Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to dělá dyadya Ivan…a nedělá to úplně špatně. Scény jsou dostatečně akční. Zápletka je dostatečně zapletená. Hlavní hrdina je dostatečně hrdinský. Rusowood nejenom kopíruje, ale i šlape na paty. Možná bych jenom ubral na přestřelené stopáži, ale jinak rozhodně jde o to sympatičtější, co nám se k nám z deváté nejlidnatější země poslední dobou dostalo. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Předně musím film pochválit za pěknou produkci a výborné řemeslo, dívá se na to parádně. Postavy jsou také sympatické, především hlavní hrdina, který si půjčuje hlavně od Sherlocka Holmese. Kamerové hrátky, sem tam nějaká akce, sem tam vtípek, bohužel to pro mě bylo hrozně dlouhé a natahované, na celkovou stopáž té akce není zase tolik a příběh není tak nosný aby vás bavil dvě a čtvrt hodiny. Být to kratší o 40 minut, myslím že by to bylo výrazně lepší. Silnější 2 hvězdy. ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mal štýlovosť, surovosť, poriadne komiksový príbeh inšpirovaný hlavne Batmanom, a neskutočne hravú réžiu, kameru, či strih. Ak by ste mali vidieť tento rok iba jeden blockbuster z Ruska tak jedine Major Grom. Režiséra budem určite sledovať a som zvedavý s čím príde na budúce. A kľudne beriem aj pokračovanie :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký netradičnejší komixový film. Vidno, že z Ruska a nie z USA. Film ma celkovo proste unikátnu atmosféru. Najviac ma na filme štvalo dávkovanie informácií (schopnosti hrdinu sú dosť dlho nejasné) a rozvláčnosť. Čo so štedrou stopážou malo za následok, že som sa neraz nudil. Príbeh nie je zase až tak strhujúci. Hlavný hrdina s tou smiešnou retro čiapkou je nevýrazný. Záporák s divným účesom skôr k smiechu. Aspoňže ma prekvapil ten twist. Ten som nečakal. Akcie tu tiaž nie je veľa. Najviac sa mi páčila úvodná naháňačka. Potom tam dlho vlastne žiadna akcia nebola. Sem tam nejaká bitka a potom až finále. Za mňa to je len priemer na jedno pozretie a tretiu hviezdičku dávam len za tú ruskú atmosféru. Prípadnú dvojku určite vynechám. 5/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že kým v Hollywoode už varia z vody a opakujú Spidermana na stodvadsiaty krát v stále teplejšom šate, tak Rusi sa tohto žánru chytili dobre a tento film spĺňa parametre kvalitného blockbustera. Naozaj som sa bavil, má to spád, má to zápletku, má to samozrejme aj veľa toho očakávaného, ale filmy o hrdinoch sú tak nejak menej náročné a všetko sa dá odpustiť. Hlavným meradlom je zábava a tá tu vôbec nechýbala. A vlastne sú tu aj postavy, ktorým sa dá držať palce, a to vrátane záporáka, ktorý mi tak trochu pripomenul V ako vendeta. Veď ten pomstiteľ mal vlastne pravdu. A stopáž vôbec neprekáža, celé to zbehne ako voda. V rámci žánru vydarený film. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)
  • Založeno na komiksové předloze „Major Grom“, kterou publikovalo Bubble Comics. (UncleMorty)
  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)

Reklama

Reklama