Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (328)

plakát

S.W.A.T.: Pod palbou (2011) 

Snaha doručit místy věrohodnou akci (v rámci B-čka) zabitá nevýrazným příběhem a ješte nevýraznějšími charaktery. Padouch Roberta Patricka je jediná zapamatovatelná postava. 3/10

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Není to vůbec špatný. Na Black Hawk Down tomu něco chybí, ale i tak solidní válečnej film. Americký patos je v přežitelné míře, akce je relativně přehledná. Je fakt, že se Bayovi moc nepovedlo rozlišit postavy, takže si prakticky nebudete pamatovat kdo je kdo - holt hlavní devizou filmu je nastalá prekérní situace a její akční řešení, nikoli piplání se s účastníky.

plakát

Rozkaz zabíjet (2016) 

Na nízkorozpočtový SF thriller to má až překvapivě dobré CGI. Zápletka sice není nijak originální, ale taky ne hloupá. Herci lehce prkení, ale v pohodě. Kdyby česká produkce dokázala na poli SF něco co se tomuhle alespoň blíží, asi bysme tu skákali do stropu.

plakát

Deadpool (2016) 

Některé filmy k maximálnímu hodnocení potřebují precizní dřinu na většině front (scénář, režie, herci, hudba..). Ale občas příjde film, který je natočen s láskou a k maximálnímu hodnocení doplachtí takřka samovolně. Deadpool má pravu: Tohle je Love Story. Přesněji: Film od nějakého trapáka, Hrají: totální idiot, sexy kočka, bristskej padouch, komická figurka, náladová teenagerka, CGI postava, zbytečné kameo. Produkce: pitomci, Scénář: ti skuteční hrdinové, Režie: přeplacenej trouba

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Pár parádních momentů, nicméně - nemůžu si pomoct - jako celek to prostě skřípe. Afflect je rozhodně jeden z kladů filmu, Batman mu sedí. Na Cavila v roli Supese se mi pořád špatně zvyká, možná je to i chyba scénaristů a těch proslovů co mu cpou do pusy. Jesse Eisenberg je dobrý herec, ale jeho variace na facebookového technomilionáře se na postavu Lexe Luthora totálně nehodí. V podstatě máte pocit, že Markovi Zuckerbergovi ruplo v kouli a dal se na dráhu padoucha. Gal Gadot něměla prostor abych mohl vynášet definitivní soudy, ale stejně jako u Afflecka mi na roli docela seděla - doufám, že se Wonder Woman povede, protože na jejím úspěchu bude záležet nejen DC ale kupodivu i Marvelu. Úspěch/neúspěch WW bude mít vliv na to, jestli se obě studia budou dál bát komixáren s hlavní hrdinkou - viz mnohaleté lavírování Marvelu v případě Black Widow.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

V zásadě platí to samé co u Age of Ultron - film plně docení pouze lidi co mají "nakoukáno" MCU. Zásadní jsou v tomle případě CA:Winter Soldier a Age of Ultron, v druhém gardu pak puvodní Avengers a lehce Ant-man. MÍRNÉ SPOILERY: Nové postavy (Panther, Spidey) jsou uvedeny parádně, každá ve vlastním stylu který jí sedí. "Padouch" je tentokrát hodně civilní a s pochopitelnou lidskou motivací což je příjemná změna. konflikt Capa se Sokovijskou smlouvou a později Capa s Ironmanem je hodně osobní a v obou případech dává smysl. Snad jediná věc kterou bych vytknul je trochu odfláknuté vysvětlení výhrad teamu Cap proti Sokovijské smlouvě. Smlouva má v zásadě dvě roviny: "registraci" a "nasazení" abnormálních jedinců. Scénář se věnují prakticky výhradně tomu "nasazení" - tj. kontrolou nad akcemi Avengers. Povinná registrace je zcela upozaděna, přitom by to třeba pro Capa a Wandu mohl být snadno (aspoň zpočátku) důležitější bod. Mám pocit, že se tomu možná vyhnuly z důvodu podobnosti s registrací mutantů v X-men:3, ale je škoda že až tak důkladně.

plakát

Lucifer (2016) (seriál) 

Z okna vyhozený potenciál. Gaimanův Sandman je jedním z nejvýraznějších komixů a Lucifer je v něm parádní postava. Bohužel americká TV produkce se tuhle postavu rozhodla vzít a vrazit ji jako tahák do krimi procedurálky - ano, totéž co CSI, NCIS, Bones, Castle a MILION dalších. Pro televizní stanice jsou krimi procedurálky (a Sitcomy) v podstatě sázka na jistotu - osvědčený recept, který budou ochotně točit donekonečna, protože divák se nemusí do děje nijak investovat a o ničem přemýšlet. Prostě sebou po práci/škole plácne před TV a podívá se na své oblíbené sympatické hrdiny, kteří se trochu pošpičkují a do 45 minut vyřeší případ a natřou to padouchům. "Utratit" postavu Lucifera na tuto zábavu pro masy je hrozná škoda. Sice je stále možné, že seriál zamíří radikálně jiným směrem, ale ta šance je v podstě mizivá. Studia nebudou riskovat konverzi z dojné krávy na nejistou cestu příběhem taženého seriálu.

plakát

Letopisy rodu Shannara (2016) (seriál) 

Klady: povedený vizuál, Manu Bennett, Ivana Baquero.. nic z toho buhžel nezachrání bezradné scénáristy. Viděno 9 dílu - v KAŽDÉM z nich dojde k únosu/situaci rukojmí - nejotřesnější seriálová klišé. Knihy Terryho Brookse sice nejsou žádná špičková fantasy, ale tohle si nezasloužili.

plakát

V zajetí kouzel (2015) (seriál) 

Je tu potencial. Magicians pusobi uplne jinak nez zbytek soucasne fantasy produkce, maji slusny scenar i postavy. Co je mozna (dost) riskantni je fakt, ze hlavni hrdinove nejsou az tak libivy dobraci jak se v zanru obvykle ocekava. On je docela sebestrednej povysenej hajzlik, Ona zase zavyslacka co pro davku (magie) udela lecos. Na druhou stranu je tahle vzpoura proti zanrovym klise spestreni.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Silnejsi 3. Bohuzel prilis na jistotu hrany skoro-remake epizod IV a V, do kterych ale chyby atmosfera a trochu charizmatictejsi herci (predevsim na strane zaporaku). Deti co nevideli puvodni SW, si muzou prihodit hvezdicku..