Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

2012 (2009) 

Věděla jsem do čeho jdu, takže nějaký velký šok se nekonal. Bezbřehá absurdnost tohoto snímku, který připomíná třikrát přežvýkanou směsici všech katastrofických filmů posledních dvaceti let, ovšem opět potvrdila, že tohle odvětví senzacechtivé kimenatografie spěje do záhuby a pan Emmerich bude nejspíš pyšně mašírovat v čele. Je to pořád a pořád to samé. A už ani žádné technologické hračičky v nejmenším nefascinují. Zkrátka a dobře, pokaždé, když vznikne podobný fantasmagorický film, připadá mi to jako připlácnutí hrsti břečky do už tak velké zatuchlé hromady. Zlatý Cameron se svým Avatarem, který je alespoň trikově dokonalý a nekončí spásou ctihodných, věrných a statečných občanů USA.

plakát

Poslední dny (2005) 

Nic neříkající, z valné části němý film, za každou cenu se snažící šokovat. Jediné, co lze ale považovat za šokující, je příšerně nevěrohodná, ač očividná, stylizace do Kurta Cobaina. Ten kdyby to chudák viděl... Obdivuju ty jedince, kteří se vydrželi dívat až do konce.

plakát

Rváčův deník (1995) 

Slabé, strašně slabé. Přišlo mi, že tvůrci vůbec nemají ponětí, o čem točí film, což je mi docela líto, protože kdyby to bylo udělané trochu realističtěji, mohlo by to být moc dobré.

plakát

Mamut (2009) 

Aneb jak se plácáme na vrcholu civilizace a pořád nám to je málo. Výborné existenciální drama, jen některé scény byly až příliš prvoplánové a bylo jasné, co nám tím chtěl režisér podsunout a já mám radši filmy, které přirozeně plynou a divák si v nich to poselství musí najít sám. Jinak ale Mammoth nemá chybu a k mírně filozoficky zaměřenému večeru se náramně hodí.

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Absolutní výsměch filmovému řemeslu. Afektovaní herci (když nepočítám Meyerse), hlavně ten malý, kterého vybrali asi jenom kvůli pěknému ksichtíku; dále dokonale předvídatelná zápletka, kterou se pokoušeli zdramatizovat rádoby překvapujícími zvraty "komplikujícími" konečné rozuzlení, přičemž většina takových patálií byla docela zbytečná a narušovala chod filmu; a k tomu až komická nevěrohodnost celé téhle neštastné patlaniny - to vše v jednom roztomilém balení expresně z Amériky!

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Není tomu ani měsíc, co jsem film viděla a už si z něj skoro nic nepamatuju. Asi to nakonec nebyla taková pecka, jak se to tvářilo...

plakát

Půlnoční polibek (2007) 

Neuvěřitelně krásné. A dějiště impozantní, mé milované Los Angeles zachycené z úplně jiného úhlu pohledu, než člověku dostane ve většině filmů. Že měl film malý rozpočet? No a co? Neshledala jsem na něm žádný nedostatek, a atmosférou předčí leckteré hollywoodské trháky. Navíc černobílé provedení u tohoto typu filmů podle mě vždycky přidávalo na uměleckém dojmu.

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

Pořád se nemůžu rozhodnout jestli to tvůrci myslí vážně, nebo je to nějaký druh parodie. Stejně tak si nejsem jistá jestli je Anna Paquin opravdu tak příšerná herečka, nebo má její postava vzbuzovat dojem infantilní retardované ještě-ke-všemu-blondýny. No a třetí série už je vyloženě nechutná.

plakát

Avatar (2009) 

Epické. Velkolepé. Dokonalé! edit: Po tom, co modré šílenství trochu opadlo, mi to přeci jen přijde trochu kýčovité, ale přesto... Je to zlom kinematografie.