Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Rec 2 (2009) 

Že se bude tvořit pokračování skvělé jedničky se dalo očekávat. Španělé dokázali navodit neskutečnou atmosféru, v čemž víceméně pokračují i ve dvojce. Ta vlastně začíná v době, kdy ještě neskončil první díl. Moc jsem se na dvojku těšil a proto jsem dlouho čekal, než budu mít volný nějaký pozdní večer, protože tohle si pouštět přes den by byl hřích! Po shlédnutí tohoto hororového pokračování jsem ale zklamán. Po prvním díle se nám „klasická“ infekce přetvářející lidi na zombie mění na jakousi posedlost ďáblem a mytologií s ní spojenou. Což mě zklamalo, protože já mám prostě radši klasické krvelačné zombíky. Atmosféra zůstala skvělá, ale lekačky se víceméně opakují, jednotka SWAT se chvílemi jako elitní jednotka rozhodně nechová (po činžáku se pohybují místy samostatně, s nakaženými se raději perou, místo aby je standardně rozstříleli). Na jedničku to zkrátka nemá, tak uvidíme, co nás čeká v dalším pokračování…

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Tohle byla Sandra Bullock? Ta Lenina Huxleyová z Demolition Mana :)? Tahle ženská se konečně dostala ke skvělému projektu, který svým výkonem ještě vyšperkovala. Uvěřil jsem jí všechno a stejně tak ten výraz v obličeji hlavního představitele, který měl nasazený skoro celý film (takhle se umí „tvářit“ snad už jen náš labrador… všichni jistě znáte takový ten výraz „dejte mi pětikorunu“). Krásný životní příběh velkého černocha, který je jednou velkou pohádkou. Skoro všechno vychází ideálně a já stále čekám nějakou větší dramatickou zápletku, aby se vše nakonec zase v dobré obrátilo. Ta se ale nekoná a celý film tak směřuje k naplnění toho pověstného amerického snu. Skutečný příběh, skvělý scénář, výteční herci a navíc je tam i ten americký fotbal!

plakát

G. I. Joe (2009) 

Tak tato sci-fi akce mě velmi mile překvapila. Ač jsem vůbec netušil, co mě čeká, byl to prostě nářez se vším všudy (vynikající efekty, hlášky, sličné děvy s neustálými výstřihy, drsní černoši, superzbraně,...). Pokud upustím od jednoduchého příběhu (což ale ani není prioritou filmu) a některých nesmyslně řešených situací hlavních postav, musím pět jen chválu. Film má spád od začátku až do konce. Není zde žádné "slepé" místo, kdy by se člověk nudil. Zpracování po vizuální stránce skvělé (i když někdy až přehnané), efekty parádní (mě dostala honička po Paříži). Hlavní postavy (a že jich není málo) dostávají každá dost prostoru, seznámení probíhá pomocí flashbacků, které film nesnižují a perfektně zapadají do Sommersova konceptu. Takovou akci si člověk musí prostě jen užít a nad ničím nepřemýšlet. Na začátku zmáčkneš "play" a po necelých dvou hodinách super nabité akce stiskneš "stop" a řekneš si jen "sakra, to byl ale nářez a ta černovláska, ta by...!"

plakát

Rallye smrti (2008) 

Jason Statham opet ve "sve" akcni roli. Zamraceny vyraz a skoro zadny usmev, presne takhle mam Stathama rad. Akcni rallye z budoucnosti, kdy se lidi bavi on-line sledovanim brutalnich zavodu veznu. Vizualne pekne zpracovano, zavody maji spad a jsou mnohdy sledovany ze zajimavych uhlu. Bohuzel pro me dej prilis jednotvarny a predvidatelny. Nic jsem od filmu neocekaval, proto jsem byl docela mile prekvapen a to hlavne diky vizualnimu zpracovani a predevsim Jasonu Stathamovi. Libilo.

plakát

Oko dravce (2008) 

Velkým plusem toho filmu je snad jen výkon Shiy LaBeoufa a tempo tohoto "hi-tech" thrilleru. Celkově mě tyto náměty moc neoslovují, navíc stále jsem doufal, že za vším bude stát lidská osoba...a ejhle, on je to "jen" kompjůtr. Některé akční scény jsou zpracovány slušně, ale ty celkově film nezachrání, navíc se zde na můj vkus objevuje příliš nelogičností. Tyto nelogičnosti podtrhuje zničení počítače, který snad věděl i na jak dlouho si dáváte polívku do mikrovlny, když k jeho zničení stačil pouhý zásah trubkou. Tohle fakt ne, Shia ovšem super!

plakát

Noc oživlých mrtvol (1968) 

Na staré filmy moc nejsem, ale jelikož jsem si oblíbil zombie žánr, využil jsem možnosti zakoupit toto DVD v trafice. Přeci jen jde o klasiku tohoto žánru. Po shlédnutí filmu musím konstatovat, že tohle se mi nelíbilo. Trapné postavy (především ta vygumovaná blondýnka), ještě trapnější zombíci a nelogická řešení některých situací. V 60. letech tohle mohlo fungovat, ale já jsem žádný strach a napětí nepociťoval, naopak film na mě působil trapně. Ač jde o zakladatele žánru, tohle už vícekrát NE.

plakát

96 hodin (2008) 

Únos dcery a její následné hledání jejím otcem jsme viděli již v několika snímcích. Ovšem zpracování tohoto námětu v tomto filmu bylo úchvatné a dechberoucí. Film má rychlý spád a pořád se něco děje. Liam Neeson mě velmi překvapil a své role se ujal více než dobře. Jeho výkon na mě působil velmi reálně, jakoby mu doopravdy unesli dceru. Výborně zpracované souboje a hlavně Neesonova "krutost" posunuly tento film o velký kus dopředu. Režisér vytyčil i výbornou stopáž, hodina a půl dechberoucího souboje s tvrdou realitou utekla jako nic. Scéna, kdy mu unášejí dceru a on vše poslouchá "on-line" v telefonu a následně mluví s únoscem...to se mi snad na chvíli i zastavilo srdce. Paráda! Závěrečné titulky doběhly snad až do konce, což u mě není zvykem, protože jsem si stále dokola vybavoval, co všechno se v tomto filmu odehrálo...

plakát

REC (2007) 

Opět jeden z mála filmů, které musím přehodnotit a místo čtyř hvězdiček ještě jednu zpětně přitlačit. Hutná atmosféra uzavřeného činžáku mě přitlačila pěkně do pohovky. Prvních cca 50 minut jsem přemýšlel, co má kamarádka myslela tím, že je to fakt „drsný“. Ovšem posledních 30 minut jsem se nestačil divit. Tepová frekvence naznačovala totální kolaps mého organizmu. Obzláště tomu napomohl můj skvělý nápad, pustit si tento film po 23. hodině. Gradující tempo, amatérská kamera, vyděšená reportérka, neskutečná autentičnost a famózní finále. Tak takhle dlouho jsem se u filmu bál naposledy asi když jsem jako dítě viděl Cameronova Vetřelce. Jasně, amatérská kamera už tu byla, našlo by se i dost okopírovaných prvků, ale proč vymýšlet něco nového? Když se to dobře poskládá, vznikne takový hororový skvost jako je [Rec]. [Rec] se tak u mě zařadil mezi jeden z top hororů hlavně díky své autentičnosti.

plakát

Mizerové II (2003) 

Wusaaa! Michael Bay natočil skvělý akční film. Takhle namíchat akci a humor se povede snad jen Bayovi. Film je prošpikován cool hláškami, které ovšem nemusí oslovit široké publikum, ale ve filmu fungují výborně. Dvojice Lawrence, Smith se skvěle doplňuje a u filmu se dost nasmějete. Akční scény jsou samozřejmě zpracovány na výbornou, v tom se Bay opravdu vyřádil a ve filmu jich najdete oproti jedničce opravdu hodně. Příběh točící se kolem drog je dobrý, ale tady jde především o akci a ta je svižná až do konce. Když nic nevybuchuje a nikdo nestřílí, tak se náramně bavíte nějakou cool hláškou nebo hádkou mezi Smithem a Lawrencem. Ostatně oni se skoro celý film jen hádají a navzájem si něco vyčítají. Když jde ale do tuhého, může se jeden na druhé spolehnout jako na svého bratra. Za posledních pár let jeden z nejlépe zpracovaných akčních filmů s opravdu cool humorem. Pro mě další film, který chci mít ve své filmotéce. Na závěr snad jen opět wusaaa…ale v podání Willa Smithe ;-)

plakát

Poslední skaut (1991) 

Tak tohle veledílo můžu kdykoli, kdekoli, s kýmkoli a kolikrát chcete. Bohužel ne vždy nám dabing odkryl veškerou sílu tohoto filmu a proto jsem při pár prvních sledování velmi trpěl. Vše jsem si ale vynahradil s příchodem DVD technologie a podání v originále. Netřeba informovat, že jde o film, stojící na scénáři. Willis a Wayans dostali do huby mocnou zbraň v podobě slova. Ale není slovo jako slovo. Tady je co slovo, to perla a bohudíky se mi tento film snad nemůže nikdy okoukat. Hlášky, které se na nás sypou co minutu, zlidověly, a párkrát je použijete i Vy, aniž byste si to vůbec uvědomili. Já tady vidím Willise v jeho nejlepší roli (McClane je u mě až na druhém místě) a sekundování Damonda Wayanse je neskutečné. Jakmile se oba bok po boku objeví na plátně, nezbývá než film dokoukat! A to i v případě, že si pro Vás právě přišla smrt. Naopak, vemte ji dál, protože tohle se musí vidět (a třeba si to pak ještě rozmyslí, až uvidí, jaký život dokáže být ku*va). Více netřeba dodávat, tohle prostě MUSÍTE vidět, teda hlavně slyšet! Nebe je modrý, voda je mokrá,...