Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Mládí (2015) 

Sorrentino dokazuje velký cit pro umění kamery. Jeho neotřelé záběry se mísí se skvělou hudbou. K tomu skvělé herecké obsazení tvoří z tohoto filmu skvost. Celková délka filmu byla na můj vkus delší a po jeho Velké nádheře je to malý malinký krůček zpět.

plakát

Steve Jobs (2015) 

Byl jsem nadšen, Michael předvedl perfektní výkon! Dle mého dostane minimálně nominaci na Oscara. Je to příběh hodně vztažený na Jobsův vztah k počítačům a lidem točících se kolem nich a jeho rodině (jen jako prvek oživení od nudných počítačů :-D ). Nic víc se bohužel nedozvíme, žádné jeho neřesti, úchylky nic. Je to možná trochu škoda, možná je to dobře. Velmi povedené zpracování, kamera, zvuk i střih perfektně spolupracují a navzájem se vyzdvihují.

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Zklamání. Po jedničce propadák... Zombíky ve filmech prostě nemám rád. Knižní předlohu jsem nečetl, a tak jsem se mohl nechat jen překvapit, ale tohle je prostě laciné... Nic co by mě zaujalo, snad jen krátký, ale velmi přesvědčivý výkon Barryho Peppera.

plakát

Enderova hra (2013) 

Jedním slovem paráda. Napětí, zápletky hlavního hrdiny Endera, geniální psychologie i uvažování předního hrdiny. Film běží na 110%, takže se člověk nemá šanci zastavit a to se mi líbí. Tomuto filmu to velice pomáhá. Příběh celého filmu s překvapením na konci se může někomu zdát jako nedostatečný, avšak ne mě - já si v něm našel úplně všechno... Herecké výkony- děti se svých rolích zhostili s velkou vervou a bylo vidět, že je natáčení vzalo za své. Přesvědčivé, profesionální. H. Ford se mi po dlouhé době ukázal jako herec, kterému svědčí sci-fi žánr víc než cokoli jiného. Takže suma sumárum za plnej počet hvězd.

plakát

Marťan (2015) 

Mám dost rozpolcené pocity, co si o tomto filmu myslet. Je to žánr, který bych si hodně moc rád užil, ale nějak se mi to nepovedlo. Matt zahrál si myslím skvěle, na to jsem nebyl vůbec připravený, takže za to má u mě velký dík. Ale hledat něco dalšího pozitivního na tomto filmu... nejde to. Ale zase hledat něco vysloveně negativního také ne. Za 3* to určitě stojí, 4. hvězda jen díky Mattovi.

plakát

Interstellar (2014) 

Nolan opět předvedl skvostné dílo. Tleskám mu a přitom mi plesá srdíčko. Na tento film jsem se těšil pěkně dlouho a má očekávání se vyplnila. Vše vypadá tak reálně a věrohodně... není divu, když Nolan používá techniku "postaru" postavenou na natáčení na klasický film a tedy, že všechny rekvizity jsou reálné, žádné zelené plátno. Tento film jsem sloupl jako malinu. Je sice delší, ale na druhou stranu bych mohl na dobře zpracovaný vesmírný film koukal celý den. Gravitace, zákony platící ve vesmíru, černé díry. Pro diváky, co tyto pojmy dobře znají, tak vězte, toto je jiný film než ostatní sci-fi a budete nadšeni.

plakát

Matrix (1999) 

Neuvěřitelná podívaná v ne/reálném světě, co v nás spustí myšlenkové procesy, zda-li i naše životy nemohou vypadat jako počítačová iluze. Skvělý nápad a ještě lepší zpracování. Hltal jsem každou vteřinu a když se na film rozhodnu dívat znovu, tak jsem do něj zažraný, jako kdybych film nikdy před tím neviděl. Těším se na každou sekundu...

plakát

Ranhojič (2013) 

Velkolepé nádherné dílo. Byl jsem uchvácen. Historické "výpravné" filmy mám opravdu rád a tohle se přiblížilo i ke Království nebeskému, které miluji. Naučné, zvídavé, akční i milostné. Tohle by se mělo pouštět v hodinách dějepisu na školách, možná by pak děti trochu víc chápaly, jak vše fungovalo a zároveň je to i bavilo. Mám radost, že se takové filmy točí a Ben Kingsley je bezvadný a perfektně se do filmu hodí.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Velice povedená westernovka. Člověk by si mohl v dnešní době myslet, že udělat klasickou westernovku nelze natočit... má samozřejmě pravdu, ale asi jen z jediného důvodu - obraz je dnes čistší a kvalitnější. Naproti tomu tu máme hudbu, herce, režisérské povolání atd., která jsou stále geniální! Smekám před Tarantinem, protože zasadil příběh do krásné krajiny, kde mu z mého hlediska vše funguje... Dokonce jsem mu odpustil až zběsile nereálně ulítávající zastřelence ;-)