Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (2 953)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Trochu jsem měl poslední roky se scénáři Jana Prušinovského problém a ani všeobecně kladně přijatý MOST! na tom moc nezměnil. Po zhlédnutí první epizody nového „ranního“ seriálu jsem nabyl pocitu, že by naše vztahy mohly být opět narovnány…..i když neradno počítat Muchy před zavěšením mucholapky. PS: pan Pavlica vynikající.

plakát

Živí mrtví - Svou cestou (2021) (epizoda) 

Už máme za sebou nějakých 150dílů, a ač fanoušek seriálu, nikdy jsem nepocítil nutkání komentovat jednotlivé epizody. Ale v desáté sérii se tak dlouho mlátilo mrtváky džbánem po hlavě až se jim utrhlo ucho. Sledovat třičtvrtě hodiny střídání lovu na krysu s opravou motorky….opravdu? A to se nebavíme jenom o tomto díle. Myslím, že nastal čas to celé vést k nějakému závěru, protože už to celé začíná srmrdět.

plakát

Armáda jednoho (2016) 

Člověk by si na první dobrou mohl pomyslet, že uvadající kariéra kdysi topového herce (ne, nemám na mysli Matthew Modinea) čekala na tohle roly, ale každou další minutou vám začne docházet, že už nemá víc co nabídnout a jenom se opakuje. Nicolas Cage jako Gary Faulkner, stavební dělník, který se rozhodl si to osobně rozdat s bin Ládinem. Je tam cítit snaha, je to vtipné, má to zajímavou zápletku, Cage to táhne, zároveň je to i bizarní…bohužel ne vždy a ne všude.

plakát

Charlieho andílci (2019) 

A to všichni víme, že mám pro Elizabeth Banks slabost, ale i nadále pro mne Charlieho andílci zůstávají (omlouvám se Farrah Fawcett) Diaz, Barrymore a Liu. Dámský módní časopis s Jamesovou Bondovou na titulní stránce. Dalo by se říct celkem slušně odvedený akčňák, ale když vezmete v potaz okolnosti, tak vlastně zasloužený propadák. Yo, I'll tell you what I want, what I really really want - so tell me what you want, what you really really want a Sporty Spice nikde….a to už se vůbec nebavím o Posh Spice.

plakát

Vládce knih (1994) 

Kevin McCallister a doktor Emmett Brown v kouzelném světě Vládce Knih…..říkáte si, to by nemuselo být úplně špatné. Nakonec co už může být víc, než se tak začíst do dobré knihy, až se ocitnete v jejím světě. Bohužel když srážku nedostatku financí s přemrštěnou fantasií maskujete rozdělením na civilní a kreslený svět, začne to být někde cítit. Ale jinak pestré, dětské dobrodružství, ani zbytečně natahované, ani zbytečně infantilní….takový mix Nekonečného příběhu a osmdesátkového Disenyho animáku. Moje generace dobře zná a troufnu si tvrdit, že najde fanoušky mezi současnými dětmi.

plakát

Soukromá lekce (2022) 

Nevím, jaké jsem měl o Turecku mínění, ale v pointě pěkné, sympatické holky v nenáročné romantické komedii. Nečekejte žádné zázraky, vlastně jde o takovou neškodnou blbinku, ale  asi jsme už všichni viděli mraky větších nesmyslů, co se týče tohoto žánru.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Vlastně se nemohu rozhodnout, jestli to, že se jako vždy ambiciózní Petr Jákl rozhodl opustit cestu pro našinec tradičního historického filmu na úkor pokusu o hollywoodský blockbuster, je dobře a nebo vlastně ne. Na oko to vypadá líbivě. Til Schweiger, Michael Caine, Ben Foster, realistické bojůvky (tedy kdo čekal velkolepé bitvy, bude zklamán), syrová středověká atmosféra, historické postavy, české lokace….fajn. Ale to kapesné 20 miliónů dolarů, jako by nebylo vůbec cítit. Žižka je tím stejným Žižkou bez vývoje od první minuty k závěrečným titulkům. Děj působí zmatečně a orientace v něm není příliš srozumitelná. Navíc se zaměřuje jenom na krátké období, o kterém toho moc neví ani samotní historikové. Kamera taky, na rozdíl od například kostýmů, nejede zrovna první ligu a celkově to celé působí jako ochotnická hra na českého Williama Wallace. Jákl si bezesporu zaslouží maximální uznání, už jenom za to, že se věci pokouší dělat jinak, ale v tomto případě si měl vystačit pouze  s rolí producenta.

plakát

Láska na špičkách (2021) 

Obsah, upoutávky, plakát, obsazení…..možná to není úplně fér, ale měl jsem jasno ještě před samotnou produkcí. Další produkt současné pásové výroby made in tuzemské romantická komedie…sice nevím, kde se schovává Vetchý, Polívková nebo Hřebíčková, ale myslím, že mne nemá co překvapit. A taky nepřekvapilo. Podobnými kousky otřískaná Kerekes, její princ na červeném hasičském autě Veselý (to není herec pro celovečerní filmy), Kohák a pol. pro pobavení, nějaké děti…..ale abych nebyl úplně zaujatý, byly chvilky, kdy jsem si říkal, že jde o docela neškodnou a relativně snesitelnou blbinku. Když však rádoby romantická zápletka začala ovládat zbytek děje, počáteční obavy se vrátily.

plakát

Zipi & Zape a ostrov El Capitan (2016) 

Španělské adolescentní dobrodružství vycházející z klasické literatury, které v sobě mixuje to lepší z Pipi Dlouhé punčochy, Sherlocka Holmese, Jumanji, Spy Kids, St Trinian's…..a určitě by jste ještě našli spoustu dalších spřízněných snímků. Dobrodružné, napínavé, vtipné s pozitivní energií a vyzněním. Nic, co by mohlo (nebo spíš chtělo) konkurovat Harry Potterům, Zlatým kompasům nebo Narniím, ale zároveň nic u čeho by se nemohla sejít celá rodina.

plakát

Pistol (2022) (seriál) 

„I am an antichrist - I am an anarchist - don't know what I want - but I know how to get it“. Danny Boyle, ten chlápek, co natočil Mělký hrob nebo Trainspotting. Sex pistols, ta kapela, která iniciovala punkové hnutí ve Velké Británii. Tohle prostě musí pasovat jako klíč do visacího zámku. A víte, co je na tom úplně nejlepší? Ne Johnny Rotten nebo Sid Vicious, pánové kteří se na nás budou šklebit s punkových triček ještě za stovky let, ale Steve Jones, to je oč tu běží. Škoda jen, že je věnována až příliš velká pozornost „epizodním“ postavičkám na úkor například Paula Cooka nebo Glena Matlocka a že ne úplně všechno zřejmě bylo, tak jak nám je presentováno, ale jinak to byl zkurvený no future plivanec do divákova obličeje.