Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 339)

plakát

K zemi hleď! (2021) 

,,They are not even smart enough to be as evil as you're giving them credit for." Film, který se tak strašně snaží být zajímavý, vtipný a neotřelý, až působí směšně a nepřirozeně. Místy sice atakuje hranici povedené satiry a nepopírám, že mě některé scény bavily, nicméně jako celek to za mě prostě nefunguje. Přitom téma je zajímavé a apel na společnost, kterou více zajímá rozchod nějaké pseudo celebrity než stěžejní globální problémy, je v dnešní době více než žádoucí. Zpracování mi však prostě nesedlo.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Na pocit zklamání z původní verze jsem už po té době úspěšně zapomněl a byl jsem docela zvědavý, co může upravená prodloužená verze přinést. Uznávám, že s nataženou stopáží se značně zvýšila i kvalita, asi ale nejsem dostatečně velký komiksový fanoušek, abych se u něčeho podobného čtyři hodiny dokázal vyloženě bavit. Nutno vyzdvihnout, že oproti starší verzi tato dává o poznání větší smysl, potřebný upgrade dostal i hlavní padouch, což dodává náboj celé akci a co kvituji ze všeho nejvíc - prostor dostávají i další hrdinové, nejen Batman. Stále mi ale nesmírně chybí nějaký wow efekt, který by tuto týmovku dostal z vod průměru. Výsledný dojem tak nejlépe vystihuje Supermanova hláška: ,,Not impressed."

plakát

Není čas zemřít (2021) 

,,We all have our secrets. We just didn't get to yours yet." Po asi rok a půl dlouhém období bez návštěvy kinosálů jsem se opravdu těšil, až nového 007 uvidím na velkém plátně. A začalo to velmi slibně - vzpomínky na předchozí díly, krásné prostředí, Daniel Craig jak ho známe a k tomu jedna z nejlepších titulních písní celé série. Kéž by ty pozitivní pocity z úvodu vydržely po celou dobu. Bohužel děj po chvíli začal slábnout a největší zklamání se dostavilo s příchodem hlavního záporáka. Nic proti Malekovi, ale Safin v jeho podání mě vůbec nepřesvědčil a jeho motivaci jsem jednoduše nevěřil. Před koncem naštěstí přichází skvěle zvládnuté emočně vypjaté scény, které jsou tím hlavním, co si z této bondovky budu pamatovat. Loučení s Craigem se tak nakonec za mě docela povedlo. Nezbývá než natěšeně čekat, kdo tuto roli ztvární příště.

plakát

Nikdo (2021) 

,,I hope these a**holes like hospital food." O poznání lépe stravitelnější než Najšullerova prvotina, přitom stále poměrně originální počin. Odekirkův Hutch není klasickým akčním hrdinou a v první půlhodině diváka zdárně tahá za nos, aby po chvíli ukázal, že za to taky umí vzít. Přiznám se ale, že mi tato castingová volba příliš nesedla. I tak si myslím, že se Nobody vyvedlo a jako svěží akční jednohubka poslouží velmi dobře. Lepší 3*.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Kdo splní úkol, není sráč... Mám Patrika Hartla rád, vždy na mě působil velmi příjemným dojmem a v ,,jeho" Studiu Dva jsem dosti pravidelným divákem. Na Hartlově práci mě baví zejména to, že aktéři jeho děl působí velmi lidsky a z pozice čtenáře či diváka bývá jednoduché jim porozumět. Tato filmová adaptace knížky (kterou jsem nečetl) v tomto bohužel malinko pokulhává. Důvodem je hlavně to, že u jednotlivých hlavních postav není takřka vůbec kladen důraz na to, kde se v nich ty negativní emoce vzaly a jaké důvody vedly k tomu, že nežijí své životy tak, jak by si přály - což je však kvůli omezené stopáži poměrně běžným problémem filmů zpracovaných podle knižní předlohy. Výsledek je však i tak (na české poměry) poměrně dobrý, příjemně se na to kouká a ke konci si každá z hlavních postav získá nějaké ty sympatie.

plakát

Red Notice (2021) 

,,We're not partners. This is a marriage of convenience." Netflix zase jednou dokázal zaplatit tři oblíbené herce (nalákali tím i mě), kteří mezi sebou nemají takřka žádnou chemii, dosadit je do nepadnoucích rolí a s jejich pomocí zfilmovat naprosto hloupý na koleni psaný scénář. Od začátku to působí jako nesmírně slabá vykrádačka dříve zfilmovaných loupeží, chybí tomu jakýkoliv nápad a (i přes několik očekávaných zvratů) i moment překvapení. Reynolds mě z ústřední trojice bavil určitě nejvíce (byť stále dokola hraje hláškujícího Deadpoola), Johnson a bohužel i Gal Gadot zde byli naprosto mimo, především druhá jmenovaná mi v této roli vůbec neseděla. Zbytečný film, na toto téma již byly natočeny desítky lepších.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

,,I don't want the money. I want you to read this." Ritcheho chlapácký rukopis + Statham, který hraje přesně to, co hrát umí = záruka solidního akčnáku. Dobře zvolený formát vyprávění dodává potřebné napětí a jednotlivé dějové otázky jsou postupně odkrývány tak, že divák stále víc a víc drží hlavní postavě palce. Ritchie znovu potvrzuje, že patří ke špičce, byť oproti top3 kouskům z jeho tvorby této novince přece jen něco chybí.

plakát

Sir Alex Ferguson: Nikdy se nevzdej (2021) 

,,He was always in control. You were never in any doubt, who was the boss." Objektivita mého hodnocení se tady blíží nule - Manchester United je první tým, který jsem jako malý kluk někdy na přelomu tisíciletí začal díky tátovi sledovat. A fandím mu dodnes. Tehdy jsem ani nevěděl, kdo zrovna vyhrál ligu nebo pohár, vždy když jsem ale viděl Rudé ďábly, bavilo mě se na to dívat. Až zpětně vidím, že to do značné míry bylo díky Fergusonovi, kterému se vskutku povedlo vybudovat něco výjimečného, což tento dokument krásně vyzdvihuje. Přitom to není jen výčet úspěchů, ale vydařené znázornění, v jak komplikované pozici mnohdy manažer špičkového týmu je, jak složitá rozhodnutí musí činit a že se zkrátka nemusí zamlouvat všem. Je skvělé vidět, že si Sir Alex za svými kroky stojí a neměnil by, byť s ním třeba někteří hráči mívali problém a dodnes spolu třeba nemluví. V mnohém tak tento filmový počin může být přínosem i pro diváky fotbalem nepolíbené. Ten pocit, kdy máte na konci dojetím na krajíčku však asi zažijí jen fanoušci. Za mě výjimečný dokument o výjimečné osobnosti. Nezbývá než doufat, že se někdo z jeho nástupců na lavičce jeho úspěchům alespoň přiblíží. Není však náhoda, že se angažmá zatím nikomu příliš nevyvedlo. Eriku ten Hagu, držím palce!

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

,,You have a gift. You have power. And with great power, there must also come great responsibility." Potvrzeno - Tom Holland je mým nejoblíbenějším filmovým Spider-Manem a hlavním důvodem proč jsem si No Way Home velmi užil. Zdaleka však ne jediným. Nechybí tomu akce, skvělé efekty i dojemné a nostalgické chvíle, které zahrajou na city. Na můj vkus by to mohlo být o půl hodiny kratší, ale i tak se s přehledem jedná o nejlepší marvelovku od Endgame.

plakát

V nemilosti (2021) 

Na poměry Neflixu docela slušný počin - zajímavý, uvěřitelný příběh, solidní herecké obsazení a i přes velmi pomalé tempo to dobře utíká. K dokonalosti daleko, ale slabší 4* si to zaslouží.