Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (328)

plakát

Jessica Jones (2015) (seriál) 

Varovani: tohle nema se svetem nabliskanych superhrdinu spolecneho temer nic. Jessica Jones je v podstate cela (vsech 13 dilu) "origin story". Jeden z nejdepresivnejsich a nejbrutalnejsich serialu roku. Studie lidskeho zoufalstvi a selhani, ale i vule zatnout zuby a jit dal i kdyz uz jste uplne na dne. Jedine co musim vytknout je prilisna delka, objektivne bych to videl tak na 9-10 dilu, natahovani do objednanych 13 dilu je znat. Na druhou stranu poslani "origin story" je naplneno kompletne, na konci serialu budete o Jessice, jeji sile i slabostech vedet vsechno. IMO zatim nejprokreslenejsi postava ze vsech Marvelovek. PS: obsazeni je perfektni a Kilgrave David Tennanta nechava jako hrozba v prachu i technicky mnohem nebezpecnejsi padouchy. Holt PG-13 marvelovske filmy vam nikdy nepredhodi takovou porci zmaru jak si to dovoli Netflix.

plakát

Osmý smysl (2015) (seriál) 

Mozna to neni nejlepsi, ale urcite zatim nejzajimavejsi serial 2015. Co je potreba vyzdvyhout jsou postavy - kazda z nich ma neco do sebe a je proste radost je sledovat. Wachowsti si mozna trochu tlaci svoji LGBT tematiku, no a co. J.M. Straczynski koriguje kurz a dlouho po Babylonu 5 zas jednou serviruje vizionarskou pecku. Oblibene postavy? Sense8.. PS: Netflix tenhle rok proste boduje, napred Daredevil a ted tohle. Vse zcela vzdalene nudnym sazkam na jistotu jako jsou nekonecne kriminalni proceduralky a sitcomy.

plakát

Supergirl (2015) (seriál) 

Panove z DC si zcela spravne spocitali, ze na trhu je dira mezi Winx Club/Zvonilkou na jedne strane a AoS/Flash/Arrow na strane druhe. Je tedy zbytecne se nad smerovanim Supergirl rozcilovat. I tak to muze byt obcas zabavne i pro starsi publikum, to ukaze cas..

plakát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

Naslapany pilot, ale zustavam opatrny. U serialu tohoto typu bude kvalitni dejova linka zcela zasadni a dil druhy moc neukazal. S hodnocenim cekam..

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Slabe ****. T5 je kupodivu celkem standardni SF akcnak, ktery nad prumer tahne Arnieho krutoprisnej "usmev". Ma to celkem hlavu a patu, i kdyz jednotlive subzapletky uz tu vsechny byli v T1+T2 a Sarah Connor Chronicles. Divaci cekajici navrat osudovosti puvodnich dilu serie budou sklamani, tohle uz se proste vratit neda. Akce je dobra, ale niceho kulervouciho se nedockame. Melo to na vic? Melo, ale s PG13 ratingem si moc neumim predstavit jak toho dosahnout. Dobra zprava je ze T5 je zabavnejsi nez T3/4. Jestli je dobry napad pokouset se to natahnout na T6 to uz je vec jina..

plakát

Je muž, který je vysoký, šťastný? (2013) 

Interview s filozofem obohacene Gondryho dokreslujicimi animacemi. Chomskeho racionalni pristup k vede a poznani (nutnost klast si otazky k jevum, ktere povazujeme za samozrejme) je sympaticky, ale pride mi, ze krome toho se temer nic jineho nedozvime. Debaty o lingvistice a vyvoji jazyka sli vetsinou mimo me, o tomto poli vim malo, takze se nebudu vyjadrovat. Jestli je na dile neco zajimaveho z filmoveho pohledu tak je to fakt, ze Gondryho maluvky opravdu pomahaji objasnit / zviraznit konkretni myslenky a jsou tak dukazem ze obraz je nekdy vic nez tisic slov. Hodnotit hvezdami nebudu, nejak mi to k podobnemu materialu nesedne.

plakát

Dark Matter (2015) (seriál) 

Po 4 dilech brzo hodnotit, nicmene se mi to zacina zamlouvat. Posadka ma daleko do svatousku. Otakza je - jak moc daleko do nich meli predtim nez jim nekdo vymazal pamet, a jak moc daleko chteji nechat dojit ted, kdyz maji sanci na restart. Hodne zajimave a ne spatne zahrane postavy, uvidime jak se vyvine dej.

plakát

Jurský svět (2015) 

Cekal sem primerene tupy letni blockbuster, bylo to bohuzel o poznani horsi. Suckuje - tezce - dokonce i soundtrack. Jedna hvezda za Pratta jakozto jedinou postavu, ktera ma trochu charizma i kdyz mu scenar zurive hazi klacky pod nohy. Druha za to, ze dinosauri stacili sezrat alespon cast otresneho ansamblu. Tak nudnej a vypatlanej film s A-ckovym rozpoctem aby jeden pohledal... Pravda - Jupiter Ascending nebyl o moc lepsi..

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Predem nutno uvest: tenhle dil je pokracovanim nejen Avengers 1, ale v podstate vsech ostatnich linii. A s vysvetlovanim kdo je kdo se nikdo parat nebude (coz je dobre). Takze pokud nemate alespon zbezne "nacteny" posledni 4 roky vyvoje Marvelovskeho filmoveho univerza, budete vice ci mene plavat. K samotnemu AoU: s lehkym vahanim lepsi nez jednicka. O neco mene uhlazena akce (v nekterych momentech), zato ale vice prostoru pro postavy. LEHKE SPOILERY: V podstate zadny avenger nevyjde z AoU nezmenen. Nejvic je to znat u Starka a Capa, kdy jeden si konecne priznal ze je "sileny vedec" - ackoli o tom vtipkuje - co mu taky zbyva jineho, a druhy odhodil sny o tom, ze bude nekdy vest normalni zivot a dal se (opet) do sluzeb vyssi veci. To same plati (i kdyz z vice osobnich duvodu) pro Black Widow a Hulka. Hawkeye se vlastne nikam neposune - spise jsou odhaleny zkutecne duvody jeho "why we fight". Thor je jedina postava, ktera je tentokrat trosku do poctu - i kdyz jeho vize bude mit velke dopady do budoucna. Nove postavy jsou paradni, Scarlet Witch & Quicksilver zapadaji hladce do skladacky a Ultron a Vision (vyborni Spader a Bethany) maji v zaveru mozna nejlepsi scenu celeho filmu. Celkove mam problem najit v 141 minutach pasaze kde by slo tempo dolu - trochu prekvapive je to jen nekolik akcnich scen, ktere jsou pro me zbytecne natahovane. Nedejte na hysterii "fanousku", kteri nedostaly presne to co chteli a gaucovych profesoru, kteri - zase - nedostaly komixove vydani filozoficke studie o nesmrtelnosti chrousta a uzijete si mozna nejnadupanejsi film roku. Celkove hodnoceni: 90%

plakát

November Man (2014) 

Trochu old-school spionazni thriller, ktery se blizi spise Fordovu Jacku Ryanovi nez Bourneovkam. Pribeh neni uplne spatny, ale je to na muj vkus az zbytecne prekombinovane (je z toho citit snaha srazit propleteny dej z knihy do formatu filmu). Krome Brosnana - ktery svou roli zvlada s prehledem - jsou ostatni postavy v podstate nevyuzite, coz je skoda. Melo to na vic. 3+