Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Recenze (388)

plakát

Zloba: Královna všeho zlého (2019) 

6/10. Sterilní Disney pokráčko se vším všudy. Výborná Angelina, krásnej fantasy svět, přemíra klišé a hloupoučké postavy, chovajíc se předvídatelně, díky ještě hloupějšímu scénáři. Děcka však budou chrochtat blahem!

plakát

Všem klukům, které jsem milovala (2018) 

6/10 Ucházející kravinka, která však "opět" dělá z naprosto normální věci totální drama, kvůli kterému se hýbe kupředu celkový příběh. Cast je v pohodě, tempo odsýpá a jedna příběhová linka zamíří jinudy, než bych čekal, jinak ale nic extra nečekejte.

plakát

Krypton - Série 1 (2018) (série) 

6/10. Čekal jsem průšvih kolosálních rozměrů a místo toho dostal hodně příjemnou pohodu, která chytře využívá postav, mytologie a nápadů, které nejsou v komiksovém světě 100% vyždímány. A navíc umí sem tam šokovat slušným zvratem. Nikdy bych nečekal, že se z toho dá udělat něco tak koukatelného. Uvidíme co přinese druhá řada.

plakát

Ad Astra (2019) 

9/10 Meditativní scifi zážitek, ve kterém mě (100% přesný) Brad Pitt vzal na cestu, na jejímž konci jsem zůstal zcela opařen a beze slov. Audiovizuání porno. Prostý scénář, zaobalen do komplexního myšlenkového pochodu, jenž funguje jen v případě, zda přistoupíte na jeho hru. A já dychtivě souhlasil.

plakát

V Bruggách (2008) 

10/10. Vau. Tohle, že byl celovečerní debut McDonagha? Klaním se. Melancholická, leč místy absurdní gangsterka, plná černého humoru a vybroušených dialogů mě držela až do závěrečných titulků. Ústřední trio k sežrání, Bruggy kouzelné a scénář řádně podvraťácký. Bomba.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 2 (2019) (série) 

9/10 Precizní, ponuré a silné. Druhá série tlačí na osobní rovině a předvádí perfektně zrežírovaný scénář s charaktery, které se vám dostanou pod kůži. Jen škoda toho rozvleklého finále, kde se zbytečně točíme v kruhu.

plakát

Joker (2019) 

10/10. Jistě, v rámci kinematografie nelze mluvit o něčem novém, ale pokud se bavíme o komiksovém žánru, jde o vítanou a velmi živelnou injekci. Phoenix je démonický a právem se zařadí mezi elitu, která titulního padoucha mohla ztvárnit. Tahle one-man show stojí a padá na jeho umu a dává si to s přesvědčivým přehledem. Dramatická nota funguje na jedničku, spolu s dávkou emocí, s jedním fikaně vypointovaným zvratem a přerod zlomeného člověka v psychopatického "magora" je pod taktem Phillipse poutavá, v mnoha ohledech silná a především audiovizuálně opojná podívaná. Jo, sežral jsem jim to i s navijákem. A nestydím se.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

5/10. Pokus o dramatického Johna je pochopitelný, přesto nezvládnutý. Levnota, nedostatečná hloubka a klišé z této rozlučky bohužel dělají promarněnou šanci. Od Ramba nikdo nečeká zázraky, ale když se o ně samotní tvůrci snaží, působí to chabě. Závěrečná řežba je ale parádní. To bezesporu.

plakát

Máš ji! (2018) 

7/10. Šlape to fantasticky a herecká ansábl si to vyloženě vychutnává. Ústřední nápad to drží až do konce pěkně po kupě a jedná se o fakt parádně natočenou a vyloženě vtipnou taškařici. Slow motion už dlouho nebylo tak trefně využito a Renner si to královsky kradl pro sebe! Fakt doporůčo!

plakát

Proč? 13x proto - Série 3 (2019) (série) 

6/10. Velké zklamání. Tam, kde se první dvě série nesnaží uměle vytvářet dramata, jde třetí série svou charakteristikou proti všemu, co doposud zastupovala. Herci se fakt snaží a na "školní drama" jde o precizně natočenou věc (ty přechody časových rovin fantastický) a stále to má silné momenty. Scénář však neví kudy kam a točí se nonstop v kruhu, přičemž k zemi tahá jak postavy, tak hlavní myšlenky, přirozenost, logiku a témata. Korunku tomu nasazuje nová postava Ani, která je tím nejhorším, co nám tvůrci během tří let představili. Škoda.