Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

"Neměli jsme šanci. Zabili nás. A zničili všechno na palubě včetně stroje času. Takže ho neměli ani oni a nemohli do minulosti, kde by mohli zničit budoucnost svejch minulejch já v přítomnosti. Měli pech. Tím, že zabili nás, zabili sebe a pak jsme byli mrtví my, tak jsme se nemohli stát jima, včas se vrátit a zabít se v minulosti, i když by to bylo v přítomnosti." Tohle prostě miluju. Nic víc netřeba dodávat, Trpaslíka buď žerete, nebo ne. Ještě, že to má 8 sérií = 52 epizod!

Česká soda

Česká soda (1993)

Klasika českého porevolučního humoru na hraně a někdy i za hranou, ovšem vždy se stylem a nad věcí. Čtvrtníček, Šteindler, Vávra a spol. zplodili tolik nezapomenutelných momentů, že vyjmenovávat je zde by bylo nošením dříví do lesa. Spousta lidí se dnes velmi správně ptá, zda by toto dnes v televizi, která se začíná některými svými praktikami bohužel podobat své kolegyni z předlistopadových dob, ještě prošlo. Možná ano, možná ne, alespoň že to prošlo tehdy a my můžeme do zblbnutí sledovat tento černočerný laskavý humor.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Co více psát v mém komentáři, když vše podstatné již zde bylo jinými uživateli řečeno? Ano, patřím do té skupiny diváků, pro které se tento seriál stal oním opěvovaným kultem a světem, který vás vtáhne a nepustí, dokud nenajedou závěrečné titulky poslední epizody. Dlouho jsem přemýšlel, co mám na Twin Peaks tak rád, ale nedobral jsem se k nějaké jedné konkrétní věci. Dvojce Lynch/Frost se povedlo namixovat takovou kombinaci specifického humoru (který je mi blízký a který se v Twin Peaks vyskytuje často i v těch nejvypjatějších situacích), tajemné mystiky, kriminálky, horroru, romantiky a řekl bych i zcela záměrné parodie na soup opery, která funguje a žije svým vlastním životem, kdy máte pocit, jako byste byli součástí toho všeho, obyvatelem severoamerického městečka v blízkosti hranic s Kanadou, obklopeného lesy Doughlasových jedlí. Téměř každý z obyvatel tohoto městečka, které máme tu čest poznat, skrývá nějaké své tajemství. Někdy nevinné, někdy zcela temné. Perfektně zahraný agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) s návykem na lahodnou černou kávu a třešňový koláč, který ve své praxi používá tibetské metody, o kterých se mu zdálo ve snu a který se dokáže nadchnout pro cokoli /“Podívejte se…kachny na jezeře! Oh..“/, šerif Harry Truman (Michael Ontkean), chlap se srdcem na pravém místě, který stojí za Cooperem a pomáhá mu s vyšetřováním, moula Andy (Harry Goaz), který ještě nikdy ve službě nepoužil zbraň, ale který svou nešikovností často narazí na důležitou stopu, byznysmeni a bratři Ben a Jerry Hornovi /“Bagety, to je moje!“/, Benova rošťácká a nebezpečně krásná dcera Audrey, která z rozpustilé studentky během seriálu dospěje v mladou dámu, svéráný agent Albert Rosenfield /“Mluvíš, jako bys posvačil nějaké místní prašivky.“/ a takto bych mohl pokračovat ve výčtu postav, které v městečku potkáte. Postupem času některé postavy ustupují a dávají více prostoru jiným. Co mi trochu vadilo a bez čehož bych se klidně obešel, byly Jamesovy (James Marshall) peripetie s paničkou, která ho zaměstnala jako opraváře aut svého manžela, kterého se chtěla zbavit a James posloužil jako obětní beránek. Najdeme zde i několik skutečně silných, geniálních momentů (např. postupně se oddalující záběr na krkavce za doprovodu písně Into the Night od Julee Cruise). Je toho sice mnohem více, o čem bych zde mohl psát (sovy, dáma s polenem, černý a bílý vigvam, Bob), ale nejlepší je se na tento skvost podívat a udělat si vlastní obrázek. Hudba Angela Badalamentiho je pak kapitola sama o sobě. Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Dnes už legendární kreslený seriál, který si bere na paškál kdeco a kdekoho. V pozdější době šla už však kvalita epizod dolů, přesto je jako celek zárukou skvělé zábavy. Obzvláště mám rád speciální Halloweenské díly, kde je humor často ještě černější a tvůrci mohou ještě více popustit uzdu své fantazie. Perfektní český dabing!

Akta X

Akta X (1993)

Další z mých nejoblíbenějších seriálů. Je pravda, že časem šla kvalita trochu dolů, ale za, dejme tomu první 4 série, dávám plný počet. Nejraději jsem měl mytologické epizody, které se vyskytovaly vždy v každé sérii a byly podle mě nejkvalitnější a potom samozřejmě legendárního játrožera Eugena V. Toomse. S kvalitou ostatních epizod, zabývajících se jinými nevysvětlitelnými jevy, než bylo ústřední téma spiknutí mytologických epizod, to už bylo různé, i tak se ale jedná o kultovní seriál, jehož znělku zná snad každý druhý. Mnohé Mulderovy hlášky zůstanou v paměti navždy. ...................................................................................................... Scullyová: "Smrt nastala vykrvácením. Ztratil 75% krve. To je víc než čtyři litry, rozumíš?" Mulder: "Dá se říct, že měl prázdnou nádrž."

Neskutečné historky

Neskutečné historky (1976)

...školní levhart, moc černý kapr načerno, "Co je to strýčku?" "To je morová hlíza chlapče!" a v češtině navíc perfektní O. Kaiser. Nesouhlasím s tím, že je to rozhodně slabší než Cirkus i když některé epizody v porovnání s jinými o něco slabší byly. Celkově ale seriál, který můžu vidět znova a znova.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Tolik skvělých grimas a tolik nápadů na skeče s minimem vyřčených slov, které dokážou dokonale zabavit a rozesmát, snad nikde jinde nenajdete.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Hodně ujetý humor, který není pro každého. Pro mě jo. Sem tam se vyskytne slabší místo, ale vzhledem k počtu epizod se není čemu divit. I tak za 5*****.

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Jeden z mých nejoblíbenějších českých seriálů. Perfektní duo Sovák-Kemr aneb cholerický revizor v penzi a vesnický kutil-kliďas. Skvělé herecké výkony nejen hlavních protagonistů a tuny hlášek. Odsuzovat tento seriál kvůli nějaké propagandě socialismu je mimo mísu.