Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (469)

plakát

Aimee a Jaguár (1999) 

Škoda, že nevidíme víc Berlína pod polštářem diktatury, škoda, že nevidíme méně melodramatických výlevů, škoda, že hlavní roli hraje podivně nesnesitelná Juliane Köhler. Jinak skvělé téma, docela fajn Schrader i kupříkladu Buck a pár geniálních scén.

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

1. série pro úžasný vykreslení doby a prostředí za 4-, 2. série pro přílišnou melodramatičnost jen 2+, dohromady 4- (já vím, že to nedává žádnej matematickej smysl)

plakát

Druhá šance (2012) 

no, Scény z manželského života to nejsou...

plakát

Vládneme, nerušit (2007) (TV film) 

Chápu, chybí tomu hlubší snaha o vyváženost, ale těch neuvěřitelnejch výroků a perverzní atmosféry doby je tam tolik, že to na těch 5- je.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) odpad!

Musím uznat, že je fascinující to sledovat... scény beze smyslu střídají scény, ze kterých srší trapnost. Celá zápletka je eintopf klišé moderního katastrofickýho hollywoodu a amerických strachů a snů o terorismu a bombózních "nápadů", které nikdo není schopný rozvíjet (opravdu si takhle plytce Nolan představuje vykreslení tíživý situace obleženýho velkoměsta?). Na orwellovský struny se párkrát zabrnkalo, ale pak se na ně opět zapomnělo, kompars pobíhá z místa na místo, je to celý strašně strašně temný, ale zase ne moc, aby se nám lidi v kině náhodou nebáli... co to mělo být? Za všechny rozčilující blbosti tu hlavní: Měl jsem pochopit o co těm záporákům šlo? Selhal jsem. Fajn, ten ošklivej pán je čirý zlo a všichni se ho bojej. Ale proboha - jaká armáda žoldnéřů bojuje s takovým nasazením za to, aby sama pak celá vyletěla do povětří? Uniklo mi něco? Možná. Když se kecají blbosti, spím. PS: Catwoman fajn.

plakát

Láska v hrobě (2012) 

silný zážitek, s osobním komentářem režiséra o to víc... pro mě moc nefungovaly černobílý záběry na konci apod., ale to jsou opravdu detaily

plakát

Julie a Julia (2009) 

pro chvíle pohody... obě herečky moc fajn, ale předloha mi přijde opravdu výjimečně slabá

plakát

Ratatouille (2007) 

film dobrý, ale ten závěr... naprosto geniální

plakát

Lůno (2010) 

nějak mě to nešokuje, nebolí, nevzrušuje ani nedojímá... bezčasí je fajn, ale nemluvnost otravná, Matt Smith k nesnesení, závěrečná scéna ("Who are you?") až nepříjemně trapná, sorry 2-

plakát

Český mír (2010) 

dobře, že ten film je, jen se mi opravdu zdá, že filmaři stranili Nezákladnám...