Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (130)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série s menším zpožděním, ale přece. I tak jde o věc, nad kterou se musíme zamyslet. Pro mnoho "fanoušeků" prvních dvou sérií jde zde o v celku silné zklamání, jelikož se zde vlastně nic nedělo. S tím bych zase tolik nesouhlasil. Každý díl měl skoro něco do sebe. Ale celkově bych sérii hodnotil spíše průměrně až nadprůměrně. Nebyl to žádný úžasný napínavý odvaz, na který bych se těšil. Byla zde asi jedna epizoda, která byla naprosto bezchybná a jedna, která byla totální kravina. To jinak asi moc hodnotit nejde. Snad se tedy vyšvihnou a nebudeme tak dlouho čekat na čtvrtou a lepší sérii. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejtemnější, nejdivnější série, která se v mých očích spolehlivě vyrovná těm dvěma předchozím. Trochu mi po dynamické, oku lahodící vizuální paletě druhé série trvalo, než jsem si zvykl na zdejší šedivost a vybledlost, ale s lehkým odstupem musím říct, že šlo o správnou volbu pro tento konkrétní příběh. Zdejší sbírka postav si velice rychle získala mé sympatie, přestože jen málo z nich se dá označit za sympatické. V.M. Varga je například v Thewlisově podání jedna z nejodpornějších postav, co kdy svou přítomností zneuctila mou obrazovku, a jako zloduch je pro mě snad ještě ikoničtější než Lorne Malvo. Ewan McGregor exceluje ve své dvojroli, Stuhlbargova Sye je strašně zábavné (a občas děsivé) sledovat, jak se zoufale kroutí pod Vargovým nátlakem, a Nicki v podání Elizabeth Winstead je v druhé polovině, obzvlášť po spolčení s panem Wrenchem, cool as fuck. Kromě klasických, fargovských černohumorných patálií a méně klasických, temnějších či surrealistických momentů se mi taky moc zamlouvá ústřední otázka existence objektivní pravdy, jejíž ozvěna zní celou sérií od první scény do poslední. Jsou chvíle, kdy mám pocit, že tohle je moje nejoblíbenější série. Jo a paralely mezi postavami, které hraje Carrie Coon tady a v Leftovers, v sérii, která byla vysílána zároveň s touhle, jsou totální mindfuck. 10/10 ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepšia séria. Možno nemá najlepších hercov, ani najlepší scenár, a jej záver tak krásne neusadne všetky linky a neprivedie diváka do satisfakčne depresívnych stavov, ako sa to podarilo geniálnej záverečnej epizóde predošlej série. Ale má prvýkrát sympatické hlavné postavy. Dokonale, cez tri epizódy rozvrstvené budovanie strachu z už - už prichádzajúcej smrti. Najzaujímavejšie konflikty. Nezabudnuteľnú “bojovú” scénu. A perfektne vygradovanú retro epizódu, ktorá rovnako dobre funguje ako samostatný film. A Winsteadka ukáže prdel. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozích dvou sériích velké zklamání. Sklouzává až příliš za hranu parodie, jak dějem, tak bizarními postavami. Případ šetří policistka(y) navzdory ignorantskému nadřízenému, jako bych to už někde viděl… jo vlastně v první sérii. Do sedmé epizody jsem se celkem solidně nudil a závěrečná a závěrečná gradace už celkový dojem moc nezachránila. 3,5* ()

adam9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nene, potřetí ne. První epizoda nenaznačovala, že bych měl být zklamaný, ba naopak, ale Hawley to nakonec stočil do strašně nezáživného tónu, ve kterém mě až na duo Ray-Nikki postavy přímo nudily. Zejména policistka v podání Carrie Coon mě neskutečně iritovala a byla jen trapnou kopírkou Molly Solversonové z první série. ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)
  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)

Reklama

Reklama