Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (984)

plakát

Black Milk - Sedmkrát (2003) (hudební videoklip) 

Na naše poměry nečesky vypadající klip a holkám to taky sekne. Hudební doprovod je věc druhá a tu nezachrání ani vizuál...

plakát

We Blame the Empire - Broken Home (2017) (hudební videoklip) 

Co je tohle za mizernou dobu, že už i metalové kapely, které jsou stále vnímány jako reprezentace žánru z okraje společnosti, místo textů o vraždách, mrtvolách, rouhaní a temnotě, musej zpívat o záchraně životního prostředí? We Blame The Empire se s tím moc nemažou a na post-metalcore typicky zaoceánského střihu (ačkoli je kapela ze sousedního Rakouska) naroubovali dost naléhavé poslání, které je doplněno ne zrovna lichotivým sestřihem toho, jakým způsobem se člověk chová na moři. Velryby, delfíni, koluhlavci a další zvířata jsou mordována po kvantech a po nás zbývá jen krvavý odliv. Ještěže tu jsou organizace jako Sea Sheperd, aby nám denně připomínali, že stojí za to nasazovat životy za všechny, co se nemohou bránit proti převaze pána tvorstva.

plakát

Starobylá tetování (2008) (TV film) 

Dokument podaný klasickou populární formou - ždáné hluboké a komplexní informace, ale pro laika zřejmě dostatečně zajímavé.

plakát

Mike i Dave sháněj holku (2016) 

Ty krávo, tohle je děsná bejkárna! Už dlouho jsem neviděl komedii, u které bych se upřímně od srdce zasmál a to od začátku až do konce. Nečekejte žádnej intelektuání či laskavý humor, ale takovej ten klasickej US hrot plný drog, chlastu, sexu a nemístných narážek snad na cokoli vás napadne. Jsem na komedie přísnej, málo co mě baví, ale tohle je teda libovka!

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Formálně v pořádku přiměřeně vtipná dobrodružná fantasy. Jen jsem čekal na konec gradaci v podobě nějaké té godzily :)

plakát

Zelená poušť (2012) 

Pokud někomu příjde téma palmového oleje zbytečně lobbystické nebo trendy, měl by se podívat na tenhle dokument. Palmové plantáže nejenže pomalu přetvářejí původní biotopy na jednostrannou poušť, ale především berou domov nespočetným druhů organismů. Až budete příště stát u regálu s potravinami a budete chtít mávnout nad závažností situace, vzpomeňte si na pláč orangutaních mimin, které v tomhle filmu taky mimo jiné taky uvidíte...

plakát

Vincentův svět (2015) 

Zábavný výlet po Hollywoodu, kde většina postav hraje sebe samotné, což je docela hlína. Celou zápletkou je připravovaný film, jaký svět neviděl a vše se točí kolem něj. Filmařské pozlátko, děvky, chlast, drogy a osobní issues každého z hlavních postav. Nečekal jsem nic, ale bavil jsem se výborně!

plakát

Plod noci (1990) 

Typický Barker. Horor s až pohádkovou atmosférou.