Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Podle mě nejlepší akční film století! Arnold je zde v té nejlepší kondici, film má švih, humor, akci, cit, na dobu svého vzniku nevídané vizuální efekty i zajímavý příběh. Nelze nic vytknout.

Akumulátor 1

Akumulátor 1 (1994)

Tohle asi není pro každého. Pro někoho skvělý film, pro druhého přiblblá slátanina. Ať každý posoudí sám. Rozhodně se jedná o film ojedinělý či výjimečný. Pro mě je to výborná komedie, která paroduje snad všechno, co do té doby v televizi bylo. Petr Forman hraje tak přirozeně, že působí jako kdyby vůbec nehrál. Výborná hudba Ondřeje Soukupa, perfektní kamera F. A. Brabce, kvalitní scénář Zdeňka Svěráka a skvělá režie Jana Svěráka.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Mistrovské herectví Rudolfa Hrušínského v kobinaci se scénářem, ze kterého občas silně mrazí v zádech a geniálním střihačem vytvářejícím podivnou atmosféru. Neznám film, který by se tomuto dílu podobal. Unikátní filmový zážitek, mistrovské dílo!

Kolja

Kolja (1996)

Dojemný příběh jak starý bručoun ke štěstí přišel a lásce se naučil.

Obecná škola

Obecná škola (1991)

Společně s Koljou a Akumulátorem 1 můj nejoblíbenější Svěrákův film. S nadsázkou se nám představuje lidský příběh z drsných poválečných let. Skvělá kamera v kombinaci s laskavou hudbou Jiřího Svobody dodává filmu nový rozměr.

Misery nechce zemřít

Misery nechce zemřít (1990)

Kathy Bates a James Caan zde předvádí mistrovské herectví. Velmi kvalitní thriller, u jehož věrohodné atmosféry silně mrazí v zádech. Výborná závěrečná scéna kde to Paul Sheldon dá Annie Wilkesové pěkně "sežrat". A musím souhlasit i s ostatními uživateli, že je to výjimečný případ toho, kdy je dabing o trochu lepší než originál.

Bláznivá střela

Bláznivá střela (1988)

Jen u málo filmů se směju od začátku až do konce. Leslie Nielsen je zárukou skvělé zábavy. Nejlepší parodie jakou jsem viděl.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Mozaika krásných lidských příběhů s nádechem humoru. Nejsem přímo fanda romantických filmů, ale tohle mě vážně dostalo. Když mám špatnou náladu, tento film mi ji vždy vylepší. Nenapadá mě jediná věc, kterou bych vytknul.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Další příklad toho, že druhé pokračování nemusí být vždy horší. Tohle se opravdu povedlo po všech směrech (hlavně na svou dobu pozoruhodné speciální efekty).