Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Obsahy (10)

Visible: Out on Television

Visible: Out on Television (2020) (seriál)

Tato pětidílná dokumentární série z dílny Apple TV+ se zabývá problematikou amerického hnutí LGBTQ+. Celý dokument přitom stojí především na vyprávěních známých osobností z filmové branže. V jednotlivých dílech je divák seznámen s příběhem, který zahrnuje historii, vývoj i současnost této komunity. Příběh, který je plný úskalí a pádů, ale také úspěchů, kterými si doposud museli všichni tito lidé projít.

Děsivá setkání

Děsivá setkání (2019) (pořad)

Gaten Matarazzo (Dustin ze seriálu Stranger Things) uvádí svou novou show na online televizi Netflix. V každém díle vezme dva naprosto cizí lidi, které hodí do předem připraveného hororového scénáře, aby se mohl uskutečnit jeden obrovský „prank” (žert). Jak se budou nedobrovolní aktéři v daných situacích chovat? Zvládnou to s chladnou hlavou jako hrdinové, budou utíkat jako zbabělci nebo zkrátka ztuhnou strachem?

Poslední nás zachrání

Poslední nás zachrání (2015)

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč.

American Horror Story - Freak Show

American Horror Story - Freak Show (2014) (série)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody.

American Horror Story - Coven

American Horror Story - Coven (2013) (série)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady?

American Horror Story - Asylum

American Horror Story - Asylum (2012) (série)

Děj druhé minisérie ze stále populárnějšího projektu American Horror Story je zasazen do léčebny duševně chorých zločinců. Oproti první sérii, kde byl v hlavní roli strašidelný dům a duchařská tématika, se zde dočkáme daleko více motivů. Jak se samo nabízí, je zde například šílený psychiatr, který dělá na pacientech pokusy, pak třeba linie se sériovým vrahem, která přechází z minulosti do současnosti, ale opět i v této sérii najdeme prvky nadpřirozené jako například jeptišku posedlou ďáblem. Dokonce dojde na únosy mimozemšťanů.

Plug

Plug (2014)

V tomto krátkometrážním snímku nás David Vyle Levy (umělecký a výtvarný ředitel ve snímcích jako je Prometheus, Tron: Legacy, Enderova hra či Věc: Počátek) přenese, tentokrát jako režisér a scénárista, do post-apokalyptického světa zničeného jadernou válkou.
Hlavní hrdinka, mladá asi dvacetiletá dívka Leila Dawn (Natalie Floyd), si myslí, že je posledním člověkem na planetě ovládané roboty, kterými byla sama vychována. Věří, že lidstvo planetu zničilo a poté ji opustilo. Přesto a možná právě proto se snaží sama najít jiný organický život. Čirou náhodou odhalí cizince Raye (Jake Lyall) převlečeného za robota a při snaze jej dohonit a zjistit víc se dozví, že skutečnost je krapet jiná než ta, ve které vyrostla.
Tento krátkometrážní snímek má sloužit jako počátek nové série, kdy se Leila vydá hledat lidstvo a bude postavena před těžkou volbu, zda se k němu připojí, nebo zůstane věrná robotům.

Jurský svět

Jurský svět (2015)

Od událostí z prvního dílu (Jurský park, 1993) uplynulo již 22 let. Za tu dobu byl na ostrově Isla Nublar, kde se odehrával děj prvního dílu, vybudován nový, moderní a plně funkční park nazvaný Jurský svět, dle původní vize Johna Hammonda. Vše funguje hladce až do té doby, než vědci do parku vypustí nový inteligentní druh dinosaura, geneticky upraveného hybrida, který má chuť vraždit.

Legit

Legit (2013) (seriál)

Australský stand-up komik Jim Jefferies, se vydává za prací do Ameriky ke kamarádovi Steveovi, kde prožívá různé životní situace a snaží se přijít na to, co znamená být dobrým člověkem... Seriál plný černého a někdy až vulgárního humoru.

Larger Than Life

Larger Than Life (1997)

Krátkometrážní film, který je typickou ukázkou tzv. monster movies. Ve fabrice nedaleko města dojde k úniku toxického odpadu, ten způsobí mutaci a zvětšení pavouků v okolí. Děj se odehrává v domácnosti jedné ženy, kterou z počátku pavouci pouze obtěžují, až nakonec naplno zaútočí a vše se zvrhne v boj o život.

Reklama