Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (117)

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot byl lepší než jsem očekával. Melissa Benoist je sympatická. Akce taky ušla, člověk se párkrát zasmál. Akorát Olsenova osobnost mi nějak nesedí. Za pilot 66 % Edit Po celé sérii jsem spokojený. Supergirl určitě předčila má očekávání. Rozhodně není perfektní a má co zlepšovat. Ale především zhruba od třetiny série jsem se bavil. Některé epizody nebo jejich části byly trochu slabší (očekávaný crossover s Flashem byl strašně křečovitý) a finále úplně nevyužilo svůj potenciál, ale i tak jsem spokojený. 72 % ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Popsat pilot Supergirl je zhruba stejně obtížné, jako udržet oční kontakt s Alice Eve během jejích rozhovorů u Craiga Fergusona. Volím proto srovnávací taktiku. Vedle všelijakých nových seriálů či starších restů teď pravidelně doháním pomocí binge-watchingu Dobrou manželku a samozřejmě musím říct, že je to seriál neskutečně chytrý, vtipný a především na úrovni. Je to zkrátka jako intimní večer při svíčkách s vaší přítelkyní, u dobré večeře, vína a kvalitní konverzace. Supergirl je naopak takovou pizzou s kámoši, plechovkami coly a deskovou hrou, u které se desetkrát za večer pohádáte, než jeden z vás konečně vyhraje, po čemž přichází na řadu jedna rychlá dota, abyste ty vztahy zase trochu utužili a mohli jít v klidu spát. Vtip je v tom, že jedno není nutně horší, jak to druhé. Občas zkrátka chcete to první, jindy byste zase game night s kamarády za nic nevyměnili. A to je prostě v pořádku. 7/10* PS. asi jsem se platonicky zamiloval do Melissy Benoist. To je taky v pořádku, že jo? ()

Reklama

FTP 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po třech dílech: jak už bylo řečeno, seriál postrádá originalitu, což sice u tisícého audiovizuálního zpracování hrdinksého komiksu není nic překvapivého, ale hlavní hrdinka bohužel nemá k utáhnutí celého seriálu potřebné charisma. Uvidíme dál, možná se vyhraje a akční scény, kde na zeleném pozadí zachraňuje lidstvo, ji budeme časem i věřit. Snaha o zapojení dívek ke sledování superhrdinů dobrá, mojí mámu taky zajímá tenis, jen když hrajou ženský:) ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Nový 20 dílný seriál o docela neznámé sestřenici Supermana. Kara Zor-El neboli Kara Denvers spadla na Zemi, kde vyrostla jako "téměř" normální holka v jedné obyčejné rodině. Celé své mládí až do dospělosti je nucena skrývat své stále narůstající super schopnosti až do okamžiku, kdy je v ohrožení života její starší nevlastní sestra a v ní se probudí její ochranářské pudy. A tak se z nudné, na slovo poslouchající sekretářky v mediální společnosti ve městě National City, stane Supergirl. Uvidíme různé protivníky, kteří se spojují proti naší superhrdince, tak i její spojence, kteří spolu s ní bojují proti těmto padouchům v National City, např. z jedné z posledních epizod Flashe. Ze začátku to byla dost jednoduchá zábava, postupně se z toho ale vyklubal velmi slušný seriál o hrdince, která chce ochránit svoji současnou rodinu tak i samozřejmě celý svět a nehodlá se zastavit před nikým ani ničím. Velkou zásluhu na tom má sympatická herečka Melissa Benoist v titulní roli, která svoji postavu ztvárnila dokonale a skvěle pasuje do podoby Supergirl. Zdařilá a příjemná série, na druhou řádu se rád podívám. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Podobně teenagersky přihlouplé jako Flash, jen víc holčičí, a s rozpočtem pro tuhle hrdinku dost nedostačujícím (ač očividně ne malým). Veškerý potenciál pro feministickou perspektivu navíc hatí prvoplánové průpovídky typu "Proč bych to nezvládla i když nejsem chlap?", zatímco třeba v Agents of SHIELD jsou drsňačky mnohem (narativně) silnější, aniž by se každých 5 minut muselo mluvit o jejich genderu.*** K tomu tvůrci (ještě poměrně neobratně) vytvářejí vlastní supermanovskou mytologii místo navazování na Snyderova Muže z Oceli, což mi přijde jako hodně promarněná šance, zvlášť s přihlédnutím k tomu jak úspěšně svůj filmovo-seriálový universe propojuje Marvel. Po třech epizodách 50% ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (33)

  • Na ComicCone 2018 moderátor navrhol, či si nemôže Alex (Chyler Leigh) zaobstarať Legion prsteň, aby mohla lietať po meste so svojou sestrou. Následne Jesse Rath prsteň skutočne vytiahol a podal ho Chyler Leigh. Vysvitlo, že ho Jesse ukradol z oddelenia rekvizít, načo Mehcad Brooks reagoval: "So this is why we can't have nice stuff, Jesse." (Broccoli_)
  • V epizodě mluví Oliver (Stephen Amell) a Barry (Grant Gustin) s barmanem Garrym. Jde o postavu ze seriálu Legends of Tomorrow (od r. 2016) , kde jde o jednoho z členů Time Bureau. Další narážkou na tento seriál je jeho prohlášení, že Oliver a Barry nejsou jeho hrdinové, ale jeho „legendy“. (spacemaster)
  • Chyler Leigh (Alex Danvers) sa raz nedostavila na ComicCon, keďže tesne pred odjazdom došlo k úmrtiu v jej rodine. Fanúšikovia a hereckí kolegovia ju teda pozdravovali cez množstvo rozhovorov na diaľku. (Broccoli_)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama