Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá režie a poměrně věrohodný a kvalitní výkon Jana Dolanského, který dolaďuje samozřejmě Viktor Preiss. Detektivní příběhy mají jednu nevýhodu, jejich efekt funguje pouze při prvním zhlédnutí. Klasická otázka "kdo je vrah" se pomalu odkrývá a příběh se vrací do počáteční rybářské pohody. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Televizní detektivka ano, ale jedině.kdyby byla režijně zvládnutá. To, co tady v parku jako zlost předvádí eso formátu Jiřího Dvořáka, z toho budete smutní. Jediný Viktor Preiss zachraňuje nevěrohodnou báchorku, která si pomáhá stupidními oslími můstky, to když postavy telefonují a jako debílci všechno papouškují divákovi na vysvětlenou (nejmarkantnější je to ve scéně s Pavlem Rímským). Neřekl bych, že je v tom zamotáno hodně postav, spíš většina výstupů je přehraných anebo zbytečných (scény s kamny..). O Matáskovi snad ani psát netřeba, měl skončit u Kendyho a hotovo. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Rybář kapitán Vašátko (to je náhoda Vašátko-Vacátko) je na dovolené a sedí u řeky s malířem Horácem. Idyla klidu dovolené je postupně rušena případem znásilnění a vraždy Mileny Stárkové, až je konstábl Vašátko i divák zatažen do detektivky, která má slušný spád a je dobře natočena. Jedná se o skvělý herecký koncert Viktora Preisse a Davida Matáska. Dobrý ! ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Jestli bylo zaděláno na víc než jen na tradiční televizní film České televize, tak jen díky velmi solidním hercům. Ale ani kvalitní herecká sestava nepomůže trochu rozklíženému scénáři, kterej sice má jistej potenciál, ale taky trochu moc postav, díky čemuž se v tom divák trochu ztrácí. Vyloženě průserová je ovšem režie, která film nemilosrdně pohřbívá od začátku až do konce. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Detektivka je to celkem slušná, divák není ochuzen o žádnou indicii a herci slušně hrají. Ale ty pravidelné záběry na přírodu, když paní režisérka neví, co by plácla před kameru, tokavě se rozněžní nad lesíkem, remízkem, ubíhající říčkou, či západem slunce. Takže položku romantika si může odškrtnout a jedeme dál. Jenže ono není moc kam. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)
  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)

Reklama

Reklama