Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (189)

plakát

Dny zrady I. (1973) 

Filmy Dny zrady, Sokolovo a Osvobození Prahy patří k největšímu dílu národního umělce Otakara Vávry. Tato studijní látka autenticky mapuje průběh druhé světové války u nás a na východní frontě. Dílo je výpravné a patřičně popisné. Snímky by měl vidět každý student střední školy v České republice.

plakát

Duel (1971) (TV film) 

Profesionální práce! Húúú! výborný scénář a režie. a kamera! senzace. Dobrý film se pozná podle toho, že nevíš, jak se příběh bude vyvíjet a že tě nepřekvapí žádný filmový klišé. Tady mě potěšilo hodně neočekávaných zvratů v ději a parádní udržování napětí po celou dobu 90 minutovýho filmu..no to se jen tak nevidí. a ta montáž a tajemství kamionu. Veliká pochvala směrem k panu Spielbergovi a Richardu Mathesonovi..

plakát

Fantom ráje (1974) 

Intenzivní prožitek s působivým a originálním příběhem. Supr, skvělá hudba , propracované hlavní postavy..Winslow..paráda

plakát

Kmotr (1972) 

don corleone..

plakát

12 opic (1995) 

balancujeme na hranici mezi šílenými výplody fantazie a promyšlenou sci-fi skládačkou /trochu ve stylu Lynche/ .po prvním shlédnutí sem se přiklonil první verzi, po druhý už skládačka dávala smysl, takže fakt promyšlený post-apokaliptycký sci-fi .vězeň z budoucnosti james cole je vyslán do /minulosti/ do roku 1996, aby zjistil okolnosti kolem smrtelného viru, který má posléze zahubit celé lidstvo. pointa, výbornej scénář!!!! režie, herecký výkony -především brad pitt vynikající v roli vůdce skupiny bláznů 12 opic.

plakát

Uvnitř tančím (2004) 

Nadšení! Pro mě jednoznačně nejlepší film s tematikou hendicapovaných vůbec. Příjemně mě překvapila odlehčenost dojemných či osudových scén, která ztmeluje celý film a dává tak vyniknout podstatným myšlenkám. Každá scéna tady má své opodstatněné místo. Skvělá práce s náznaky, nic není doslovné nebo přehnané. Velice milé, inteligentní, zábavné a inspirativní. Výborně odvedená práce po všech stránkách-takhle by podle mě měl vypadat kvalitní film. Díky za něj.

plakát

Casino (1995) 

originální pojetí, reálné vyznění scén, vynikající herecké výkony, výborná režie, příběh za 1

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Hank Moody= nejoblíběnější filmovo/seriálová postava