Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (387)

plakát

Smršť (2024) 

Po skvělé Trhlině jsem doufal, že Peter Bebjak natočí ještě nějaký mysteriózní film, jelikož je to můj nejoblíbenější žánr a ono se to podařilo. Takových filmů je u nás hrozně málo a já jsem byl spokojený hlavně s atmosférou a hereckými výkony. Proběhla i husí kůže. Výsledek kazí malinko dlouhá stopáž a pár delších scén ale i tak silné 4*.

plakát

Amozadegan (2023) 

Velice podařená krátkodobá zábava, lehce styl Ritchie a Tarantino na kterou jsem ale bohužel druhý den úplně zapomněl. Na druhou stranu film nenudí a na to je že je točený jak je točený tak je to kvalitní práce (žádný extrémně rozklepaný obraz jak jsme u podobných snímku zvyklý). Představoval bych si na podobný styl nějaký horor.

plakát

Brutální vedro (2023) 

Zvláštní velice zvláštní snímek ale jak se snažím všemi způsoby najít nějaký ten přesah tak mi to na ty 3 * prostě nedá. Velké plus za dané téma a moje rodné Pardubice ale celé mi to přišlo tak nějak laciné.

plakát

Hypnóza (2023) 

Očekávání byla velká, všichni na to chtěli a ve výsledku až na pár úsměvných scén není nic co bych vyzvedl. Nudný a nezajímavý příběh na který ihned zapomenu. Velké plus za ústřední píseň, kterou doplnil vtipný taneček hlavní herečky, tu z hlavy dostat nedokážu.

plakát

Chiméra (2023) 

Už po prvních pár scénách jsem věděl, že jsem ani trochu netrefil v co jsem doufal (fantasy toho moc nebylo). Zbytek filmu byl pro mě utrpením. Dlouhá stopáž, nesympatické postavy a jejich charaktery, uřvanost, trapnost a buranství s nezajímavým příběhem. Nadšené ohlasy ale dokážu pochopit. Já jsem se tady ale totálně minul. 1* pouze a jenom za řemeslnou práci.

plakát

Limbo (2023) 

Krásný vizuál s úchvatnou australskou krajinou zabalené v příběhu a dlouhých scénách o ničem. Na kriminální příběh málo postav a vyšetřování se nikam neposouvá.

plakát

Mammalia (2023) 

Asi do půlky jsem tomu zkoušel dát šanci, náznaky nějaké byly (maliličko ten Lynch ze synopse). Takovéto filmy rád vyhledávám ale tady to pak už nešlo. Když se děj filmu přesunul na jiné místo (přes jezero) úplně jsem vypnul a dál to nešlo už příliš sledovat. Ze zajímavosti jsem si poslechl pofilmové QaA s mladým a sympatickým režisérem, který nepřímo potvrdil že se jedná o nahodilé scény a každý si v tom musí najít něco sám (pokud je co?).

plakát

Red Rooms (2023) 

Neskutečně zajímavý film ve všech směrech s tématikou dark webu o tom nejhorším možném obsahu co se tam dá údajně najít ba dokonce i koupit se zajímavou hlavní představitelkou a ještě zajímavějším charakterem její postavy a motivací. Dvakrát proběhla husí kůže (zejména proměna u soudu) - takto hustou scénu jsem dlouho neviděl. Z dvaceti filmů co jsem letos viděl ve Varech byl tento pro mě nejlepší. Ve velkém sále ihned za štábem s dlouhým závěrečným potleskem pro mě splněný sen.

plakát

Sladký východ (2023) 

Na tento film jsem se dostal náhodou a po prvních deseti minutách jsem byl hodně v rozpacích. Poté se ale prudce změní způsob vyprávění a já byl hodně spokojen. Hlavní představitelka výborná ale Simon Rex (znán jen ze Scary Movie) byl fenomenální. Kvalitní 4*.

plakát

Tu (2023) 

Kdybych znal člověka jako je Adrien a ten mi přinesl polévku, která mi třeba nechutná tak bych si jí s ním dal, jelikož takhle čistou, milou a příjemnou postavu jsem už dlouho neviděl a to jediné bylo, proč jsem tento nudný a vleklý film dokoukal s mírným zaujetím až do konce. Poctivé 3*.