Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 8 h 42 min (Minutáž: 46–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Lauren Glazier, Albert Jones, Joe Tuttle, Michael Cerveris, June Carryl, Sierra McClain (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Druhá série je rozhodně lepší... Sice co se zkoumání úchyláků týče, je to pořád dost neuspokojivé, ale ve vykreslování charakterů to začíná jít hezky do hloubky. Navíc je tam fajn mansonovské intermezzo, hodně oceňuju ty byrokratické klacky pod nohama (to fakt zavání hyperrealismem), působivá je linka Tenchovy rodinné krize citelně zasahující do jeho práce... Prostě jo, tentokrát čisté 4 a velká nasranost, že zase rok budu muset čekat abych pak ve třetí sérii zase jen o kousíček poodhalil jak to je s tím úchylem který to celé rámuje... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět výborná práce. Osobně mě první řada přišla malinko lepší, díky ucelenějšímu příběhu(začátky, vyslýchání, první úspěchy). Druhá řada toho nabízí mnohem více, a to ať už jde o postavy(každá si projde nějakým vývojem, a nedostane nic zadarmo), tak i množstvím příběhový linek, které ne vždy gradují, tak jak bychom chtěli. Seriál by musel mít o tři epizody více, aby všechny linky dotáhl k dokonalosti. To co nám nabízí je hodně super(je to napínavé, strašidelné, a husí kůže a znechucení je zaručeno), a hlavně to krásně buduje půdu pro další řadu, jen mě mrzelo, že některé věci vyšli trochu na prázdno, a nebo se daly udělat o trochu lépe. Po herecké stránce je to koncert od všech hlavních herců až po ty vedlejší. V seriálu je tolik geniálních scén a momentů, že je radost si je pouštět znovu a sledovat se zadrženým dechem co bude dál, i přestože to víme. Seriál má skvělou atmosféru, ze které mrazí v zádech a i obyčejné dialogy dokáží pěkně dlouho rezonovat. Výborná práce a já se těším na další řadu, protože tento seriál je pecka, kterou by mělo vidět co nejvíce lidí. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Tým lovců sériových vrahů získává podporu shora a může se vrhnout na první celostátně sledovaný případ. Jenže tentokrát to není žadná hra na honěnou, ale setkání s pořádně mazaným manipulátorem. Jak by řekl Ed, psychologický profil je sice fajn, jenže je k dispozici jenom od zabijáků, kteří se nechali chytit... Mrtvých příbývá a opravdový podezřelí stále nikde. S tímhle tempem druhá série neztrácí krok za první. Nabízí o kousek víc ze soukromí vyšetřovatelů, s menším odklonem od Holdena. Ten postupně vystupuje jako větší a větší podivín. Psychologie týmu funguje skvěle a nechává mnoho prostoru pro další sérii. Stejně jako samotné pátrání... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak druhá série se povedla o kousek více než jednička. Z hlediska drtivé atmosféry a skvěle napsaných charakterů se skoro žádný krimi film z Hollywoodu kvalitativně nepřibližuje k tomuto skvostu, David Fincher totiž na tomto poli kraluje a hlasitě to dává najevo na všechny světové strany. Potěšil návrat hlavní herecké dvojice, která se skvěle doplňuje a vy si jejich dialogy můžete z pohodlí sedačky užívat plnými doušky, zejména propracovanost postavy Holta McCallanyho vyšvihla druhou řadu na úplný vrchol, jeho dílčí zápletka se synem v jednotlivých chvílích emocionálně drtivá. Na paškál si vzal Fincher zejména vraždy v Atlantě, kolem kterých se točí hlavní dějová zápletka. Ta dokázala dost zaujmout, hlavně svým naprosto úchvatným zakončením v posledním dílu (ten hlavní podezřelý si tento epilog kradl jen a jen pro sebe), ale mě regulérně ještě více chytly takové ty dílčí příběhy. Takový 10minutový pobyt Charlese Mansona na plátně (5.díl) ve mě ještě dost dlouho rezonoval, tak brilantně scénáristicky podaný moment, jednoduše smekám klobouček. Pokud se Netflix rozhodně fakticky s tímto seriálem skončit, ohromně mě to zamrzí (a asi nejenom mě), neboť tak precizní počin se každý den nevidí. Za mě dávám 90 % ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fakt chaos, nestíhám sledovat události v Atlantě, jména si nepamatuji, nerozumím běhu událostí a ani mě to moc nezajímá. Asi jsem natvrdlá jen já podle hodnocení. Nebaví mě to. Ani ty černošky od sebe nerozeznám, jen tu nejvíc ublíženou aktivistku s brýlemi. Nicméně její ufňukané proslovy přeskakuji, abych to byla vůbec schopna dokoukat. Zdá se mi, že ve druhé sérii, prošpikované lesbami, homosexuály a černochy podtrženo rasovou problematikou dávných dob šlo asi o něco jiného. Chybí mi napětí, je to suchopárné, zmatená, prodlužované, nedotažené, vyšumělé v závěru a fádní policejní práce, ale ani to moc ne. Celá druhá série se plácá na místě. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Scéna z bowlingu se natáčela v Beaver Valley Bowl v Rochesteru v Pennsylvánii. Tato lokace se objevila i ve filmu Kingpin (1996) nebo v seriálu I Am Not Okay With This (od r. 2020). (J.F.B.)
  • Bílý kombík na mostě je Chevrolet Chevelle Nomad z roku 1970. (J.F.B.)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama