Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (286)

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Nějak si už nedokážu vychutnat tu nostalgii z první a druhé série. Už třetí série trošičku zaváněla, ale teda ta čtvrtá je jen recyklace vsech klišé a keců, co se da sesbírat nejen v tomto seriálu, ale obecně. Bubák a jeho svět jsou super, každopádně to tříštění linií a trapnost už nedrží pohromadě. Poslední dva díly jsou spíš utrpení a to musím dát zas hvězdičku dolů. Doufám, že to nebude mít s další sérií sestupnou tendenci, ale naskočí na kvalitnější styl vyprávění. Díky za oprášení retro songů a taky za Ewoka Dustina.

plakát

Moebius: The Veil (2021) (seriál) 

Lepší jak celý seriál The Veil. Napínavé a smutné.

plakát

Himeulneyo miseuteo li (2019) 

Typ filmu, u kterého se člověk příjemně baví. Mám ráda tento typ humoru, trošku ztřeštěný, ale laskavý a milý. Na nic víc si film nehraje, dobře se na něj kouká, svižně plyne a zase tak citově nevydírá.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Pohádka sama o sobě má docela vtipný nápad a je taková milá. Z čeho ale nemůžu je hudba. Proč když má být něco jakože vtipného, tak se nasadí stupidní melodie a u dramatických scén je to zase přespříliš. Tohle je prostě nešvar většiny pohádek a velice to sráží vysledek jako celek.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Seriál se značně nevyrovnaným dějem. Pokulhává hlavně tam, kde se tvůrci nedrží povídek nebo románu, ale vymýšlí si vlastní cesty a to jim nejde. V dílech, kde se drží jednoduché geniality povídek je to skvělá podívaná a tam funguje zaklínač, bard, čarodějky, čarodějové i potvory na jedničku. Je pravda, že jsem k seriálu přistupovala skepticky, bála jsem se, že se ztratí duch slovanské fantasy a udělají z toho americkou kopírku GoT. Je to něco na půl a doufám, že se budou do budoucna držet více předlohy, protože ta prostě a jednoduše funguje... Edit: Po shlédnutí tři dílů druhé série musím jít s hodnocením dolů. Neskutečný mišmaš, zaklínači vypadají jak z Twilight ságy, mágové taky, elfové divní, no děs. Pro člověka nepolíbeného knihou to může být slušná fantasy s chaotickým dějem. Pro fanouška, si troufám tvrdit, utrpení. Bolí mě to sledovat, ale chci dokoukat druhou sérii celou.

plakát

Miseuteo syeonsyain (2018) (seriál) 

Tak nějak si říkáte, jak bude seriál pokračovat a jak vše dopadne, ale opak je pravdou. Korejci tohle prostě umí, umí překvapit a vybudovat krásné postavy a vztahy mezi nimi. Seriál je dlouhý, takže je na vše dost času, krásně si hraje s motivacemi a odhaluje postavy z více stran. Každá z hlavních postav má své záporné stránky i klady. Dlouho mě něco nebavilo tak jako tohle, kde si pozornost pro sebe strhávají postavy mimo ústřední dvojici. Kdyby tohle natočili v Americe, bude z toho neskutečná sračka, ale v korejském podaní jde o pohlazení na duši. Tady neuvidíte ani kotníček dámy nebo polibek a je to emočně nabité až k prasknutí. Ještě musím zmínit krásnou hudbu a celkově vizuál. Skoro každý druhý záběr by mohl být v rámu a pověšený na zdi.

plakát

Všechno, co mám ráda (2018) (pořad) odpad!

Trapný bydlenkovský magazín. A to jsem fanda hobby magazínů! Moderátorce nevěřím její sluníčkové naladění. Nepřirozeně působící sousedi/kamarádi přijdou, navaří, napečou a vyrobí nějakou číčovinu a jdou dál. Fakt tak hrozně přehrávaný a falešně působící pořad zabalený do celofánu s mašličkou. Winterové Herbář věřím, protože ona tak fakt žije, ale Vrbková a spol. je úplně jiné kafe. Za mě nekoukatelné.

plakát

Bimileui seob (2017) (seriál) 

Napínavé jak malé gatě, skvěle poskládané, výborný výběr herců. Hezky pozvolna, nikam se nespěchá, motivace postav se pomalu odhalují, proplétají se jejich vztahy. Závidím každému, kdo na to teprve bude koukat. Nemám ráda krimi seriály americké produkce, ale tohle je prostě v korejském stylu, oni umí vtáhnout do děje a vymačkat diváka jako pomeranč. A pak na konci sedíte a říkáte si, proč jste to sakra chtěli zkouknout tak rychle? A krom toho jsem si přes deset let myslela, že Jo Seung-woo je autista, když jsem ho kdysi viděla v Maratonu. Na Klasik jsem úplně zapomněla. Bae Doo-na je tu kouzelná, mnohem lepší něž v Silent Sea nebo Kingdom, je tu civilní a plná emocí.

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

1.díl - Bohéma mile překvapila. Čekala jsem dalšího Mattoniho a jsem potěšena, že se seriál kloní spíše k Českému století. Silné obsazení (absolutně dokonalý Javorský a nesmím opomenout Dlouhého). Zajímavá hudba. Místy je však děj hodně roztříštěný, ale to se dá pochopit, vzhledem k množství postav. Občas je těžké si toho kterého herce představit jako herce jiného (zatím mi největší problém dělaji Rašilov a Novotný). Naprosto zbytečná mi příjde linie s Pavelkou. Ale necháme se překvapit, jaké vše bude mít pokračování. 2. díl - Bohužel, druhý díl Bohémy s neposunul směrem k lepšímu. Děj se tříští ještě víc, napětí žádné, potenciál tématu začíná být trestuhodně nevyužit. Čím dál víc je mi proti srsti míchání reálných a fiktivních postav. Příjemný pocit z prvního dílu se poněkud vytrácí... 3. díl - Stále váhám nad hodnocením. Na třetí díl se již dalo koukat, ubylo nepříjemného přeskakování děje do doby sovětské okupace. Celkem zbytečná linie s těhotenstvím ženy Oldřicha Nového. Netuším, nakolik je to pravdivé a nakolik fantazie scénáristky. Ostatně, tento pocit mám téměř u všech postav. 4. díl - Hudba, která působila v prvním dílu osvěžujícím dojmem, je nyní velice nepříjemná a stále se dokola opakující. Samotný děj je natolik nezáživný, že ztrácím chuť seriál nadále sledovat.