdyby to bylo studentské cvičení nebo nějaká ročníková práce. Poctu těmto hercům si představuju jinak. Je opravdu smutné, že pro některé to byl poslední film.

plakát

Ladíme! (2012) 

Promarněná šance, promarněná šance, promarněná šance! Stopáž mohla být kratší alespoň o dvacet minut, prospělo by to. Ani choreografie nejsou nijak zvlášť převratné, i když tady nejde zrovna o tancování, ale při zpívání taky nemůže člověk stát jako dřevo. V podstatě je to o čekání na velkolepou finálovku, která to všechno nepodařené strčí do kapsy. Takle to fungovalo i u mě. Asi jsem se pořádně namlsala někde jinde a nebo už nepatřím mezi cílovku, na kterou se tenhle film zaměřuje. Ještě mám jednu výtku a to jsou dvě nechutné scény. Mě ten poblink stačil jednou. Po druhé už byl úplně zbytečný. Když to vezmu z druhé strany, tak jsou tu samozřejmě herečky, které tenhle canc táhnou velkou silou vzhůru, jistě Anna Kendrick je sympatická herečka, ale já mám na mysli hlavně osobu, která hrála tlusťošku Amy, tedy Rebel Wilson. Většina fórků stojí přímo na ní a ona se stará o zábavu. Ovšem , jako skupina se tyhle holky hledaly až se našly. Proti použitým písničkám nic nemám, i když můj šálek kávy to rozhodně není.

plakát

Případ pro rybáře (2013) (TV film) 

Na mě tohle bylo až příliš moc usedlé a nudné. Z Viktora Preisse a Davida Matáska by mohla být příjemná dvojice, která by vyšetřovala zločiny. Dobře se na ně koukalo, i když zálibu v rybaření s nimi rozhodně nesdílím. Dolanský by si klidně mohl zahrát pořádného psychopata. Talent a vizáž na to má. Já bych mu takovou roli klidně uvěřila.

plakát

O sirotkovi z Radhoště (1996) (TV film) 

Zvláštní pohádka. Některé momenty byly jako z hororu. Ta rakev, kterou se lezlo do podzemí, na mě působila hrozně. Michaela Kuklová vypadala jako mírně vyšinutá. Roden asi nebude nikdy v pohádkách hrát kladnou roli a ani si nedokážu vybavit, jestli měl někdy v pohádce kladnou roli. Michal Dlouhý byl sympaťák a nezklamal. Příroda byla krásná, jako vystřižená z nějakého přírodovědného seriálu.