Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 339)

plakát

Král psanec (2018) 

,,Thinking about revenge? It tears on the soul, but it can also be a weapon." Začátek je poněkud nudný, ale od chvíle kdy se hrstka hrdých Skotů odhodlá k odporu, film nabírá potřebné grády. Jen ani zdaleka ne takové, jaké jsem si představoval. V porovnání s ostatními filmy Netflixu je to určitě nadprůměr, ale k legendárnímu Braveheart to má hodně daleko.

plakát

Krásný kluk (2018) 

,,My son is out there somewhere, and I don't know what he's doing! I don't know how to help him!" Nikterak objevná, ale velmi poctivá zpověď o drogové závislosti. Film plyne velmi pomalu a nedá se říci, že by nabízel příliš zapamatování hodných scén, ale jako zobrazení tíživé rodinné situace z pohledu otce v podání výborného Carella funguje velmi dobře.

plakát

Mauglí - příběh džungle (2018) 

,,When you were a cub, I looked you in the eye and saw no fear. I believed that one day you would bring peace to the jungle. But you have become a man now." Příjemné zpracování, které v druhé polovině bohužel trochu ztrácí kouzlo. Co této verzi opravdu prospívá je poněkud drsnější pojetí, v ostatních ohledech však nemá čím překvapit. Rohan Chand je vynikající.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

,,I'll figure it out." Tom Cruise nestárne a další akční nářez zvládá ve famózním tempu a znovu baví. Filmový zážitek podtrhuje atraktivní prostředí, napínavý scénář a pár solidních (automobilových) honiček (byť ta vrtulníková připomíná spíše Star Wars). Jediná podstatnější výtka směřuje k přepálené akci, která se místy přibližuje absurditě posledních dílů série Fast & Furious. Jinak ale Christopher McQuarrie znovu dokazuje, že tenhle žánr umí.

plakát

Najednou jsme rodina (2018) 

Přiznám se, že tím hlavním důvodem, proč jsem si tuto komedii pouštěl, byl bernský salašník na plakátu k filmu. Ve výsledku byl pes v záběru jenom párkrát, ale i tak mě to velice bavilo. Wahlberg a Rose Byrne vytvořili pohodovou dvojici, které jsem tu šťastnou rodinku přál. Příjemná feel-good záležitost s několika vtipnými scénami.

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

,,She asked me a simple favor, to pick up her son Nicky from school, which was five days ago, and she hasn't come back yet." Nepříliš zajímavý mix nejrůznějších filmových žánrů se zbytečným množstvím zvratů. Duo Kendrick - Lively funguje jak má a jejich společné scény jsou tím jediným, co mě na filmu bavilo. Jinak to bohužel působí jako nedomyšlená chaotická blbost.

plakát

Noční hra (2018) 

,,Man, glass tables are acting weird tonight." Bláznivá komedie, která si na nic nehraje. Zápletka mnohdy skáče za hranu uvěřitelnosti, ale o to tady vůbec nejde. Díky svižnému tempu a pořádné dávce vtipných situací jsem se opravdu bavil.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

,,Přepište dějiny!" Když se hrálo v Naganu, byly mi 4 roky a žil jsem v jiné zemi. I tak ve mně tento dokument vyvolal tolik pocitů štěstí a dojetí, jako asi žádný před ním. Každý sportovní (ani ne nutně hokejový) fanoušek v zemi na vzpomínky na turnaj století čas od času narazí a tehdejší euforie je cítit i po tolika uplynulých letech. A Hudeček ji vládl zachytit naprosto skvěle. Opravdu povedená záležitost.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Už dlouho jsem nepociťoval takovou lhostejnost vůči hlavním postavám a veškerému ději filmu. Vizuální stránka byla docela zajímavá, neutuchající smršť easter eggs a všemožných odkazů na nejslavnější i méně známé herní, filmové či hudební kousky po chvíli spíše unavovala. Výsledný pocit z dalšího Spielbergova kousku je značně rozpačitý.

plakát

Robin Hood (2018) 

Nutno říct, že za své nakonec docela pozitivní hodnocení z části vděčím recenzím, které tento film shazují na nezasloužené dno. Do kina jsem totiž šel s takřka nulovým očekáváním. Nové zpracování Robina Hooda je přitom docela solidní popcornovou zábavou. Akce je poněkud chaotická, ale drží tempo, díky čemuž jsem se po celou dobu nenudil. Egerton jako Hood překvapivě dobrý. Lepší 3*.