Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (241)

plakát

Dravci (1999) 

Geniální off the vibe soundtrack v hlavní roli. Skvělí herci. Based sneaky humor. No a jedno velké kázání o morálce k tomu. Pochutnáníčko.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Ach, ta nádharně zlověstná a někdy až nelibozvučná hudba, která celým filmem provází. Přijde mi, že jen málokdo by dokázal těmi pár jednoduchými tóny vyjádřit všechno, co v sobě tenhle film a potažmo příběh nese. Děsivě nesnesitelný pocit bezmoci vojáka ve válce a zároveň nepříjemné uvedomění si celé její zbytečnosti.

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

Účastníci zájezdu po americku a na steroidech nebo spíš na koksu.

plakát

Duna (1984) 

Prvně jsem viděl Dunu od Villeneuva. Ta mě nadchla, tak jsem ji přečetl a teprve potom jsem koukal na Lynchovu, abych neměl žádné spoilery. Ano, není tak dobrá jako nová Duna a u některých věcí se zcela zbytečně odchyluje od originálu. Jsou ale díla, kde prostě musím dát plusové body už jen za to, že je vlastně někdo vůbec zkusil natočit. Tohle je jedním z nich. Duna je velké sousto obecně a Lynch se s ním popasoval po svém a to zkrátka cením.

plakát

Fargo - Season 4 (2020) (série) 

Z Farga mám čím dál tím víc silnější pocit, že se vlastně jedná o dospěláckou a vyzrálou variantu nezvratného osudu. Ta božská síla napozadí, která si se všemi zahrává je tam naprosto hmatatelná.

plakát

Jak prodávat drogy přes internet (rychle) (2019) (seriál) 

S další serií lepší a lepší seriál. Způsob vyprávění příběhu je prostě geniální. Jedná se vlastně o mockumentary s občasným mluvením na kameru, on screen textingem, vtipnými diagramy apod. Neustále mě baví čekat, co dalšího tvůrce napadne. Doufám v další sérii, protože potenciál tam pořád je.

plakát

Happy! (2017) (seriál) 

Tohle je prostě meta a Christopher Meloni je bůh. Jedinečný seriál, který se snad ani nepodobá ničemu z toho, co jsem kdy viděl.

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Fotbal nemám rád, ale tenhle seriál je zkrátka čisté dobro!

plakát

Star Trek (1966) (seriál) 

Star Trek je něco, čemu jsem se skutečně dlouho vyhýbal. Ještě na střední jsem začal s Červeným trpaslíkem a naprosto mě uchvátil. V jednom z bonusových obsahů byl přitom Patrick Stewart, který na můj vkus dost arogantně mluvil o tom, jak se mu prvně Červený trpaslík nelíbil, protože mu vadilo, že si dělá legraci ze Star Treku a že ho paroduje. Tehdy mě to tak popudilo, že jsem se rozhodl na Star Trek nikdy nepodívat. Později přišly nové filmy od Abrahamse, které se mi hodně líbily, ale ani to mě nepřesvědčilo začít s originální sérií. Nakonec jsem se k ní přeci jenom dostal ve svých 27 letech a jsem nadšený. S vědomím tehdejší obrazu Světa a situace v USA, myslím tím téměr neskrývaný rasismus, špatné postavení žen, již dlouho probíhající studenou válku se Sovětským svazem či v té době dost aktuální válku ve Vietnamu a pacifistické hnutí hippies, jsem se konečně začal dívat a byl jsem ohromen. ST je na svou dobu vlastně neskutečně progresivní dílo. Jistě se najdou i dost ubohé díly, ale v některých šli naopak tvůrci myšlenkově mnohem dál a ten přesah se mi vážně líbí. Na druhou stranu nemohu s čistým svědomím napálit plné hodnocení, protože ten koncept je už zkrátka hodně zastaralý a některé scény skutečně působí až směšně. Proto jsem došel ke kompromisu. Už teď se těším na filmy a New Generation. Toho obsahu je vážně hromada, což je paráda.