Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (241)

plakát

Fargo - Season 3 (2017) (série) 

Jestli je to vůbec možné, tak třetí série se povedla snad ještě víc než ta první. Pomalu si začínám zvykat i na ty náznaky nadpřirozena. V druhé sérii jsem byl nemile překvapen, ale teď už to začíná všechno dávat smysl a já se už nemohu dočkat, co si tvůrci nachystají příště. Pevně přitom doufám, že nějaké příště bude.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Nedovedu pochopit. Horší bandu snad už vážně sehnat nemohli. Co to jako má být? Bláznivá sexy kočka s baseballkou? Hmm. Nebo trapnej zlodějíček, který se jmenuje Boomerang a ve filmu ho hodí asi tak 3x? Co teprve malá uřvaná japonka, která se zjeví odnikud. Dejme tomu, že Deadshot dobře střílí, ale stejně je to jenom člověk. Za něco vlastně stojí jen Diablo a možná Croc. Trapárna. K tomu uměle vytvořený nezajímavý záporák, který chce jak jinak než zničit svět. Hromada trapnohlášek, které vás mají chytit za srdce, ale to byste museli být asi vážně retardovaní. Přidejte ještě trochu víc zpomalených scén toho, jak celá ta trapnoparta pochoduje ulicí a Harley Quinn kroutí prdelí. Do toho ještě pouštějte spoustu starých vypalovaček, které se tam vůbec nehodí, ale dnes se to tak prostě dělá. No a máte tenhle film, u kterého já osobně do týdne zapomenu, o čem vůbec byl.

plakát

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál) 

Pefektní. Dlouho jsem nezažil seriál, který by měl tolik dějových linek a přitom mne všechny stejně zajímaly. Nejlepší jsou pak charaktery postav, které se postupně vyvíjí a vlastně, až na výjimky potvrzující pravidlo, nikdo není hodný ani zlý. Všichni jsou tak nějak „šedí“ a dělají zkrátka, co umí. Velká škoda, že už seriál nepokračuje.

plakát

Trainspotting (1996) 

Vím, že je to klasika, ale já ji poprvé viděl až v roce 2017. 90. léta jsem prožil jako dítě, tudíž je to prostředí pro mě hodně cizí až nepředstavitelné. Proto mě film ani tolik neoslovil. Když však srovnám podobné filmy o drogách, jako je The Basketball Diaries nebo Requiem for a Dream, musím říct, že mi na Trainspotingu něco chybí. Každopádně za shlédnutí rozhodně stojí. Nejlepší je pak soundtrack s nesmrtelnými vypalovačkami.

plakát

Gilmorova děvčata: Rok v životě (2016) (seriál) 

Co se to tu stalo? Jak se mohlo tak krásné městečko plné života, jako je Stars Hollow, proměnit v trapnou umělou kulisu plnou umělých figurín. Tohle si vážně nezasloužilo. Kde je ona pověstná znělka? Kde jsou klasické GG písničky? Kde je humor a perfektně vybroušené dialogy? Nikde. Všechno to zmizelo. Místo toho se tvůrci mermomocí snaží z obyčejného televizního seriálu udělat nějaký umělecký počin. Proto tam ládují muzikálový feeling, tancování, zpívání, naprosto šílené přehrávání herců jako na divadle, digitální efekty a kameraman lítá s kamerou, jako by si něčeho šlehnul, protože zřejmě viděl, že se to tak dělá někde ve filmu. Já se ptám: „A komu tím prospějete, co?!“. K samotnému finále se snad raději ani vyjadřovat nebudu. Samozřejmě jsem rád, že jsem některé postavy mohl znovu vidět, především pak Kirka a Paris, jelikož ti mě snad jako jediní nezklamali a zůstali stejní.

plakát

Papírová města (2015) 

Můj první filmový zážitek s Carou Delevingne. Příšerné. Podle mne má tahle holčina velice toporné hraní, nesympatický hlas a neustálé nepěkně šklebí pusu, když mluví. Bojím se podívat na další film, ve kterém hraje. Když pominu obsazení Margot, které mne zklamalo snad na všech frontách, musím uznat, že se jedná o povedený teenage film. Bohužel už do tohoto publika nepatřím a poněkud mladší děcka prožívající si svou první párty, svoje první pusy a možná i něco víc, už mě tak nějak neberou.

plakát

Lesní duch (1981) 

Od dnešního komediální seriálu to má na hony daleko. Dokonce se to dá brát i vážně. První část je atmosférická a jen pomocí kamery dokázali tvůrci zázraky. Druhá část už je krapet horší. Efekty jsou vážně příšerné, atmosféra šla stranou, přicházejí trapné lekačky a postavy se chovají jako retardované. Takže nakonec se i tady člověk zasmál nebo alespoň usmál, i když to záměrem tvůrců nebylo. Mě asi nejvíc pobavily hlavní vchodové dveře. Vážně jsem netušil, že je takový problém vyrobit jedny dveře a do těch pak vysekat dvě díry. Tvůrci místo toho v jednom záběru používají nějaké dřevo se skutečně vysekanými dírami, potom zase kompletní dveře, na kterých jsou naprosto amatérsky namalované černé fleky, naivně značící díry a ve finále celou tuto nádheru nahradí dveře číslo tři s naprosto rovně vyřezanými otvory. Tohle člověk nepochopí.

plakát

Dresden (2007) (seriál) 

Zábavný odpočinkový seriál, který je směsicí Supernatural, seriálu Sleepy Hollow a Charmed. Člověk se občas neubrání úsměvu nad laciností triků, ale když to nebudete brát tak vážně, dobře se pobavíte. Jedinou výtku mám k verzi, kterou jsem viděl já a to přímo k epizodě 8: Storm Front. Tento díl vznikl z původního pilota seriálu a je to na něm zatraceně vidět. Takže když ho pak dostanete jako 8. díl, kdy už všechny postavy znáte, víte jak se chovají, jaké mají vztahy atd. musíte neveřícně kroutit hlavou.

plakát

La La Land (2016) 

Recept na úspěšný film pro rok 2017? No přeci muzikál. Protože s takto špatnou konkurencí, jako je La la land a oblibou, které se žánr očividně těší, se nelze netrefit přímo do černého. K filmu se ani nemá cenu vyjadřovat.

plakát

Dead Set (2008) (seriál) 

Jedním slovem LAHŮDKA.