Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Mysteriózní
  • Horor
  • Krimi

Recenze (25)

plakát

Haepi endeu (1999) 

po všech těch přeslazených jihokorejských romancích, v nichž model potká modelku a zažívají tu nejčistší lásku na světě, byl tento film velice milým překvapením.

plakát

Jesus Camp (2006) 

no ano, náboženství je útočištěm mnoha fanatiků a snadným terčem ateistů. způsob "víry" , presentovaný v tomto dokumentu, je odpudivý a nízký, nicméně se ptám, zda je pro "moderní společnost" opravdu největší hrozbou tiše zkomírající křesťanství ...

plakát

Hanussen (1988) 

ze szaboovi německé trilogie (mefisto, plukovnik redl, hanussen) pro mne nejslabší, ale přesto stále dobré - brandauer by pozvedl jakkoli jinak průměrný film. roztomilé je srovnání s americkým "Iluzinonistou", který vychází ze stejné histrické postavy .. ty filmy jsou přirozeně úplně o něčem jiném, szabo se pokouší ukázat nástup nacistismu v německu (který hannusen příliš vědoucně a s přílišnými obavami předpovídá a proto musí být zničen) a iluzionista je .. prostě o lásce iluzionisty a šlechtičny :)

plakát

Plukovník Redl (1985) 

další "německý" szaboův snímek, ale tentokrát o konci habsburské monarchie, se znovu dokonalým brandauerem. stejně jako v "mefistovi" se hlavní hrdina nechává pokrytecky vláčet okolnostmi, což vede k tomu, že "nějak" souhlasí s nacistickým režimem, zde se hlavní hrdina stává nemohoucím divákem konce habsburské monarchie a jako její oddaný služebník je zničen, protože loyalita císaři už prostě "není v módě" ..

plakát

Mefisto (1981) 

Výborně zpracovaný román Klause Manna s neuvěřitelně výborných Klausem Maria Brandauerem v hlavní roli. hlavním posláním jak filmu, tak knihy pro mne vždy bylo ukázání, že umění není nezávislé na politice a pokud si to někdo myslí, tak je to alibismus, který vede k jeho vlastnímu pokřivení v rámci politické situace, ve ktéré se nachází (tzn. v tomto případě hrůznost nacistikého německa pokřivuje také hlavního hrdinu, který se schovává za své "nevinné" herectví a jehož poslední slova, jsou, příznačně - co po mne chcete, vždyť já jsem jenom herec!!)

plakát

Célina a Julie si vyjely na lodi (1974) 

tak to je asi jeden z těch filmů, z něhož jedni budou nadšení a druhé nechá nejen chladné, nýbrž se u něj budou také velmi nudit. Bohužel, ač jsem se snažila vžít se do děje sebevíc, musím se počítat ke druhé skupině. film mi přišel nudný, hrdinky nesympatické (to byl účel?) ... mé nízké hodnocení rozhodně není nezaujaté ...

plakát

P.S. Miluji Tě (2007) odpad!

Nic tak neuvěřitelně trapného a hloupého jsem dlouho neviděla. všichni herci krom hilary hrají podle mne strašně, celé je to buď přehnaně sentimentální nebo přehnaně rádoby-komediální ... rozhodně neshazuji všechny romantické komedie, některé opravdu jsou vcelku inteligentní, ale tahle opravdu ne.. nevím, za co mám dát byť jedinou hvězdičku, bohužel .. asi jsem viděla jiný film, když se tak dívám na ostatní hodnocení ..

plakát

Malina (1991) 

jediné, co si z tohoto filmu jasněji pamatuji, je scéna, v níž isabelle huppert zvrací do své kabelky .. zbytek byly nesouvislé, divné, rádoby snivé obrazy .. "Mailna" od ingeborg bachmannové je téměř má nejoblíbenější knížka a isebelle je má nejoblíbenější herečka .. takže jsem přirozeně od filmu čekala hodně. uznávám, že "malina" je kniha téměř nezfilmovatelná - její děj je až neuvěřitelně jednoduchý a ve své podstatě je to filosofická esej ovlivněná wittgensteinem. ala ani "nezfilmovatelnost" knihy tenhle film neomlouvá .. plus můžu dát tak leda za režisérovu odvahu (u isabelle hraní v tomto filmu podle mě není ani tak odvaha jako její touha hrát v divných filmech ... hraje vůbec isabelle v jiných než divných filmech ??) Aaaa .. tak jsem se dozvěděla, že scénář napsala jelineková .. no, tak to je pak jasné, že je to "trochu mimo". ne, vážně nemám nic proti pianistce od hanekeho, to je brilantní, ale zakomplexovaná feministko-komunistka jelineková mi opravdu moc nesedí ..

plakát

Hilary a Jackie (1998) 

nebýt kýčovité úvodní a závěrečné scény tak pro mne téměř dokonalý film o vztazích, citech a umění. emily watson mi byla většinu filmu příšerně nesympatická, ale to k tomu asi trochu patří (a pokud ne, tak tedy i přesto se mi film velmi líbil)

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

vím, že nemohu od každého akčního filmu čekat, že mi krom jiného "něco sdělí" (každý akční film prostě není "temný rytíř" ..), jenže tohle mi občas přišlo stupidní i na normální akční film. i když někdy to bylo zase roztomilé (něžné scény liv tyler a nortona a la Hulka). ale nejvtipnější je vědět, že když spolu bojují dvě nazelenalé obří monstra, mají to být edward norton a tim roth :)))