Reklama

Reklama

Liga výjimečných

  • USA The League of Extraordinary Gentlemen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je rok 1899, přelom století, když v Londýně zaútočí podivná, dosud nevídaná zbraň. Objevují se dohady, odkud pochází a kdo ji použil k přepadení banky. Bylo to Německo? To to ale popírá. V květnu je Německo napadeno a obviněna je Británie, která též útok popírá… Do Afriky, kde žije slavný Allan Quatermain, je vyslán Sanderson Reed. Má za úkol ho přemluvit, aby se opět dal do služeb Jejího Veličenstva. Zklamaný národní hrdina, který přišel při poslední akci o syna, nejprve odmítá. Když ale nepřátelé rozpoutají přímo na místě prudkou přestřelku, misi přijímá. V Londýně se setkává s tajemným panem „M“, který mu představuje členy Ligy výjimečných: kapitána Nema, neviditelného Rodneyho Skinnera, upírku Minu Harkerovou a Doriana Graye. K nim se brzy přidává i americký agent Tom Sawyer. Jejich úkolem bude zabránit tajemnému Fantomovi, aby vyhodil do povětří město Benátky, kde se má brzy konat důležitá konference, a pak má v plánu rozpoutat světovou válku s novými, dosud neznámými zbraněmi… Allan Quatermain se svými druhy se nejprve vydává do Paříže, kde se k nim přidává obávaný silák Edward Hyde, jinak ovšem doktor Henry Jekyll. Všichni společně se pak nalodí na proslulou ponorku kapitána Nema Nautilus, aby se co nejrychleji dopravili do ohrožených Benátek… Doktor Jekyll si s sebou veze kufřík s lahvičkami lektvaru, který mu umožňuje přeměnit se na příšerného Hyda. Ten doktora neustále láká, aby jednu z nich vypil. Doktor Jekyll se pokušení statečně brání, ale pak jednoho dne zjistí, že mu jedna lahvička chybí. Všichni se domnívají, že sabotérem na lodi je neviditelný Skinner, který zmizel neznámo kam… Nautilus mezitím doplouvá do Benátek, kde se právě koná karneval. Zdá se ale, že zachránci přijeli pozdě: ozve se série výbuchů a několik benátských paláců se kácí k zemi. Přesto se však skupince výjimečných podaří většinu města zachránit, a prozatím tak zabránit i rozpoutání války. Pak ale dojde k překvapivému zvratu: Allan Quatermain zjišťuje, kdo ve skutečnosti je obávaný Fantom… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (615)

Nin 

všechny recenze uživatele

Smutné. Ze začátku to ale vypadá poměrně fajn, když tam naskočej ty známé literární postavy/postavy z komiksu a trochu trapně se dají dohromady. Člověk by jim to ale odpustil, protože jestli je něco v tomhle filmu vyvedeného, tak to je casting. Vzhledově si postavy podobné jsou a zdají se i poměrně sympatické. Nejdřív. Pak začne každý řešit svoje malý stupidní krize, z čehož vznikají stupidní dialogy a stupidní situace. Nemusím snad říkat, že s původním komiksem má film společný jen úplný dějový základ. Takže místo zajímavých postav z komiksu se tu předvádí charaktery šíleně ploché, klišoidní, předvídatelné, tisíckrát viděné a tudíž nesympatické a nezajímavé. Něco obdobného se děje i u samotných scén a situací, které jsou klasicky nudně nalinkované. Nějakou scénu z komiksu prakticky neuvidíte (a že by bylo z čeho čerpat...). Co dodat? Režisér udělal z velmi zajímavého komiksu, na kterém si smlsnou literární žrouti, pohádku pro děti a z dobrých postav umělé akční figurky. (4/10) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Strašný, děsný, příšerný!!! Taková slátanina. Tři velké akční scény slepené čtyřmi menšími akčními scénami a občasným rádoby vtipným nebo moudrým dialogem. Jak vůbec mohl Sean takhle hluboko klesnout??? Ponorka kapitána Nema vypadá jak ze 4 roky staré počítačové hry a ani zbylými triky se tvůrci nemůžou moc chlubit. Navíc od začátku do konce je všude takových logických kopanců, že už dlouho jsem neviděla film, kde by jich bylo tolik. Nudný děj jenom podporuje jejich hledání (chytlavý film by nedovolil chyby hledat, takováhle slátanina k tomu přímo svádí). Ta jedna hvězdička je zejména za slušnou hudbu Trevora Jonese... ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Aj s opätovným zhliadnutím po niekoľkých rokoch mi to vôbec nepríde tak zlé. Štandartný americký popcorn so všetkými pro aj proti. Hlúpe dialógy a deravý scénár, no aj slušné efekty a nápadité a vynaliezavé scény. Ak to porovnám napr. s tretím pokračovaním pirátov karibiku, tak toto mi príde ako nehorázne zábavnejší a vydarenejší film. (6.5/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedůstojná derniéra Conneryho v Norringtonově Lize extraordinárních kašparů. Komické triky, scénář mávající s vámi jak vlnka od Sandokanovy ponorky benátskou gondolou a absence literárních postav Čuka a Maryši mě nutí odvést snímek na skládku vedle již rozkládajícího se Van Helsinga. Richard Roxburgh postupně účinkoval v Lize výjimečných, Sommersově výše uvedeném digitálním lejnu a v Stealth: Přísně tajná mise. Tomu se říká "být prokletý" a nedivil bych se, kdyby jeho agent na té skládce již hnil taky.. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Skvelá a nenáročná zábava. Najviac ma potešil Sean Connery ale celkovo som sa super zabavil. Komiks som nečítal ale mal som možnosť čítať postrehy Alana Moorea (mimochodom aj autor Watchmenov), ktoré neboli vôbec pozitívne. Ako filmový celok by som to asi najviac prirovnal k Van Helsingovi, je to mix fantasy, akčného, sci-fi a hororového filmu. Čo sa týka príbehu, ten je celkom slušný, príjemne odsypáva, ostatné postavy sú taktiež dobre využité, akcie sú skvelé, mne sa to celkovo dosť páčilo. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (26)

  • Pro Stephena Norringtona bylo natáčení takovou noční můrou, že se zapřísahal, že už nikdy nebude režírovat další film. Zdá se, že nemluvil do větru - přinejmenším do roku 2023 (tedy plných dvacet let) stále ještě nic nenatočil. (POMO)
  • Scény z africké savany se ve skutečnosti natáčely v polích hodinu cesty od Prahy. (Reiniš)
  • Značná část filmu byla natáčena v Praze právě když přišly nechvalně proslulé povodně. Natáčení se kvůli nim zdrženo a záplavy dokonce zničily dekorace za 7 milionů dolarů. (POMO)

Související novinky

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

21.11.2015

Jméno Allan Quatermain už jste možná slyšeli. Sean Connery si tohohle dobrodruha zahrál v Lize výjimečných, adaptaci stejnojmenného comicsu Alana Moorea, a posléze se už nikdy nevrátil před kameru.… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama