Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (241)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Čekal jsem mnohem víc. Burtonův rukopis tam sice je, ale ne tak jak ho mám rád z většiny jeho filmů já.. Více méně je to komerční disneyovka s otřepaným koncem. Ve 3D ale solidní podívaná. Jinak by hodnocení ještě kleslo.

plakát

American Horror Story - Cult (2017) (série) 

Tohle má už s hororem pramálo společného. Vznik této sezóny tak dle mého stojí pouze na zvolení Trumpa prezidentem a snaze tvůrců ho diskreditovat. Čemuž se nelze divit, ale do AHS to prostě nepatří.

plakát

American Horror Story - Hotel (2015) (série) 

Začátek super, potom přišla zběsilá chaotická vlna plná nervových zhroucení, psychopatického blouznění a krvavého či prostě jen jinak perverzního sexu. Měl jsem pocit, že pomalu každý díl končí přeměnou dalšího člena ansámblu na upíra. Potom, když už jsem to skoro vzdal a musím se přiznat, že jen Lady Gaga mě udržela u obrazovky, přišla nečekaná změna a obrat k lepšímu, tedy k tomu co člověk u série AHS důvěrně zná a co od ní očekává. Jsem rád, že jsem vydržel až do samotného konce, stálo to za to. Příště by to ale chtělo jít na tutovku rovnou.

plakát

Anthropoid (2016) 

Obrovské zklamání. Nemohu sice říct, že to bylo vyloženě špatné, ale čekal jsem zkrátka mnohem víc. První část filmu byla tak vleklá a nudná, plná zbytečných canců o ničem, že i když závěr, rozuměje od atentátu dál, byl opravdu precizní, nedokázal to už zachránit.

plakát

Aréna (2011) 

Aneb jak dokáže herec takového formátu jako Jackson sáhnout až na dno žumpy. Nechápu, nechápu, nechápu. To nemá žádnou sebeúctu nebo si vážně myslel, že i takovou sračku dokáže vytáhnou někam výš? Příště by měl mít trochu víc soudnosti, než na něco podobného kývne, ale jak se tak dívám, stává se mu to častěji a častěji.

plakát

Avatar (2009) 

Nejdřív jsem se na Avatar tešil, potom hodně zkomerčněl a já se ho naopak bál, aby nebyl přechválený davovým šílenstvím a nakonec se sám přidávám k tomu davu. Avatar si mě získal! Tekly slzy! Slzy radosti, smutku a taky trochu z 3D brýlí.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Jo, film to sice pěkný byl, ale to jak se tvářil a s jakou arogancí a vlastním sebevědomím se prezentoval, mi ho docela znechutilo. Jakoby říkal: "Tak se na mě podívejte, tady jsem v celé té své digitální kráse, plný soubojů, výbuchů, vtipných hlodů, které tu vůbec nejsou vecpané na sílu a ještě k tomu všemu jsem navíc proložen velice smysluplnými dialogy o nesmrtelnosti chrousta. Milujte mě a přijďte příště zase, rád na vás opět vydělám. Ehm tedy chci říct, rád vás opět potěším. Jsem tu přeci pro vás, pro diváky." Čtenář komiksů nejsem, proto i když je film sakra odkloněný od předlohy, je mi to vlastně fuk. O to víc jsem se ale zaměřil na film jako takový a zklamal mě. Nejen, že se tváří, jakoby byl jasná tutovka a sežral všechnu moudrost světa, ale je taky plný absurdních scén, které tak nějak nežeru a spíš jsem u nich pohrdavě odfrkoval. Taková dějová linka Edwarda a Belly z Twillightu pak pro mě byla vrchol. "Nééé jsem monstrum, nikdy spolu nemůžeme být!". "Ale já tě miluju, chci být s tebou! Měli bychom to zkusit."..." Tak mi vlez na záda a zaskáčeme si po stromech."... Hm vážně?

plakát

Batman a Robin (1997) 

Tak tenhle díl byl trochu mimo mísu. Vše bylo tak barevné, přeplácané, vtipné, ale taky to nebyl takový propadák jak všichni říkají. Prostě krapet jiný pohled na věc. Ty dvě hvězdičky jsou za to, že to Clooneymu děsně sekne a za to že jsem se u vtípků Umy Thurman a také celkově vtipně vypadajícího Arnolda velice nasmál...

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Prodloužená verze byla na první zhlédnutí příliš velkým soustem. Popasoval jsem se s tím a vydržel až do konce, ale že bych se bavil? To ani náhodou. Hodně lidí kritizovalo herecké obsazení role Batmana. Teď když jsem film viděl, musím říct, že Affleck coby Batman je ve filmu ten nejmenší problém. Jesse Eisenberg se, nevím proč, mermomocí snaží napodobit Ledgrova Jokera, i když se jedná o naprosto jinou postavu a samozřejmě v tom propadá. Pořád se mluví, dělá se ze zápletky kdoví co, vleče se to a i když je závěrečný fight docela povedený, film to už zachránit nedokázalo. Takhle tedy ne.