Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (113)

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Průměrná, ale příjemná, nenáročná podívaná. Do první poloviny tomu sice nic nenasvědčovalo, ale na konci to dokonce chtělo kapesník:-) Přesně, jak už napsal někdo přede mnou - je to klasická romantická komedie, která si nehraje na nic víc, pouze "dělá svoji práci" - a já dodávám, že ji dělá dobře.

plakát

Americká kletba (2005) 

Nemám ráda horory, u kterých se nebojím...

plakát

Anděl Páně (2005) 

Geislerová (*1976) jako matka Issové (*1979)? Divné. Naštěstí to byla jen nepatrná rolička. Jinak je to dobrá pohádka, která určitě stojí za vidění (a zamyšlení) každé Vánoce.

plakát

Andílek na nervy (2015) odpad!

A já myslela, že hlouběji než Kameňák už nic není...

plakát

Avatar (2009) 

Tedy technologie dnes už opravdu dokážou skoro zázraky... ! To se potom scénárista a režisér už nemusejí moc snažit. Ovšem výsledkem je vizuálně perfektní prázdnota. Budeme se za padesát let dívat na Avatara tak, jako se dnes díváme na některé padesát let staré (a stále úchvatné) filmy? Těžko.

plakát

Bastardi 3 (2012) 

Prvotní myšlenka dobrá, ale zpracování - filmařské ani scénáristické - se mi nelíbí. Nevím, jak moc je to odtržené od reality, možná jsem trochu naivní, ale zdá se mi to strašně černé a až příliš jednoznačné, negativistické a depresivní, strašně depresivní. Vím, že ten film chtěl kousnout do palčivého problému, ale nemám ráda, když mi filmař takhle okatě servíruje svůj názor a strašně moc dává najevo, co si mám na závěr myslet. Ta myšlenka by zasloužila mnohem lepší zpracování. Budiž Magnuskovi ke cti, že do toho kyselého jablka kousl mezi prvními, ale asi bude na jiných, aby ho nám divákům podali ve stravitelné podobě.

plakát

Battle Royale (2000) 

Brutální, ale zajímavé a koukatelné.

plakát

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006) 

Jak už poznamenal někdo pode mnou, i ten Kameňák je vtipnější. Čekala jsem od Borata mnohem víc. Většinou to ale bylo zoufale nevtipné až trapné, snaha o vytlačení nějakého toho humoru byla úporně křečovitá (a většinou bohužel vyšla naprázdno), vydržela jsem to do půlky, pak už jsem té trapnosti měla po krk, bylo to prostě o ničem... Opravdu dobrý komik by se do tak snadného terče, jakým je americká kultura a mentalita, dovedl strefovat nepochybně mnohem vtipnějším a rafinovanějším způsobem, a z vděčného tématu "prosťáček ve velkoměstě" by jistě také uměl "vytřískat" mnohem víc... Zdá se mi, že si Cohen ukousl příliš velké sousto, tohle dílo ve mně budí opravdu velké rozpaky...

plakát

Boží pole s. r. o. (2006) (TV film) 

Herecké výkony mi připadají vesměs podprůměrné a ani střih a kamera mě moc nepřesvědčily... Celé je to takové rozpačité, nevím, co si mám o tom myslet. Jak napsal kolega: uvidíme po druhém díle :) Tak hodnocení zůstává i po druhém díle, bylo to fakt slabé. Bohužel. Letecké filmy miluju, ale tohle je opravdu rozpačité.

plakát

Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (2018) (TV film) 

Kostýmy a masky - nádhera, jako oživlé obrazy. Ale jakkoliv si nelibuju ve filmových tricích, nějak jsem nedokázala skousnout, že slavnou velkou bitvu na Bílé hoře, střet desetitisíců vojáků, natočili tvůrci s 28 lidmi (a mračny mlhy, která to měla zamaskovat). Vypadalo to jako ráno po mejdanu. Přitom to byl monstrózní masakr. Nějaký trik by se hodil. _ Obsah filmu? Zaujala mě až jedna z posledních scén - čekání odsouzených na popravu. Scéna beze slov, a přece člověk jako by cítil, jak jim bylo. Jenže to byla jediná scéna s nějakým jasným obsahem. Jinak to bylo jako polévka bez chuti. Vizuálně zajímavé, ale obsahově jaksi chatrné. Kontext a zařazení některých scén mi vyloženě nedávaly smysl, stejně jako chaotické čtení z dopisů (?) paní z Thurnu, která si ve filmu snad dopisovala se svým manželem plus s králem Ferdinandem, a tak člověk neví, ke komu ta osoba právě promlouvá - a o čem vůbec mluví. Nebo to nebyly dopisy, ale jen její myšlenky? To bylo pořád - já jsem vám věřila, věřila jsem vám... já vás varuji, varuji vás před sebou samým... Ne, tuto osobu jsem bohužel naprosto nepochopila. Stála za svým mužem, nebo ne? Jaká vůbec byla její úloha v celém tom příběhu, ať už ve filmu nebo ve skutečnosti?