Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (39)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Pěkné tři hvězdičky, ale na snímek, který aspiroval/je na jedničku roku 2023 to je prostě málo. Vizuálně krásně zpracované, jinak to snad ani Nolan neumí, hudba též velmi zdařilá, zejména v emočně vygradovaných pasážích, ale jinak spíše zklamání. Dlouhá stopáž v kombinaci s totálním "překonverzováním" je ubíjející. Těšíl jsem se, čekal jsem více,...

plakát

Tři mušketýři: Milady (2023) 

Velkolepá, opravdová a přitom stále Dumasovski romantická podívaná. Výtečná výprava, kamera a hudba, ale o ničem nelze říct, že by pokulhávalo. Jo jistě, a samozřejmě ozdoba v podobě Evy Green, pořád je to kráska, která navíc i umí hrát;-) A Vincent, to je korunka celého dvojfilmu. Jen škoda, že není třetí díl. P.S. D'Artagnanovi bych dal o 5% víc, ale to se na hvězdičkách nepozná.

plakát

Nůž ve vodě (1962) 

Kritizovat nebudu, byly by to drobnosti, protože celkově vzato je to debut jako řemen! Když už si tak jeden začně říkat, že to skončí bodnutím, tak přijde bouřka a panáček rozežene mraky, a když už je nůž konečně ve vodě, tak to zase vezme jiný vítr. Jak píšu, drobnosti vytknout lze, ale v kontextu doby a místa, je to skvělý film, a klidně se lze nechat unést pocitem, že Polanski už vlastně točí ve Francii.

plakát

Král (2019) 

Je velmi milé, když od historického velkofilmu dostanete něco, co ani tak moc nečekáte,... a ono to funguje, a to historickým minelám navzdory.

plakát

Irčan (2019) 

Mám ho fakt rád, starýho Martyho, mám rád De Nira, Pacina, Pesciho,..., čekal jsem hodně a nedostal to, proto jen tři, byť jsou to téměř čtyři hvězdy. MartinScorsese filmařit umí, o tom žádná, ale přese všechnu snahu ty třia půl hodiny nudí, a to se nedá odpustit, prostě se to táhne. Toť největší nedostatek, alespoň za mě, nicméně se na to pěkně dívá, výprava propracovaná, a ti "kluci" fakt hrát umí, jak málo kdo, De Niro stejně jako Pacino, Keitel a Pesci, dalo by se napsat napsat, že všichni ukázali své nejtypištější herectví. Nemůžu si pomoct, ale celý film se mi do hlavy vraceli Tenkrát v Americe, Nelítostný souboj, Casino, prostě zahráli tak, jak to u nich máme nejradě. Ale to nejlepší na Irishmanovi nebyl nikdo z nich, ale Robbie Robertson, ta hudba, takový klenot, jsem dlouuuho neslyšel, to je na vyleštěných pět hvězd!!!! P.S. A taky jsem prosě De Nirovi nevěřil to omlazení, to prostě nebylo ono, ale vypůjčit si noodlese prostě nejdě:-(

plakát

Strašák (1973) 

Člověk se tak nějak o ty své dva hrdiny pořád trochu bojí, něco visí ve vzduchu, a ono to nakonec nedopadne... Oba vynikající ve svých rolích, atmosféra, hudba a co na tom, že ten děj není nic moc. Skvělá roadmovie, velmi solidní čtyři z pěti!

plakát

Devátá brána (1999) 

Taková očekávání, slibný začátek, a nakonec velké nic. Film je celkem vzato velká nuda, a Johnny Depp v hlavní roli s tím nic neudělá.

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Velmi dobrý herecký výkon Michaliny Olszanské, Klára Melíšková rovněž nadstandartní herecký výkon. Atraktivní filmovou předlohu však jistě bylo možné uchopit lépe, trochu postrádám lepší vykreslení geneze "naštvání" Olgy na společnost.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Je to přesně to, co od toho čekáte. Milá pohádka, která potěší starší, mladší i ty nejmladší, a přitom to kupovidu není kýč.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Na konci života jsou dveře, a to co nás čeká za nimi, je jen na nás samotných. Krásná myšlenka, ale ty bezmála tři hodiny jsou beznadějně ztracené.