Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (559)

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

1. série - 85 %. Banda WASPů dovolenkuje na Havaji, a nejde od toho odtrhnout oči. 2. série - 80 %.

plakát

Black Widow (2021) 

Zbytečný film? Možná. Zábavný film? Určitě. - Řemeslně perfektně zvládnuté doplnění skládačky, která sice už byla složena, ale její tvůrci si na rozdíl od své konkurence mohou podobná intermezza dovolit. - Marvelovský modus operandi, kdy se ve finále střetne hlavní hrdina se zápornou postavou disponující stejnými schopnostmi, je tu doveden do úsměvné dokonalosti, ať už v podobě Černých vdov, nebo v doslovné podobě Taskmastera. - 80 %

plakát

Dějiny nadávání (2021) (seriál) 

Nicolas Cage je absolutní polobůh a tahle zábavná taškařice je jediným logickým a správným vyvrcholením jeho kariéry. Jeho průvodce však v pořadu bohužel hraje třetí housle a zbytek ansáblu nebezpečně atakuje vody průměru. 70 %.

plakát

Jupiter's Legacy (2021) (seriál) 

1. série [po 4. epizodě] - 40 %. Po The Boys a Invincible další z řady superhrdinských seriálů pokoušejících se vnést do žánru více realismu a postavit protagonisty proti "lidským" problémům. Tentokrát ale trefa vedle, bez jediné sympatické postavy, bez jediného originálního - byť jen dílčího - nápadu, a s neuvěřitelně otravně roztřesenou kamerou - což je paradox, protože akce, kde by taková kamera dávala určitý smysl, je v prvních čtyřech epizodách pomálu. - Rozhodnutí Netflixu seriál zrušit po první sérii vítám, protože mi to usnadnilo rozhodování jestli dát zbytku první série šanci.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Jednoznačný posun k lepšímu, který sice stále trpí mnohými neduhy původního sestřihu (tmavé a rutinní akční sekvence, kostrbaté dialogy), ale díky monstrózní stopáži se daří vytvořit to základní - charaktery, jejich motivace a jejich minulost. To je nejzjevnější u postavy Cyborga, u které proběhl posun z nevýrazné vedlejší role do jednoho z tahounů celé Ligy. Je jasné, že na čtyřech hodinách je možné tyhle záležitosti více rozvinout, jsem proto rád, že Snyder dostal tu možnost. A to navzdory tomu, že jsem po jeho verzi nijak výrazně netoužil a DCEU mi je nadále relativně volné.

plakát

Major Grom: Morový doktor (2021) 

75 %. Je velká škoda, že zrovna ruská variace na americký superhrdinský žánr si postupně odškrtává snad všechna jeho dostupná klišé.

plakát

Malcolm a Marie (2021) 

"Dva rozhněvaní lidé." - Vzhledem ke své délce a monotónnosti prostředí překvapivě svižná záležitost, která stojí a padá na perfektních výkonech obou protagonistů. - V rámci "pandemické produkce" ukázka toho, že i za ztížených podmínek lze vytvořit film, na který se nezapomene s koncem koronaviru. - 85 %.

plakát

Neporazitelný (2021) (seriál) 

1. série -  90 %, 2. série - 80 %. Vůči The Boys to, čím byli The Boys vůči zbytku superhrdinského žánru.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Vlastně třetí guilty pleasure od Guye Ritchieho v řadě. Opět odlišné ve všech ohledech, opět v žádném případě perfektní, opět subjektivně nejzábavnější film za hodně dlouhou dobu. - Oldschoolová nekompromisní revenge akce, která si na nic víc nehraje, je si vědoma hereckých limit hlavního protagonisty a navzdory slušné stopáži ani na minutu nenudí. - Z Five Eyes se náhle stává jeden z nejočekávanějších filmů příštího roku.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

[Může obsahovat implicitní spoilery] - Objektivně je to kolem 80 %, mouchy ten film má a není jich málo - některé postavy jsou značně nevyužité, některé jsou spíš mluvícími kulisami než skutečnými charaktery, typického Marvel humoru je místy až příliš a závěrečný střet by se mohl odehrávat za světla. Subjektivně si ale těžko představit povedenější love letter pro fanoušky Spider-mana, kteří přečkali ne úplně povedené závěry předchozích sérií, aby se jejich kulminace dočkali o roky později. - Spider-Verse je lepší film, ale víc památných scén a intenzivnější fan service nabídne MCU.