Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (26)

plakát

První rytíř (1995) 

Prostě už jen vzhled S.C. a krása J.O. musí stačit na 4*. Historik asi pláče, nicméně pro diváka je to příjemná podívaná.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Po prvním shlédnutí zatím 4*. Hudba se mi zdá v pořádku. Výkon Helen Bonham Carter je v tomto díle na úrovni ježibaby Lucie Bílé. Například strach z Voldemorta je zahraný naprosto strašně (připomíná mi to styl hýbajících se ramen ze Záskoku). Grint i Watson naprosto perfektní výkony, ale Radcliffe nějak pokulhává. Nevím co, ale ten jeho herecký projev se mi nezdá. Taneční scéna vyvolala v sále salvu smíchu, takže asi páně režisérův záměr - vyjádřit lásku téměř sesterskou mezi Harrym a Hermionou - moc nevyšel. Bohužel. Také, když už je tam nastavena přístupnost od 12 let, mohl pan režisér trochu syrověji znázornit výjev chlípnosti mezi Harrym a Hermionou při otevření viteálu. No a škoda schopností Billa Nighyho na těch pár štěků. Také mohli jeho roli trochu obohatit. Přeci jenom takový burcující projev, který pronesl na začátku, by mě asi vzburcoval tak možná proti invazi krtků na zahradě, ale ne proti útoku smrtijedů a mozkomorů.

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Kéž by více seriálů bylo ukončeno podobně na vrcholu jako BSG.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Po dlouhé době jsem se rozhodl, že si přečtu předlohu filmu. Musím přiznat, byť mi to jako zastánci názoru nepřekonatelnosti knižních předloh, že tento film je mnohem lepší než kniha J.F.Coopera. Nevím proč, ale kniha mi připadla nudná a příběh nebyl až tak realistický (hlavně ten praštěný gamut). Je to snad poprvé, kdy říkám, že film je lepší než kniha. Asi tomu pomohly mnohé změny v ději. No a hudba? Ta sama o sobě je na 6 hvězdiček. Jediný originál v mé sbírce soundtracků :-)

plakát

Nemocnice Chicago Hope (1994) (seriál) 

Když rrovnáváme Pohotovost a Chicago Hope, je to jako srovnávat nakupování v hypermarketu a ve starobylém kamenném obchůdku. Každý je dobrý a každému uškodí, odejde-li nějaká důležitá postava (Geiger, Úhoř ... Ross, Green ...).

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Tomuhle říkám "Harry Potter"!!! Konečně to má taovou atmosféru, jakou jsem si představoval při čtení knih. Čert vem těch pár odchylek od knižní předlohy. Cuarón to prostě posunul blíž do světa "filmu" a zbavil Harryho Pottera značky "dětská pohádka". Snad bude Ohnivý pohár taky tak dobrý (i když se bojím přílišné práce střihače).

plakát

Skála (1996) 

Jedna hvězdička schází. Snad jenom proto, že mi v tom filmu něco chybí ... něco, co by ho udělalo perfektním. Hudba, herci ... skvělé!

plakát

Liga výjimečných (2003) 

Jedna hvězdička za účast Seana Conneryho ... i když jsem dlouho váhal ... ztvárnit kapitána Nema jako maharadžu hmmm. Opravdu nechápu proč se Connery podvolil pro tuto roli. Kvůli penězům? To už asi ne. Kvůli slávě? No je pravda je, že si ji bude muset znovu trochu vylepšit poté co spojil své jméno s takovou blbostí. Snad ještě triky s Mr. Hydem, ale zbytek ... odpad! Ještě musím uznat, že ústřední melodie k tomuto filmu je dobrá :-) Další důvod dát jednu hvězdičku.

plakát

Velká ryba (2003) 

Po prvním shlédnutí dávám čtyři hvězdičky za lehkost a hravost. Uvidíme jestli nezvýším hodnocení po druhém shlédnutí. Po druhém shlédnutí dávám plný počet. Skvělé.

plakát

Město andělů (1998) 

Jeden z filmů, který mne dokáže na konci rozbrečet.