Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Mysteriózní

Recenze (137)

plakát

Top Gun (1986) 

Musel bych opakovat to co napasal Umberto Eco k jinému slavnému hollywoodskému film Casablance. Parodie s Charlie Sheenem je ovšem taky zdařilá.

plakát

Lady Chatterleyová (1993) (TV film) 

Kvalitním hereckým výkonům navzdory dost konvenční zpracování jednoho z deseti nejvýznamnějších románů minulého století.

plakát

Kikudžiro (1999) 

Japonský humor je mi dost vzdálený ale i tak je to pěkný film o přátelství malého kluka a dospělého podivína. Vadil mi ten opakující se hudební motiv. A ty snové scény to měla být nějaká aluze na Kitanův vzor Kurosawu? Slabší čtyři

plakát

Tajemná zahrada (1993) 

Pozorujete li svět otevřenýma očima je celý velká otevřená zahrada

plakát

Zlatý věk (1930) 

Když měl tenhle film v Paříži v roce 1930 premieru jakási fašistická bojůvka vypálila kino. Ted po skoro devadesati letech to působí jako čajíček a asi pro málokoho je to shocking jako tenkrát. Pokud vás film zaujal doporučuji přečíst esej kterou o L'âge d'or napsal Henry Miller.

plakát

Třetí poločas (2009) 

Nevíme dne ani hodiny. Tohle může potkat každou ženu a vlastně i kohokoli. Ne vždy to musí skončit tak jak v tomto smutném a depresivním filmu. 4 sochoking: tady jsem kameru ignoroval ten příběh je sám o sobě silný Po druhém shlédnutí plný počet

plakát

Requiem za sen (2000) 

Příběh a poselství filmu O.K, hudba a herecké výkony taky. Jen ta klipová přestylizovaná režie mi lezla na nervy. Proto nedávám plný počet.

plakát

Slídil (1972) 

Je hodně znát že tenhle inteligentní příběh nebo chcete li hra a "hra" byla původně napsaná pro divadlo. Je to ale výborné a ty víc jak dvě hodiny uběhnou jako nic. Spisovatelé a nejen detektivek bývají dost často ješitní egoisté.

plakát

Sladký ničema (1999) 

Není to tak skvělé jako jiné jazzové filmy jako Bird nebo Round Midnight ale ve filmografii WA originální počin a jeden z těch kvalitnějších filmů které za posledních cca 20 let natočil. Ocenuji hlavně výkony Penna a Samanthu "Gelsominu" Morton. Příznám se že nejsem takový fanda do jazzu tudíž sem si než jsem si to naše nevěděl zda jde o skutečný životopis nebo cimrmanovskou fikci.