Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Vynikající !! Tenhle film miluju! :) Skvělý humor, poznámky, které Vás buď baví a nebo Vám polezou na nervy, skvělý výkon Colina Farrella a výborná atmosféra :) Můžu vidět kdykoliv znova :) I když je film silně negativní, pesimistický a celkově zasazen v pochmurném prostředí, nachází se zde určitá vyváženost - protiklady dvou nájemných zabijáků. ZBOŽŇUJU TUHLE HLÁŠKU: " Flaška???!!! To na mě nezkoušej! " :D :D

Mělký hrob

Mělký hrob (1994)

Výborný střih, hudba, kamera, herci, děj, myšlenka a filmová pointa – co víc si od filmu přát. Silný britský přízvuk všech herců, barevné ateliéry podle momentální situace, vynikající herecké výkony a hlavně zábava i napětí, která se stále prolíná, člověka tolik rozruší, že z toho vzniknou příjemné vzpomínky, na které jen tak nezapomenete. Toto dílo je velmi významným psychologickým počinem, který hraničí na pomezí komedie a thrilleru. V jednu chvíli nevíte jestli se máte smát a za okamžik máte pocit, že se budete muset schovávat strachy pod peřinu. Film začíná právě jako velmi vtipná uvolněná komedie, která navodí tu správnou pohodovou atmosféru pro všední či víkendový večer na pohovce u televize. Tři nejlepší nerozluční kamarádi Alex, David a Juliet se rozhodnou, že pronajmou poslední volný pokoj pro čtvrtého člena svého britského, velmi rozlehlého bytu a doufají, že naleznou někoho, kdo by porozuměl jejich humoru a uvolněnému stylu života. Jelikož jejich postoje a názory jsou podle některých lidí zvláštní a nerozumí jim. Pro film je typická změna psychiky hlavních postav. Mohu pouze upozornit na vynikající výkony herců, kteří jdou opravdu přes mrtvoly, přes milostné trojúhelníky, ale hlavně je zde vidět co jsou lidé schopni udělat pro peníze. Výborná svižná hudba, děj odbíhající jak na běžícím páse, není zde snad jediný moment, kdy by divák mohl zaváhat, že se dívá na tento výborný film a hlavně – konec tohoto snímku je tak vynikající, že Vás donutí tuto svižnou podívanou shlédnout ještě jednou či klidně i několikrát. Jelikož Mělký hrob neoznačuje pouze hrob první mrtvoly, ale také na konci filmu znázorňuje velmi podstatný symbol. Já tomuto dílu nemám vůbec co vytknout a důkazem je již moje osmé shlédnutí v průběhu deseti let a vím, že se toto číslo ještě navýší.

Po přečtení spalte

Po přečtení spalte (2008)

Brada Pitta nemám ráda, ale u tohoto filmu jsem udělala vyjímku. Idiot, kterého v tomto snímku zahrál, nemá chybu. Jeho postava byla tak šíleně "ulítlá", že od té chvíle, co jsem tenhle film viděla, si Pitta při každé zmínce jeho jména vybavím s těmi vyčesanými vlasy, žvýkačkou v puse a "tanci" v autě se sluchátky. Tady mě fakt pobavil :D Film je plný příběhů, které se výborně proplétají a každý chce pouze to nejlepší pro sebe. Přístup CIA k řešení problémů :D Hodně dobrý. Téma liposukce, rozvody, nevěra, je toho ve filmu hodně. Scéna "ve skříni" je pro mě šokem celou dobu od jejího shlédnutí, jelikož něco tak děsivého, co tam znázornili, po tom mi běhá mráz po zádech. Já jako hodně velký realista, si dokážu živě představit, co se může stát, pokud je člověk roztěkaný, v šoku a také lekavý a drží v ruce zbraň....

Memento

Memento (2000)

Výborný scénář, skvělý Guy Pearce. Snímek, který donutí diváka přemýšlet, dávat pozor, být neustále ve střehu. Nejlepší hláška, kterou mám už 10 let v paměti: "Fajn, co to dělám? Asi honím toho chlapa....Ne!! On honí mě!!!" Vynikající. Takovýhle film se rodí jen jednou za mnoho let.

RocknRolla

RocknRolla (2008)

Výborný! Výborný! Výborný! A ještě stokrát výborný!! Tento snímek jsem dokonce uvedla na první místo nejlepšího filmu letošního Febiofestu. Od začátku až dokonce filmu jsem se bavila či mě příjemně mrazilo v zádech. Což jsou dva nejčastější pocity, které diváci mají, když se dívají na snímky Guye Ritchieho, kterého mám velmi v oblibě. Věděla jsem, že mě nezklame a také se tak stalo. Lidé na Rocknrollu čekali opravdu dlouho. A myslím si, že nám byl naservírován přímo na zlatém podnose. Rocknrolla Vás dostane již od první vteřiny. Hlavně svou velmi výraznou hudbou, na kterou je Ritchie prostě expert. Hudba byla u tohoto snímku excelentní a hlavně výborně zasazena. Temné podsvětí anglické mafie, velmi výrazná nadupaná hudba, nájemní vrazi, překrásná účetní a excelentní výkony herců. Snímek se dá shrnout i těmito slovy, ale kdybych o něm měla mluvit více, bylo by to na několik hodin. Ritchie si rád zahrává se zpomalenými záběry a velmi blízkými nájezdy kamery na obličeje hrdinů, což Rocknrolle přidávalo ještě na už i tak velké přitažlivosti. Anglie, převážně angličtí herci, břitký anglický humor, skvělé hromadění postav, které se stále více kupí na sebe. Objevování se stále nových osob, za kterou hrdinové z předešlé scény putují. I toto jsou nejzákladnější informace o Rocknrolle. Ale hlavní roli zde hraje – půjčený obraz. Neboli obraz pro štěstí, který chce jeho majitel zpět za každou cenu. Ironií příběhu obrazu? Za celý snímek neuvidíte ani kousek tohoto malířského díla. Každou chvíli co se ve scéně objevuje rám obrazu divák napjatě čeká zdali dílo konečně uvidí. A to je na tom to skvělé. Ritchie je podle mě mistrem gangsterek ze současné doby jako nám už dvakrát potvrdil. Jeho styl je nezaměnitelný, i když podobný Tarantinovi a Royeovi Hillovi. Ale ode mě Richie získává nejvyšší hodnocení a také velikou poklonu. Lidé v sále se smáli ve chvíli suchého anglického humoru, i při jiných scénách, které nebyli ani moc k smíchu, ale Ritchie je umí podat takový způsobem, že i když Vás honí vrahoun se zuřivým výrazem v obličeji, prostě Vás to donutí se usmát. Vřele doporučuji

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

Od tohoto filmu jsem čekala opravdu hodně. Ale nevěděla jsem, že to bude až takhle MOC HODNĚ ÚŽASNÝ. Film, který mě zaujal už jen samotným názvem byl pro mě hodně silný zážitek, který jsem si pustila hned dvakrát za sebou. První shlédnutí – šok, omámení, pocity, které se dostaví jen u výjimečných snímků, částečné porozumění propletenými časovými liniemi, samozřejmě pochopení hlavního tématu a hlavně vychutnání si filmu. Podruhé, ihned poté, jsem si snímek pustila, abych se pořádně zamyslela nad tím, jaké postavy tam byli zachyceny a hlavně – vytvořila jsem si graf s vývojem postav tohoto příběhu. ( 7 vývojových možností postavy Nemá )Jelikož takové zachycení charakterů jsem opravdu ještě nezažila. Hodně recenzí, které jsem jen okem shlédla upozorňovali na to, že tento film bude právě nutno shlédnout asi dvakrát, aby mu člověk zcela porozuměl. Tento snímek rozhodně není pro osoby, které nedávají při filmu pozor, jelikož se jinak ztratí v prvních 5-ti minutách a pak v tom budou mít takový bordel, že nepochytí a hlavně ani nezaznamenají výbornou tématiku, kterou režisér vytvořil. Film je úžasnou ukázkou možnosti fiktivních světů a také pozoruhodných možností vývoje jednoho malého kluka. Vynikající výprava, kostýmy a celkové prostředí snímku. Výborně čistě natočené. Úžasné střihy, maličkosti, které se ve filmu ukazují a divák je pochopí jen když pořádně předtím sledoval záběr o minutu dříve a vysvětlí se tím mnoho činů, myšlenek a také životních postojů. Časté otázky – Je to realita, je to fikce, spím a nebo kdo vůbec jsem? Jsou stále na místě a samotný hlavní hrdina je zmatený a stále si v něčem vybírá a neví, zdali vybral správě či nemá změnit směr. Film je nesmírně emotivní a v určitých chvílím se mi hodně tajil dech. Jelikož hlavním tématem filmu je – „Kdo sakra jsem?“ a hlavně – láska, tak si myslím, že tento film má co říct velkému množství lidí. Je úžasnou ukázkou toho, jak v dnešní době lze využít všechny nápady, které má člověk v hlavě a od tohoto režiséra jsem tento výkon nečekala. Výborný detailní záběry s úžasným zvukem a hudbou podtrhují jen celý film. „Dokud si nevyberete, všechno je možné.“ A o tom všem to právě je. Ale závěr mám jasný – Anna.

Výchozí bod

Výchozí bod (2014)

Již prvních pár minut filmu mě ohromilo - teorie o očních duhovkách a probádat vše, co s nimi souvisí a jak to zasahuje do našich životů a jakou mají spojitost se vším ostatním :) Wau :) Neviděla jsem film, který by se tímto zatím zabýval a hlavně - je to taková malinká součást nás a přitom je zde tak krásně ukázáno, jak by nás mohla ovlivnit :) Celé to prostředí, kde se "hledá a objevuje" a přitom to není nic nudného a nesmyslného :) Spíš mě po celou dobu udivovalo, jak mi to celé zapadá do sebe a po skončení filmu jsem se na některé scény - i teorie, kde je vše vysvětleno, podívala znova a posunula jsem se s názorem ještě dál :) Scéna ve výtahu, kdy mi jen v hlavě proběhla myšlenka, že i z těchto důvodů nejezdím výtahem, byla tak silná a zároveň jednoduše ztvárněná...Michael Pitt mě ohromil již před 15ti lety, tudíž pro mě tu byl hlavním tahounem :) Jeho přítelkyně - alá nečešu si vlasy tak posledních 7 měsíců - to fakt nesnáším :D :D A krásná asistentka, která není pouze blbou stážistkou, ale dokáže mnohem víc :) Je to fascinující film :) O něčem, co mi stále běží v hlavě a přemýšlím, zdali i v mých očích by se objevila shoda :)

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Film, který pro mě má velice hluboký význam. Je na mém žebříčku nejlepších filmů, které mohly kdy vzniknout. Pokud bych o něm měla více hovořit, psát, tak by mi tento prostor ani nestačil :) Tudíž musí stačit pouze - i 5 hvězdiček je málo :)

Mluv

Mluv (2004)

Skvěle ztvárněný pohled na život mladé dívky, která se po prožití "nepříjemného" zážitku uzavřela do sebe a její pohled na svět a projev k lidem se radikálně změnil. Film přestože neobsahuje velké množství dialogů mladé hrdinky, přesně tím si mě právě získal, dává možnost divákovi, se vcítit do pocitů Melindy, která neví jak se k danému problému postavit. Kristen Stewart mě tu zaujala, jako už i u mnoha jejích předešlých filmech.