Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

So say we all!!! Nejdokonalejší seriál s famózním námětem, který u mě asi zůstane už nepřekonaný. Skvělé bitvy, výborné charaktery postav, které jsou nejen dobře napsané, ale i zahrané, nadpozemská hudba, tíživá atmosféra. 1. série: 100%, 2. série: 100%, 3. série: 100%, 1. část 4. série: 100%, 2. část 4. série: 100% a skvělé FINÁLE. Fraking awesome!!! Od teď už žádný seriál pro mě nebude lepší. (což je dobrá i špatná zpráva zároveň).

Ztraceni

Ztraceni (2004)

1. série: 100% - drama o přežití s prvky sci-fi. Locke je bůh. 2. série: 100% - Sci-fi o boji o přežití. Locke a Desmond jsou borci. 3. série: 90% - Dharma a ti Druzí aneb trochu natahovaná kaše. Locke je bůh i mezi Druhými a Desmond je vědma. 4. série: 100% - rozdělení přeživších, boj o přežití, útěk z ostrova. Locke je nesmrtelný. 5. série: 100% - cestování v čase, boj o přežití, návrat na ostrov, a že by i změna osudu??? Locke je živý, mrtvý, tak co? 6. série: ???

Dexter

Dexter (2006)

Tonight's the night. 1. série: 100%. Myslel jsem si, že už se jí žádná serie nikdy nevyrovná. Naštěstí jsem se zmýlil. 2. série: Jen o něco málo slabší než ta první - 95%, 3. série: Slabší rozjezd, ale pak je to neskutečný mazec - 95%, 4. série: 100%. Velkolepý návrat na seriálový vrchol, který okořeněn brutálně zahraným Trinity killerem + závěrečný twist, který jsem ještě nerozdýchal. 5. série - nemůžu se dočkat

Californication

Californication (2007)

Ještě, že má Hank po ruce vždy nějaké to moudro: "I may not go down in history, but i will go down on your sister." 100%. 1. série: 100%, 2. série: 95%, 3. série: 92%

Přátelé

Přátelé (1994)

1. Ross - 100%, 2. Chandler - 100%, 3. Joey - 95%, 4. Monica - 85%, 5. Phoebe - 85%, 6. Rachel - 80%

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Zachraňte vojína Ryana v 10-ti brutálních dílech. S nádhernou úvodní znělkou. 1. DÍL - Currahee: Seznámení s rotou E, jejich neschopným velitelem a náročným výcvikem. Slušný rozjezd, ale možná trošku delší než by mělo. 8.5/10 2. DÍL - Day of Days: Pokračujeme v místech, kde jsme skončili v 1. díle a začínáme excelentním výsadkem a 1. akcí o zničení německejch děl. Díl se zaměřuje na mého největšího oblíbence z roty E poručíka Winterse. Tady to celé začíná. 9.5/10 3. DÍL - Carentan: Rozjezd na plný plyn. Od začátku až do konce. Bitva o Carentan je neskutečná řežba, ihned poté bitva na kopci tentokrát i s tankama, kde nám ukazují už brutálnější záběry jako válka sama. V hlavní roli tentokrát psychoza vojína Blitha. 9.0. 4. DÍL - Replacements: aneb Operace Market Garden, kterou poněkud seškrtali na jednu akci. Episoda trochu nic moc, začátek přesunu do Holandska, kde se slaví, ale pak narazí na Němce a následuje krátká bitka a nakonec ústup. V hlavní roli drsňák "Bull" Randleman, který se nám na chvíli zatoulal. Asi nejslabší díl. 7.0 5. DÍL - Crossroads: Díl věnovaný opět Wintersovi, kdy ho sledujeme ho jako vojáka/úředníka. V tomto díle kromě první půlky se nic moc neděje. Je to ovšem jen ticho před bouří - tedy Bastogne. 8.5 6. DÍL - Bastogne: Asi nejdrsnější část Bratrstva. Ne tak akční jako jiné díly, ale zato velmi depresivní, mrazivé a to doslova. V hlavní roli tentokrát medik. 10.0. 7. DÍL - The Breaking Point: Začínáme prakticky v podobné situaci jako u Bastogne, tedy ve sněhu pod německym dělostřelectvem a můžeme začít ve velkém počítat ztráty. Nakonec se jde do velmi tuhého boje pod debilním velitelm. V hlavní roli nadrotimistr Lipton, který nám válku velmi zajímavě komentuje. Rota E pak dostane pořádného velitele. Alespon nadějné vyhlídky do budoucna. 10.0 8. DÍL - The Last Patrol: V celku spíše klidný díl, na vojácích je vidět velká únava z bojů. Jediná akce ovšem stojí za to. Noční hlídka, která se vydává za nepřátelské hranice pro zajatce. Během těchto minut dokáže tato akce připoutat k obrazovce. V hlavní roli navrátilec Webster, který nám vypráví dění jeho očima. Celkem působivá episoda. Ke konci dostává navíc optimističtější pohled. 9.0 9. DÍL - Why we fight: Válka už je skoro u konce a podle toho se taky odvíjí tento díl. Dokud však nenarazí na tábor židů. A tady to začíná být hodně silné kafe. Řekl bych, že zde je hodně cítit dohled Stevena Spielberga. Ani netřeba komentovat, to se musí vidět. V hlavní roli kapitán Nixon. 10.0 10. DÍL - Points: Konec. Kruh se uzavírá. Nádherné. 10.0. Jeden z nejúžasnějších seriálových projektů v historii. Tohle už se jen tak neuvidí. Bylo mi ctí projít 2. světovou válku s největšími hrdiny co jsem mohl kdy poznat.

24 hodin

24 hodin (2001)

1. den - 100% = Po čertech dokonalý neokoukaný formát seriálu. První den má všechno: postavy, zvraty, emoce. Škoda, že se už tvůrcům nepodařilo přiblížit kvalitám prvního dne. 2. den - 85% = 2. díl vykrádá úspěšné prvky toho prvního a navíc přidává atomovku. 3. den - 85% = Na stejné úrovni jako je druhý díl. Velk plus za Jamese Badge Dalea jako skvělého parťáka pro Jacka. 4. den - 90% = Jack ukazuje, že po letech nic nezapomněl a s každým dalším dílem šlape na plný plyn. 4. den je po všech stránkách hlavně skvělá akční jízda. 5. den - 90% = Jack zase rozjíždí svoje šílené eskapády na plný koule, škoda jen těch slabých zvratů. 6. den - 70% = Mašina s názvem 24 hodin se zde hodně zasekla, kromě Jacka Bauera - Chuck Norris pro 21. století. 7. den - 90% = Jack se stěhuje do Washingtonu a to mu přišlo celkem k duhu. Ubylo akce, ale přibylo více emocí. 8. den - Závěrečná sezona vykrádá všechny náměty, které už byly viděny v předchozích sériích a nepřináší prakticky nic nového. Škoda, že si Jack touto sezonou pošramotil pověst. 60%. Snad dostane alespoň rozlučkový film, který dojem z poslední sezony vylepší. Jacku Bauere, sbohem. Bylo to krásných devět let.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

1. série: Mezi seriály snad nemá ani konkurenci. Skličující napětí, nervy napokraji zhroucení. Masakr - 100%. T-Bag a John Abruzzi jsou bohové. 2. série: 80%, 3. série: 65%, 4. série: 40%.