Reklama

Reklama

Dresden

(seriál)
  • USA The Dresden Files
Fantasy / Krimi / Mysteriózní / Drama
USA / Kanada, 2007, 8 h 33 min (Minutáž: 42–43 min)

Předloha:

Jim Butcher (kniha)

Hrají:

Paul Blackthorne, Valerie Cruz, Terrence Mann, Raoul Bhaneja, Conrad Coates, Matt Gordon, Jonathan Higgins, Daniel Kash, Matthew Knight, Deborah Odell (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Harry Dresden (celým menom Harry Blackstone Copperfield Dresden) je čarodej, jediný profesionálny čarodej pôsobiaci v Chicagu. Na svoje živobytie si privyrába rôzne, mimo iné aj ako súkromný detektív - tam kde zlyhajú ľudské sily totiž môže pomôcť mágia a prípadne aj jeho priateľ Bob, duch uväznený vnútri vlastnej lebky. Zároveň však musí dodržovať zákony White Council, rady čarodejov chrániacej ľudstvo práve pred zneužívaním mágie a popritom sa snažiť nevyzradiť priveľa svojej známej, policajtke Connie Murphy dohadzujúcej mu prípady. Seriál bol natočený poďla kníh Jima Butchera. (M.a.t.t.)

(více)

Recenze (28)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem dva díly z téhle série a docela mi to stačilo - po dalších netoužím. Seriálů o čarodějích, čarodějkách, démonech a dalších nadpřirozených bytostech je natočeno dost, "Dresden" vůbec ničím nevybočuje z jejich průměru. K podprůměrnému hodnocení jsem se nakonec uchýlila z jediného důvodu: představitel hlavního hrdiny je mi jednoduše nesympatický; obsadit charismatičtějšího herce, přihodila bych hvězdu navíc. Hodlám si přečíst knižní předlohu a doufám, že mi ksicht Paula Blackthorna nebude lézt do fantazie:-). 45% ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Nedávno sem znovu zkouknul pár dílů... předtím jsem ocenil námět, čímž jsem věc poněkud přecenil, reálně to je... well... řekněme to takhle: autor knižní předlohy ten seriál fakt nemá rád a i když ho nepovažuju za hrozný (předlohu jsem ještě nečetl), tak musím říct, že vlastně chápu proč. Extrémní nízkorozpočtovost těmhle věcem fakt nesvědčí a snaha změnit něco co má předlohu na nepromyšlenou epizodní záležitost nedopadá dobře. ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná fantasy detektivka se všema klišé, která dané žánry přináší. Celý ten starý koncept epizodičnosti a strach jakýmkoliv způsobem posunovat nějaký globální děj se pravděpodobně staly důvodem, proč byl Dresden po 12ti dílech nemilosrdně pohřben. Jednoduše nenabízí nic, co byste nedostali v tuctu dalších podobných seriálech. Jediná světlá stránka spočívá v tom, že tu není nikdo, kdo by vás mohl nějak výrazně iritovat. Pouštět, pokud se vám nechce moc přemýšlet. // Nejoblibenejsi postava: Harry Dresden // 50% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Příjemně vyvažené dělení času stráveného před kamerou mezi hlavní seriálové postavy. Ani u jednoho dílu jsem se nenudil. Na 5 hvězd to sice není (slabší efekty, hudba a scénář) navíc jsem cítil mírné přehrávání postavy Dresdena. Ale, jelikož mám tenhle styl mysteriozního krimi moc rád. mírně Dresdena nadhodnotím 4* - 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takový mix Castle a Supernatural, přičemž ani jedna stránka není nijak zvlášť do hloubky propracovaná. Na krimi to má zprvu nepříliš zajímavé případy (i když šmrncnuté nadpřirozenem), na fantasy seriál to má zas dost mělkou mytologii a hlavně fakt žalostné low-cost efekty na úrovni studentského projektu. Naštěstí na nich to zas až tak nestojí. Hlavním kladem jsou sympatické postavy a postupně vyvíjející se vztahy (klasika Castle/Beckett šablona), že mě nakonec docela mrzí, že už je konec. Poslední cca tři díly byly hodně fajn a ukázaly, že i přes nic moc rozjezd a prakticky neexistující souvislý děj z toho mohla být nakonec hodně fajn epizodická záležitost. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl původně zamýšlen jako celovečerní film. (Hal_Moore)
  • Charakter Karrin Murphy musel být přejmenován na Connie Murphy, neboť bylo zjištěno, že v Chicagské policii opravdu pracuje žena jménem Karrin Murphy. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama