Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (68)

plakát

Hory mají oči (2006) 

Stupidita! Demence, blbost... Nudný děj v typicky americkém "hororu", který těží jen a jen na brutálnosti, krvavých scénách. "Efekty" otřesné, skoro nulové, chování oněch mutantů, znásilnění (na toto jsem silně vysazený, hned po shlédnutí scény jsem dostal pocit silné agrese - beze srandy)... Celkově hodnotím velmi podprůměrně. Snad 1*, abych úplně neurazil.

plakát

Domino (2005) 

Absolutně perfektní... Příběh, kamera, postavy, soundtrack... 5* !

plakát

Univerzální uklízečka (2005) 

Neskutečně blbá "komedie", která mě dokázala lehce rozesmát ve velmi málo případech. Typický britský a černý humor přímo od srdce nesnáším, stejně jako R. Atkinsona. Krom přitažlivé herečky a její velmi dobře zahrané roli manželky důstojného pána, jsem celkově na filmu nenašel nic moc zábavného. Možná proto, že jsem čekal "normální" komedii...

plakát

Tajemný let (2005) 

Jak tady už někdo napsal, první půle filmu s paranoidní hrdinkou je vskutku dobrá, musím hlavně pochválit kameru, ale postupem času se film mění v "sračkoidní něco"... Sic výkon J. Fosterové skvělý, nicméně víc než 3 * si nezaslouží.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Takže začnu nejdříve u knihy, to by bylo dle mého názoru asi nejlepší. Kniha jako taková je geniální výtvor autora D. Browna, který si s ní popudil proti sobě nejenom x lidí na celém světě, ale hlavně církev! Důvod, proč je kniha tak úžasná je ten, že do 148 minut se nemůže vlézt 511 stran, ve kterých je vysvětleno téměř vše, co čtenář a hlavně DIVÁK potřebuje. Pokud divák nepřečetl zmiňovanou knihu a šel na film, je dost možné, že bude zklamaný jako lidé v Cannes, ale i tady na CSFD. V knize je totiž detailně vysvětleno téměř vše - co vůbec je Převorství sionské, Templáři, jak se daly tyto dvě skupiny dohromady atd. Nedivím se, že film má tak špatný ohlas - z kontroverzní knihy je totiž udělán spíše dobrodružný film s nádechem oné církevní spekulace. ... Ale jak říkám, ten, kdo první přečetl knihu, se šel spíše podívat, jestli tomu zfilmování opravdu odpovídá. Můj názor je, že nikoliv! Je to holt dobrodružný film, ve kterém režisér vypustil tak mnoho detailů (a detaily tvoří celek), až je mi z toho docela ouvej. Pobouření lidí nečtenářů-diváků chápu, o to víc pak čtenářů-diváků. Snímek bohužel nezachraňuje ani hvězdné obsazení...

plakát

Těžce zamilován (2001) 

Asi se budu vymykat mému obvyklému hodnocení typu těchto filmů, ale co už... je to sice blbost, ale docela roztomile romantická, ujetá a humorná. G. Paltrow je celkem fajn baba a a J. Black je taky fpohodě.

plakát

Matrix Reloaded (2003) 

Filosofické dialogy, které se nekonečně vlečou, nepochopitelné akční scény, kde z tisíce kulek zasáhne cíl jedna atd, atd... Hrůza!

plakát

Nástrahy velkoměsta (1984) 

Ano, komedie a k tomu ještě italská - nic dobrého z toho nemůže být. Aspoň pro mě ne... Gagy, to ano. Ale co je moc, to už je příliš.

plakát

Doom (2005) 

Než jsem shlédnul film, přečetl jsem kritiky. Po půl hodině jsem se s řádky, jenž napsali lidé předemnou, nemohl naprosto ztotožnit. Film byl opravdu něco málo přes oné půl hodiny dobrý! Ale pak přišlo velké zklamání - celý film na mě působil, že je poskládaný z několika dalších předchůdců (Resident Evil díky zombie atd.). Triky jsou na dnešní dobu průměrné, ne-li podprůměrné. Měl-li být film natočen dle počítačové hry, úkol se těžce nepodařil. Zbraní, použitých ve filmu narozdíl od hry, je zoufale málo. Kromě BFG, které se použije cca 2x se tu střílí pouze z "rotačáku" a pak ze samopalu, který vypadá jak hodně přeplácaný kus železa). Herecké výkony mě docela udivily - The Rock podal hodně fádní, až podprůměrný výkon, role drsného a nelítostného zabijáka mu tedy nejde. Naopak bych pochválil K. Urbana a R. Pikeovou. Zmiňovaná a v mnoha případech velmi oblíbená 1st person scéna je něco hrozného. Když se divák (i hráč) pozorně zadívá, uvidí hrůzy v podobě jejího zpracování. Ona, scéna jako taková, působí do tohoto filmu absurdně, ale budiž... Ten, kdo hrál všechny díly Dooma, ví, že v nich najde x nejroztodivnějších nepřátel... A tady? Dají se spočítat pomalu na prstech jedné ruky. Impové by měli doletět z Marsu a jít Bartowiakovi nakopat jeho ass...