Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (387)

plakát

Mammalia (2023) 

Asi do půlky jsem tomu zkoušel dát šanci, náznaky nějaké byly (maliličko ten Lynch ze synopse). Takovéto filmy rád vyhledávám ale tady to pak už nešlo. Když se děj filmu přesunul na jiné místo (přes jezero) úplně jsem vypnul a dál to nešlo už příliš sledovat. Ze zajímavosti jsem si poslechl pofilmové QaA s mladým a sympatickým režisérem, který nepřímo potvrdil že se jedná o nahodilé scény a každý si v tom musí najít něco sám (pokud je co?).

plakát

Hypnóza (2023) 

Očekávání byla velká, všichni na to chtěli a ve výsledku až na pár úsměvných scén není nic co bych vyzvedl. Nudný a nezajímavý příběh na který ihned zapomenu. Velké plus za ústřední píseň, kterou doplnil vtipný taneček hlavní herečky, tu z hlavy dostat nedokážu.

plakát

Zárodek, larva, motýl (2023) 

Divné Řecko nikdy nezklame a když k tomu připočteme dobře vymyšlený a hlavně ihned ze začátku vysvětlený zajímavý fikční svět tak jsem se po celou dobu nenudil a čekal, v jakém časovém období se hlavní postavy probudí další den. Velké překvapení.

plakát

Red Rooms (2023) 

Neskutečně zajímavý film ve všech směrech s tématikou dark webu o tom nejhorším možném obsahu co se tam dá údajně najít ba dokonce i koupit se zajímavou hlavní představitelkou a ještě zajímavějším charakterem její postavy a motivací. Dvakrát proběhla husí kůže (zejména proměna u soudu) - takto hustou scénu jsem dlouho neviděl. Z dvaceti filmů co jsem letos viděl ve Varech byl tento pro mě nejlepší. Ve velkém sále ihned za štábem s dlouhým závěrečným potleskem pro mě splněný sen.

plakát

Limbo (2023) 

Krásný vizuál s úchvatnou australskou krajinou zabalené v příběhu a dlouhých scénách o ničem. Na kriminální příběh málo postav a vyšetřování se nikam neposouvá.

plakát

Pieta (2022) 

Vymazlený film co se týče kostýmů a vizuální stránky popisující chorobný vztah matky a jejího syna. Po celou dobu to funguje na výbornou i přes pár úchylných scén.

plakát

Strýček (2022) 

Hlavně než drama bych to viděl na velmi znepokojivý a nepříjemný mysteriózní thriller, který se povedl a celou dobu udržoval v napětí. K tomu přičteme solidní herecké výkony a zajímavou hudbu.

plakát

Čtvrtá brightonská ulice (2021) 

Na komedii málo vtipné a na drama bych čekal že ruští věřitelé více přitvrdí ale ve výsledku to ničím neurazí. Silnější 3*.

plakát

Quo vadis, Aida? (2020) 

Celé toto téma je plné nezodpovězených otázek a ukvapených závěrů ale pokud jde o film tak je to určitě silný nadprůměr.

plakát

Narušitel (2020) 

Kouká se na to pěkně a nenudí to ale nemá to ve výsledku moc co říct. Pointa slabší a hororové možná dvě kratší scény. Slabé 3*. (KVIFF2021).