Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (395)

plakát

Adéla ještě nevečeřela (2010) (divadelní záznam) 

Skvělý český muzikál, který skvěle čerpá z filmové předlohy a paroduje i sám sebe. K tomu mnoho odkazů na světové i české muzikály, které pochopí jen "zasvěcení" (ale třeba variaci na "Teď královnou jsem já" si užijí i laici). Kouzlo divadelního představení spočívalo především v geniální improvizaci Aleše Hámy a Jiřího Langmajera. Bohužel se na DVD dostal z neznámého důvodu Petr Vondráček, který je nesnesitelně nudný, proto 1* dolů. Kéž by se tento muzikál vrátil ve stejné kvalitě na jeviště... Kdyby bylo více českých muzikálů takto přirozených, vtipných a nehrajících si na velké umění, mohlo by být v našem divadelním světě lépe.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Orient expresu (2010) (epizoda) 

Dost rozpuroplné, alespoň co se mě týče. Miluji jakékoliv adaptace Poirota, kam se hrabou CSI a podobné s prominutím srágory... Miluju Sucheta, jehož výkon je tady excelentní. Geniální kamera, zajímavý vizuál (na TV film). Ale ten scénář a samotné plynutí děje mě prostě nezabavilo. Prvních 30 minut se nic neděje, ten "akční" začátek s vystříknutím krve a kamenováním je možná líbivý pro současné diváky, ale z mého pohledu tam neměl co dělat, tohle je Poirot ne Bourne. Samotná vražda a vyšetřování je pak směšně krátké, náhle přichází odhalení vraha a pak přichází 15 minut nábožensko-filozoficko žvástů. Je to sice efektní, ještě doplněné zajímavou hudbou, ale čekal jsem o mnoho více. Něco mezi 3* a 4* a jen tak ze "soucitu" dávám 4*. Především za Sucheta.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Nadprůměrně natočený akční film s průměrnou zápletkou typu "já proti všem" se sympatickým Mattem Damonem a nesympatickou Franka Potente. Ale že by to byl nějaký kultovní akčňák, na který bych nikdo nezapomněl, to ne. A klidně bych se spokojil i o 30 minut kratší stopáží, přeci jen, dějově se tam VŮBEC nic neděje.

plakát

Agent WC 40 (1996) 

3* jen za Leslieho, pro kterého mám slabost. Jinak je to průměrná komedie, hodně průměrná.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Akta X byl vždy můj oblíbený seriál. Bohužel však postupně s časem začal ztrácet na kvalitě, ale první díly byly vynikající. David Duchovny s Gillian Anderson jsou opravdu skvělý pár.

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

Na návrat X-Files jsem se opravdu těšil, i když nepatřím do skupiny ultra fanoušků, kteří by viděli každý díl původního seriálu. Ale vždycky pro mě bylo sledování X-Files zárukou kvality. Nové díly mě ale zklamaly, především tedy po scenáristické stránce. "Pilot" ihned odklání celý směr seriálu k bláznivé konspirační teorii, dialogy jsou vyloženě pitomé a nezachraňují to ani herci, na kterých se tedy také podepsal zub času. Druhý díl zase odskakuje od nějaké ucelené dějové linky a předkládá týdenní případ. Chris Carter se zřejmě snažil o retro dojem, který se také moc nepodařil. Některé záběry, střihy... vypadají vyloženě amatérsky. V dnešní době už je televizní zábava na jiné technické i obrazové úrovni (pokud zabrousím do vod sci-fi tak třeba geniální Sense8 nebo z těch nadpřirozených vod The Whispers), tohle je krok zpět. Možná je to dobré pro ty "ultra fanoušky", ale pro běžné diváky se obávám budou nové X-Files nudnou a ničím nezajímavou podívanou.

plakát

Alcatraz (2012) (seriál) 

Ze začátku to bylo hodně nadějné, ale další díly seriál uvrhly do takového trapného stereotypu, že to musel vydržet jen opravdu hodně vytrvalý divák. Hrálo si to na inteligentní detektivku se záhadou, kterou nám samozřejmě nehodlaly jen tak odhalit. Detektivní část seriálu zcela selhávala, postavy tak zvláštně nesympatické, i když dobře zahrané. Není tedy divu, že seriál skončil takovým smutným fiaskem (zvláště po J.J.Abramse, který měl být zárukou kvality, ale po konci LOST už mu to snad nikdo nemůže žrát).

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

A mně se to líbilo! Ano, je to Disney pohádka. Ne, není to Burtonová úchylárna. Ale to se dalo čekat. Důležité je, že vizuální stránka je zpracována skvěle a ne přehnaně kýčovitě, nápadů je tam mnoho. Škoda občas přílišného digitálního looku. Naprosto geniální je Helena Bonham Carter, ale i Johnny Depp jako úchylný kloboučník. Samotná Alenka také překvapila, zaujala i hippie Anne Hathaway, potěšily hlasy Alana Rickmana a Christophera Lee. Není to určitě přelomový film s bůhví jakou hloubkou, ale je to fajn pohádka, s několika povedenými vtípky, silným hereckým týmem a takovým zvláštním kouzlem. Určitě pro děti lepší než nějaké vypatlané animáky či zpívánky s Dádou. 4*

plakát

Alf (1986) (seriál) 

ALF 4EVER! Seriál mého mládí...

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Po velkých očekáváních a 12 let po premiéře jsem konečně slavnou Amélii viděl. Je to naprosto skvělý film, kterému vévodí naprosto dokonalá Audrey, jejíž Amélie je nezapomenutelná. Kdyby postavu hrála jiná herečka, určitě není film tak kultovní, protože ostatní složky nejsou tak jedinečné. Po rychlém a vtipném začátku přichází spíše nuda a vlastně děj o "ničem". O běžném životě jedné prapodivné ženy. Kladem je rozhodně nádherná Paříž a skvělá hudba. Nemůžu tvrdit jako mnoho jiných, že se jedná o naprosto dokonalý film, ale mohu potvrdit, že je skutečně unikátní, nezapomenutelný a s jedinečnou atmosférou. Za to 4*. Ta jedna dolů především kvůli konci, od kterého jsem asi naivně čekal nějakou větší pointu.