Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 861)

plakát

Bojovnice (2007) 

Vážně jsem se bála, aby z toho nebyla nějaká mlátička. Ale byla jsem velmi mile překvapaná tím, čím snímek je. Velmi civilní a tím pádem hodně věrohodný, jako by to vyprávěla vaše nová sousedka. Vyhovoval mi i pomalješí styl vypravování příběhu. Líbila se mi choroegrafie soubojů, nic bláznivého. Zpomalovačky k tomu sedly přesně akorát. Já jsem byla ve finále spokojená. Občas neuškodí se na podobný snímek, jako je právě tento podívat.

plakát

Dvacet tisíc mil pod mořem (1980) (TV film) 

Velmi komorní drama. Tak jsem si všimla dobře, že se tady profesor Aronnax projevoval hodně naivně a že se všemu divil. To bych od vědce neočekávala, ale budiž. S televizními kulisami nemám problém. Překvapilo mě, scénář má na svědomí Radek John. Dostala jsem chuť si tutu Verneovku zase přečíst. Takže i k tomu mi tenhle televizní příběh dobře posloužil.

plakát

Čapkovy kapsy - Zločin na poště (2011) (epizoda) 

Raději dám přednost staršímu filmu s Vladimírem Menšíkem. Tam byli všichni mnohem více uvěřitelnější, živelnější a životnější. Tady jsem měla pocit, že si to všichni přišli jenom odkecat a pak rovnou na kafe nebo domů. Oldřich Navrátil se snažil, ale nebylo mu to moc platné. Škoda, tohle není vůbec špatná povídka. Taky mi připadalo, že stopáž je asi tak deset krát delší, než byla ve skutečnosti.

plakát

Na zámku (1999) (TV film) 

Velmi dobře obsazeno. Ale všechno bylo tak nějak až moc ploché. Nedokázala jsem si najít cestu k žádné z postav. To mě od sledování odrazovalo. Pokud tedy opomenu Chantal Poullain. Ta byla samozřejmě nezapomenutelná. Ale ta je už sama o sobě dost výraznou osobností. Strhává všechnu pozornost na sebe.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Benedict Cumberbatch byl jako záporák dokonalý. Postava Khana mu sedla jako ulitá. Netušila jsem, co od něho můžu očekávat. Byl velmi inteligentní, silný a šel si tvrdě za svým cílem. Takový záporáci jsou tím pravým kořením. Po prvním dílu jsem byla hodně zvědavá, kam se vrtneme tentokrát. Legenda je zpět a Abrams to s ní umí. Jen tak dál. Užívala jsem si sledování a tak to má být.

plakát

Hra o trůny - Série 1 (2011) (série) 

Tenhle fenomén mě úplně minul i kolem knížní série jsem prošla téměř bez povšimnutí. Ale včera jsem dala seriálu šanci, protože jsem se začala nudit a nebyl lepší program a shlédla první sérii na jeden zátah. Bylo to pěkné seznamovací kolečko s tímto fantasy světem a jeho postavami, ale takhle se má seriál vyvíjet. Neměla jsem nikdy moc v lásce herce Seana Beana, ale tady se mi jeho role se svými zásadami líbila. Za to Lena Headey mi zvedla mandle, mrcha jedna.Už se těším na další nášup.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Nezlobte se na mně, ale já jsem tenhle filmový příběh dala do konce s velkým sebezapřením. Od půlky jsem měla co dělat, abych to dokoukala. Očekávala jsem něco trochu jiného. Všichni kolem mě o filmu básnili. Tak jse se rozhodla podívat se taky. No, patrně jsem sledovala jiný film než ostatní. Lady Gaga mě mile překvapila. Byla moc hezky civilní. To bylo fajn.

plakát

Krabat: Čarodějův učeň (2008) 

Na Němce to bylo celkem slušné. Očekávala jsem ale mnohem více napětí. Přece jenom je tohle dost temný a strašidelný příběh. Z televizní obrazovky jsem ho nedostala. Velká škoda. Více magie by taky nebylo k zahození. Herecké obsazení je kvalitní a odvádí moc dobrou práci.

plakát

Čertí brko (2018) 

Nápad s Čertím brkem, které zapisujelidské hříchy, byl fajn. Ono tady bylo takových chytrých nápadů více, ale jako celek to vůbec nedrželo pohromadě. Politické narážky mi přišly zbytečné, jako by se tvůrci nemohli rozhodnout na jakou cílovku vlastně zamíří a tak pálí všemi směry. Herecké obsazení bylo sympatické.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Očekvávala jsem od pohádky mnohem víc, to přiznávám. Mile mě překvapil Marek Eben. Bylo moc příjemné ho vidět hrát, ale chyběl mu pořádný nahrávač. Pavlína Tomicová a její manžel jsou bezva komickou dvojicí, ale jejich potenciál byl trestuhodně nevyužit. To byla škoda. Nemuselo by přitom jít o něco bláznivého. Princezna byla sympatická. Jakub Prachař mohl být ještě větší zmetek. Sedlo by mu to jako zadek na hrnec. Matouše Rumla Honza působyl jako páté kolo u vozu, jako téměř zbytečná figura. Honza je přece důležitá postava. Na mě to bylo málo datažené.