Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (41)

plakát

Helena Trojská (2003) (TV film) 

V tomhle případě se zde musím připojit k malé hrstce kladně komentujících uživatelů. TV film má pro mě nic neříkajícího režiséra, nemá žádnou velkou výpravu, žádné hvězdné obsazení a přesto mi příběh Parise a Heleny řekl svým dějem mnohem víc, než velkofilm Troja Wolfganga Petersena.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Takoví kvalitní herci a taková hrůza. Škoda.

plakát

Indočína (1992) 

Z francouzských filmů u mě vedou spíš komedie a kriminálky, ale toto milostné drama se jim opravdu mimořádně povedlo. Úžasná dobová atmosféra, podmanivá hudba a výborné herecké výkony.

plakát

Jindřich VIII. (2003) (TV film) 

Ve srovnání s Tudorovci je zde Jindřich VIII. z mého pohledu mnohem přesvědčivější a Ray Winstone ho hraje výborně. I když se mi seriál Tudorovci také libil, tento film oceňuji více.

plakát

Karel Gott 70 (2009) (koncert) 

Začátek s "hvězdami " Superstar mi připadal pro oslavence dost nedůstojný, ale vydržela jsem a udělala jsem dobře, protože druhá část už byla podstatně lepší. Někteří "umělci" tam sice podle mého neměli vůbec vystupovat, třeba Eva s Vaškem si myslím tam opravdu neměli co dělat. Naopak působivým vystoupením bylo přání Barbory Špotákové a Lubomíra Lipského s Jiřinou Bohdalovou.

plakát

Lovec draků (2007) 

Kvalitní film, ve kterém se děj nijak neodchyluje od skvělé románové předlohy. Je jen jediné, co bych filmu mohla trochu vytknout a to je výběr herce pro hlavní roli. Podle mého názoru to měl být někdo přesvědčivější, kdo by do této role vložil trochu více emocí. Dětské role byly zvládnuty výborně. Komu se film líbil, tomu doporučuji přečíst i knihu. Khaled Hosseini je výborný vypravěč.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Nemám ráda box a ženský box už vůbec ne. K filmu mě přinutila jen pouhá zvědavost, za co dostal vlastně tolik Oskarů. Mohu teď jen s potěšením říci, že se mi tak naskytl velký a nečekaný zážitek. Nejedná se tu ani tolik o sport, jako o silný lidský příběh, který nám tvůrci nabídli v tom nejlepším možném provedení a se skvělými hereckými výkony.

plakát

Most špiónů (2015) 

Studená válka. Americký a sovětský špión . Dobrý námět , dobře zahrané, ale sovětského špiona působícího v Americe v době studené války si představuji trochu jinak. Rudolf Abel se mi zde jeví jako charakterní dobrák a to mě nějak nesedí. Také jsem očekávala trochu víc akce. Film mi připadá více psychologický, než akční

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Začátek mě dost zaujal, obzvlášť Christoph Waltz. Moc se mi líbil už ve filmu Voda pro slony a už kvůli němu jsem si film pustla. Řekla bych , že i v této roli exceloval . Moc mi ale nesedl film jako celek, přestože začátek vypadal dost slibně.

plakát

Neviditelné děti (2005) 

Hodnotit film jako celek je dost těžké, většina povídek je dost dobrých. Příběh Jonathan jsem ale bohužel dost dobře nepochopila. Nejsilnějším zážitkem byl pro mě příběh Blancy, jejíž rodiče jsou feťáci s AIDS a poslední povídka, která je velmi dojemná. Pouze těmto dvěma bych dala plné hodnocení.