Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (2 558)

plakát

Hitchcock (2012) 

Celý film o osobě velkého AF má dvě roviny. Ta první je samozřejmě o natočení kultovního Psycha. Ta druhá se pohybuje v osobním životě AF. Možná to některé zmate anebo odradí. Přeci jen název slibuje sondu do natáčení filmu. Samotný začátek je opravdu skvostný a zábavný. Od výběru Psycha po hledání hlavního představitele Normana Batese. Dá se i skousnout i strašení Batese v AF hlavě. Přeci jen režisér si musí postavu prožít stejně jako hlavní představitel. Osobně mě mátla dějová linka kolem žárlícího AF. Místy to degradovalo film na telenovelu. Naštěstí je těchto momentů pomálu. Na filmu o AF je vidět radost a úcta k tomuto jménu. Režie, kamera a herecké výkony jsou hodny být pod jménem podepsány. Někdo vyčítá, že Hopkins stále hraje Hopkinse, ale já tam viděl onoho kulatého pána, který natočil tolik filmů. Ač na oskara to jistě není, tak standard drží. Sexy Scarlett bych si přál také ve svém filmu. Ve výsledku jsem spokojený ačkoliv toho tolik z natáčení Psycha nebylo - koupelnové scény se dočkáme. Hodnocení OST: Průměrný Elfman 5/10

plakát

Chata v horách (2012) 

Nesdílím všeobecné nadšení. Sám ani nevím, zda to je onanie nad jménem Whedon anebo tu někteří neviděli jiný horor. Jsem fanoušek hororů jako Evil Dead (I,II,III), Halloween (I,II) nebo z novějších první SAW. Osobně nejsme fanoušek novodobých slasherů – ono to má vždy jedno schéma. Mladí jedou na chatu, do hor, do lesa nebo do jiného města. Tam je zmasakrují a konečná. Vše mezi zabíjení je buď vyplněno vtipem anebo atmosférou. Z valné většiny se to nevede. Nechápu to nadšení zde. První půlka je obyčejný tuctový slasher s postavami, které nezaujmou a kosí se jedna za druhou. Nebýt onoho reality prvku, kdy je masakr sledován a kontrolován za pomocí kamer a posádky podzemní stanice. To nejzábavnější a nejlepší se však skrývá v poslední půl hodině. Opravdová řež a krveprolití , které je morbidní a zábavné zároveň. Malé cameo Siqourney Weaver je pro fanoušky. Do poslední půl hodinky dostanete průměrný slasher až pak to začne bavit. Takže prosím přetočte! Hodnocení OST: Moc není slyšet a ani nevyniká. Nuda 3/10

plakát

Troopers (2011) (seriál) 

Krátké skeče z prostředí Impéria, tedy vlastně to není Impérium, kvůli právům zde nejsou skutečné kostýmy Star Wars a jména. Tvůrci krátkých skečů se však snaží o podobnost. Příběhy dvou až tři stormtrooperu, kteří zažívají všední pracovní dny na bitevní stanici, ale z humorné stránky. Jindy se omylem vystřelí z pušky a jindy dostane hlavní velitel chuť někoho jen tak zabít. Jedny z nejlepších dílů – kafe a koláčky pro Dreadlorda Sinistera. Doporučuji – videacesky.cz

plakát

Krvavý stát (2011) 

Kevin Smith to zase dokázal. Předvádí opět osobitý film, kde skloubil náboženský fanatismus, teen komedii, akci a velkou dávku explicity. Už v dogma a nejen v něm si udělal z hlavní víry celé USA "dobrý den" a nyní se zaměřil na ultra křesťany, kteří stojí na ulici s cedulemi jako "God hate Gays" , "Go to Hell" a hulákají jejich překroucenou morálku. Je zajímavé, že si zrovna tohle vzal Kevin Smith jako hlavní nosné téma. Nebuďte nadržení začátkem - žádná teen komedie se nekoná. Osobně největší vtip je v samotném začátku. Trojka nadržených středoškoláků chce najednou fiknout škaredou 40tku - "Já si zabírám zadek!". Skok do realistické Ameriky plné ultrakřesťanů se samopaly je snad jeden z největších akčních náboženských filmů posledních let a to Kevin Smith celý film natočil na digitální kameru za pár babek.John Goodman držel film nad vodou a musím přiznat, že nebýt tam on a představitel šíleného kněze, tak by se to přeměnilo v klasické béčko. (Hrát tam Seagal nebo Norris, tak by to bylo klasické - shootalldontask). Ke konci si nechal Kevin Smith moment, který doslova uzemnil. Bravo Kevine a teď poklekni, pomodli se a vyk.ř mi ho! Hodnocení OST: žádný nebyl a skládal se jen z hudby, kterou si na začátku pustila trojka nadrženců. Bez hodnocení!

plakát

Hra pro jednoho (2012) 

Kdesi v Rumunsku nebo Bulharsku se natočilo toto céčko, které se má odehrávat v Praze (záběry na reálie, české napisy). Cuba Gooding Jr. klesá k horší parodii na Wesleyho Snipesa a neustále cituje bibly. Jediný kdo pochopil v jakém hnusu plave byl Dolph Lundgren, který se v rumunských realiích cítí dobře stejně jako Seagal. Bohužel ani vtipné béčko/céčko to není.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Bournův odkaz je Bournovskou obdobou Europiva. Odkazuje na dřívější minulost a dokonce si ponechává podobné ingredience. Jen se to však vaří pro zisk a jako nedovařený vodní patok servíruje všem. Bournův odkaz převařuje dřívější motivy, postupy a plíží se kolem zdi, kolem které se proběhl Jason Bourne. Rennes se snaží, ale nemohu si pomoct, že vám taky připomínal Daniela Craiga? Celkově vzato je 134 minut až sakra moc. Pořádná akce se nabídne v domě uprostřed lesů. Jinak mě rozhodně terminátoří honička Manilou nebrala, protože tomu chyběl Greengrass a pořádný adrenalin. Takto je to ryze průměrný a tuctový akční thriller, kde se skoro hodiny budete kousat nudou.

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Krapet jsem odcházel zklamaný. Po zkonzumování Pixaru se Disney hodlal narvat do počítačové animace. Na vlásku se mi líbilo a i Rebelka byla fajn. Dokonce mě mile překvapila. Jenže Raubíř Ralf trpí tím, že nápad a realizace dostal pokaždé někdo jiný. Jednoznačně je nápad na svět mimo videohry originální. Začátek ukazující svět za hracími automaty je skvělý. Škoda, že se velké hvězdy 8bitů a 16bitů jen mihnou. Takto to mohlo být absolutní nerdní nebe. Jenže na to by nešly děti - hlavní zdroj peněz Disney. Tím pak trpí celá střední pasáž filmu. Seznámení s dětským outsiderem a následné prozření "Mohu být zlý, když mě má rádo jedno dítě". Fórky většinou jsou půl na půl. Vynikající grafické zpracování však zasluhuje chválu. Pak se rozjede velmi svižné finále. Škoda, že závěrečné titulky nebyly ke stejně stylizovanému filmu. Myslím si, že udělat čistě 8bit či 16bit film by bylo skvělé a svěží. Váham mezi průměrem a nadprůměrem, ale film rychle uběhl a necítil jsem se totálně trapně. Velká škoda, že film trailerem nabízel více. Takto si myslím, že Rebelka je animák roku!

plakát

Papíry (2012) 

Pixar nakazil Disney a ten tak utvořil předfilm k filmu Raubíř Ralf. Černobílá (až na rty krásky) romance s nádechem tajemna. Velmi pěkná animace a vyloženě pochopí jen dospělí. Tím si myslím, že uvedení před tímto filmem není vhodné.

plakát

Argo (2012) 

Affleck potvrzuje, že by měl jít za kameru a už nechat hraní. Jeho stejný smutný výraz už atakuje samotného Nicolase Cagea. Samotný film je dobře režírovaný, kamera citlivá a hudba (Led Zeppelin, Dire Straits, Van Halen) zapadá do doby. Jen samotný příběh je chudý a uměle nafouknutý jako celá ta oskarová horečka. Film o šedém agentovi CIA, který propašuje 6 Američanů z Iránu a celé se vleče pomalu. Napětí se drží hlavně ke konci, kdy už to bylo až moc MADE IN HOLLYWOOD (paradoxně hráli filmový štáb) - dlouhé řazení auta, dlouhé pohledy apod. Affleck si hodně škemrá o Oskara a je to smrdět.