Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (25)

plakát

Marťan (2015) 

Konečně po dlouhé době film, který stálo za to, podívat se na něj do kina. A možná, že ještě zopakuji :) Film je sice sci-fi, ale vše vypadá naprosto realisticky a opodstatněně - žádné supermoderní a lidstvu dosud neznámé technologie atp., místo toho je použita prostě dobrá logika (a velká dávka vědeckých znalostí). Mimochodem, ze svých zdrojů jsem zjistil, že je film opravdu věrný své knižní předloze, což je pro mě velké plus. Kdyby bylo možno hodnotit šesti hvězdičkami, tento film by si je zasloužil.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Super efekty, samotný příběh dává větší smysl, než u předešlě Fanastic Four. Tak co je špatně? Ty postavy. Absolutně nudné, neuvěřitelné a ploché postavy. Aby divák pochopil, kdo je špatnej, tak mu musí vrazit do huby žvejkačku a on bude žvejkat jako kráva nějaké tvrdé seno. To už můžou rovnou dávat melodie ke každé postavě, aby divák rovnou pochopil, kdo bude dobrák a kdo zlák. A upřímě řečeno, když si řekli: "Tak jo, budeme si říkat Fantastická čtyřka!", říkal jsem si, hezkej úvod k filmu, teď to konečně začne. A ono ne, on to byl konec filmu, který se pořádně ani nerozjel. Prostě takový nějak nijaký. Asi se už opravdu vyprdnu na Marvelovky, možná jsem už z toho vyrostl. Nebo už neví, jak být originální a obsahově kvalitní? To možná spíš.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Konečně jiné uchopení námětu pandemie a konce dosavadního lidského žití. A mnohem duchaplnější a emocionálně nabytější, než většina amerických slátanin na podobné téma (žádné super efekty a záběry na rozpadající se svět, ale naopak jemnější, jakoby intimní a niterně intenzivnější zpracování). Alespoň, že ten poslední emoční záchvat byl takový, jaký byl - takové štěstí ve velkém neštěstí.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Trochu jsem se bál, aby děj filmu nebyl přehlušen jen hollywoodským pozlátkem (což ze začátku tak i vypadalo), ale postupně a velmi nepozorovaně film zvážněl a do popředí se dostal děj samotný, který byl podle mě velice povedený - konec konců, má knižní předlohu. Jay Gatsby na mě zapůsobil dojmem opravdu velikého člověka.

plakát

Hostel (2005) 

Já vlastně ani nechápu tak nízké hodnocení filmu, jestli je to nějaký efekt stáda ovcí, nebo co.. Mě film jako horor (u kterýho se předpokládají litry krve a kila vnitřností) přišel docela působivej - nechuť a napětí jsem docela pocítil a o tom to je. A k tomu tak omílanému hanění Slovenska - nějakou zemi si holt vybrat museli, no bóže. Jen omezení tupci si udělají obrázek na zemi podle takového filmu ;)

plakát

Válka a. s. (2008) odpad!

Jak se mi taková blbost dostala do rukou, to opravdu nepochopim. Ztráta času, nic jiného. Hercům jsem nevěřil ani nos mezi očima - a o ději filmu ani nebudu mluvit, abych nebyl sprostý..

plakát

Planeta Země po vymření lidstva (2008) (TV film) 

Beze sporu zajímavý námět dokumentu - jaké by to bylo, kdyby najednou zmizeli lidé z planety Země. Kdyby byl dokument zpracován trochu jinak (a nebo aspoň o polovinu kratší), tak bych mu dal možná i všech pět. Ale po cca čtyřiceti minutách se začnou všechny argmenty a vize už jen opakovat (včetně stejných záběrů) a pak už se člověk od tohoto dokumentu dozví pramálo nových informací a tak trochu se nudí (nebo i pospává). Dokument mi celkem zklamal, protože na svou délku byl dost omezený. Jediné, co celou dobu řeší je, jak dlouho vydrží fungovat generátory elektřiny (což je zpočátku určitě zajímavé), jak dlouho budou stát jaké budovy a lidská veledíla a jak dlouho se uchovají knihy a jiná média v použitelném stavu pro případné nálezce. Nejvíc mi v tom dokumentu chyběly hypotézy například o obnově fauny a flóry, kterou jsme zničili, o čištění oceánů od toho svinstva, co jsme tam naházeli atp. Celý dokument je zaměřen jen na lidstvo, nikoliv na Zemi, což je velká škoda. Určitě zajémavé jsou záběry z Černobylu. Takových příkladů je ale na světě mnohem víc, ty by tam také mohly být. Navíc při záběrech na Černobyl člověka hned praští do očí, že je po těch letech mnohem zachovalejší, než jak by podle tohoto dokumentu měl být. A ohledně obnovy přírody - třeba taková zmínka o hraciních mezi KLDR a Jižní Koreou by posloužila ukázkově. Námět má mnohem silnější potenciál, než jak byl využit.

plakát

Generace X (2005) 

Americká slátanina bez pointy, toť můj názor.. Nechápu tak kladné hodnocení, když se to tak moc chová jako nějaké béčko - viz naprosto nelogické vsuvky (promluvy ze hry chumscrubber, která tam absolutně nemá význam), nebo naprosto nepřirozené a taktéž zbytečné anomálie v lidském chování (starosta milující delfíny, týpek, který i bez oka a v děsném šoku bude v první řadě rozeznávat letadla na obloze). Někdy mi příjde, že když jsou ve filmu nějaké nesouvisející abnormality, tak to prostě musí být cool. Navíc snímek na mě působí tak mdle, že bych to nepovažoval ani za komedii, ani za drama.

plakát

Kolja (1996) 

Sakriš, já mám ale zásadní díry v české kinematografii. A stydím se za to! Jak mi mohlo takové dílko unikat až do mých 21 let. Možná je to ale dobře, teď jsem si ho vychutnal v plné parádě, nejspíš i mnohem silněji, než kdybych to viděl třeba před pěti roky. Je to podle mě další z filmů, kterých si člověk cení tím vím, čím je starší.

plakát

Černá labuť (2010) 

Úžasná Tchaikovkého hudba, úžasná Natalia Portman. Je fakt, že první dvě třetiny filmu mají hodně pomalý nástup, ale už ty dávají slušný podnět k neklidu v divákově duši. A čím víc se blíží velké divadelní představení, tím víc děj graduje, až posledních dvacet minut jen běhá mráz po zádech. Nechápu, jak někdo dokáže takhle dokonale ztvárnit přeměnu z nevinné a až bezbranné "bílé labuťe" na lstivou "černou labuť, která se před ničím nezastaví. Když na scénu nastupuje černá labuť, mám pocit, že opravdu ztratila poslední kousek té nevinné duše. Každopádně budu muset film shlédnout ještě alespoň jednou, protože teď už určitě vyniknou i ty počáteční fáze schizofrenie lépe.