Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Akčnější, velkolepější, trikově o několik tříd dál, Arny v nejlepší formě, takovýhle pokračování se má točit:)) Dítko překonalo svého tatínka, velmi ojedinělý úkaz na poli filmu. Stím, že Arny v podstatě nehraje a chodí s kamennou tváří, bych jen řekl, co by jste chěli po robotovi zabijákovi, nějaké dramatické výlevy?? Já teda ne, ano Arny je neherec proto mu sluší role, severských barbarů, robotů a postav v perfektních akčních, oddechových béčkách:))

Matrix

Matrix (1999)

Co by bylo dnešní Sci-Fi bez přelomového Matrixu? Terminátor 2 dostal důstojného nástupce v podání nepříliš krásně mrazivé budoucnosti. Musím přiznat když běžel v kině tak mě totálně minul až jednoho večera mě kamarád k sobě pozval, že otestujem jeho novej 24 palcovej monitor a pustil mi tam Matrix. Jako ostatním jsem musel po zkouknutí hledat svoji čelist pod sedačkou a ještě do teďka ustavičně každému říkám, že lidi nejsou savci ale viry:))

Dracula

Dracula (1992)

U mě nejlepší "volné" zpracování Draculy co kdy bylo natočeno. Překrásné kostýmy, hudba, vynikající kamera, přímo famózně vykreslená romantická linka a uhrančivý Gary Oldman, kdybych já byl "baba" tak se odněj nechám okamžitě vysát. O režii F. F. Coppoly ani nemluvím, u mě titul který si pouštím každý rok.

Predátor

Predátor (1987)

Je to trapné, jak se dokola opakuju ale zlatá 80. léta jsou tu zase a dodaly nám jeden z nejlepších sfi-fi hororů co kdy byl:)) Z původního béčkovýho námětu režisér vytloukl takovou atmosféru která se málokdy vidí na filmovém plátně. Také sklaním poklonu Stanu Winstonovi díky němuž ožila jedna zmích nejoblíbenějších filmových postav:)) Dále musím souhlasit s ostatníma, je to jedna z nejlepších rolí Arnyho, ještě spolu s Barbarem Conanem a Terminátorem, díky nimž vešel do filmové síně slávy:))

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Tomu říkám film podle mého gusta, strhující dějem nabytý historický "akční" počin. Dokonalý mix těch nej žánrů, je libo láska, má te ji tam, pořádná akční řež, plus plno základních lidských vlastností:láska, zrada, nenávist, hrdinství, sebeobětování, přátelství, víra.Ktomu perfektní gradující konec legendy, při kterém i na dvacáté podívání mi skápne slza.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Jedna z nejlepších fantasy historie. Dodnes mě uchvacuje nejen skvělím vykreslením bájného světa, nejlepší hudbou která kdy byla ve filmu ale především tou opojnou afmosférou dobrodružství jaký kdy byla vidění na filmovém plátně. Arnyyy musel zvládnout vykrádání bájných svatyní, likvidování bojovníků a zlosinů všeho druhů sám, protože se nenašel kaskadér jeho proporcí:)) Je tady mnoho kritiků co uvádějí primitivní děj ale na obranu Conana, tohle není žadný drama ani jinej tuctovej film ale pravé, nefalšované, testosteronové a primitivní dobrodružství, přesně takové jaký má být sámotný Barbar Conan a bájný primitivní svět ve kterém se tohle dobrodružství odehrává (primitivní a surový zároveň). ZASLOUŽENĚ UDĚLUJI 99%!!!