Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 338)

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

,,This is the Academy Awards of protests and as far as I'm concerned it's an honor just to be nominated." Skvěle natočené soudní drama, které si mě získalo hned od úvodních minut. Hlavní postavy mají potřebné charisma, díky čemuž jim divák musí v jejich boji držet palce a s napětím čekat jak to celé dopadne. Kdybych měl vyzdvihnout jeden herecký výkon, pro mě samotného trochu překvapivě bych zvolil Sachu Barona Cohena, který zase jednou dokázal, že zvládá i vážnější role (navíc jeho postava formální prostředí soudní síně obohatila několika dobře mířenými vtípky). Nejen jemu ale i celému snímku budu na letošních Oscarech držet palce. A na závěr ještě jedna nadčasová hláška, kterou lze bez obtíží aplikovat i v našich končinách: ,,I think the institutions of our democracy are wonderful things, that right now are populated by some terrible people."

plakát

Joker (2019) 

,,You know what's funny? You know what really makes me laugh? I used to think that my life was a tragedy, but now I realize, it's a f**king comedy." Poměrně netradiční pojetí originu komiksové postavy, které se velice vydařilo. Phoenix je skvělý a rozhodně nechci jeho výkon jakkoliv zpochybňovat, Ledgerův Joker se mi ale prostě líbil víc. Je to ale nepochybně dané i tím, že geniální padouch, který vodí za nos celé město je o poznání divácky zábavnější a přitažlivější než blázen, kterému se nedostává patřičné odborné pomoci. Jeden z mála kvalitních filmů podle komiksu, u kterého jsem si vcelku jistý, že znovu jej vidět nechci.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Na pocit zklamání z původní verze jsem už po té době úspěšně zapomněl a byl jsem docela zvědavý, co může upravená prodloužená verze přinést. Uznávám, že s nataženou stopáží se značně zvýšila i kvalita, asi ale nejsem dostatečně velký komiksový fanoušek, abych se u něčeho podobného čtyři hodiny dokázal vyloženě bavit. Nutno vyzdvihnout, že oproti starší verzi tato dává o poznání větší smysl, potřebný upgrade dostal i hlavní padouch, což dodává náboj celé akci a co kvituji ze všeho nejvíc - prostor dostávají i další hrdinové, nejen Batman. Stále mi ale nesmírně chybí nějaký wow efekt, který by tuto týmovku dostal z vod průměru. Výsledný dojem tak nejlépe vystihuje Supermanova hláška: ,,Not impressed."

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Poměrně neobvyklý a zajímavý film, který nabízí jakýsi morální souboj mezi špatným a ještě horším. Hlavní námět (respektive celý ten podvodný model) bohužel ale působí jako naprostá za vlasy přitažená blbost. Trochu jsem na začátku doufal, že Marla bude postavou, která si i přes všechny ty podvody nakonec získá alespoň nějaké moje sympatie, ale to se nestalo, ve výsledku tak divák vůbec nemá komu fandit. Kdyby se tvůrci snažili brát ten film o něco seriózněji a scénář byl promyšlenější, byl bych spokojen o poznání více.

plakát

Trabantem tam a zase zpátky (2019) 

Působivá cesta napříč zeměmi, které mě popravdě tolik nelákají. Snad víc než když před tím ale divákovi dojde, že s trabanty to není jenom krásné a zábavné dobrodružství, ale i spousta problémů, poruch, policie, hraničních kontrol a všudypřítomných zvědavců, co se chtěj věčně fotit. Je pak skoro neuvěřitelné, že Přibáň a spol. zvládají všechny překážky s dobrou náladou a touhou jet dál. ,,Na pěti kontinentech jsme hledali místo, o kterém budeme moci s čistým svědomím říci, že se nám tam líbilo nejvíc... Konečně jsme si tím úplně jistí. Je to doma!"

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

,,I don't think Tony would've done what he did, if he didn't know you were gonna be here after he was gone." Není to ani nejlepší, ani nejzábavnější film o pavoučím superhrdinovi, ale rozhodně to neznamená, že by neměl co nabídnout. Holland mě stále baví, vizuální efekty a atraktivní prostředí (nejen Prahy) přinesly potřebnou přidanou hodnotu, díky čemuž mohu v klidu napsat, že tento výlet do Evropy se vydařil. Pohodové 4*.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Představte si, že hrajete hru, ale nemůžete ji ovládat. A hodinu a půl sledujete, jak vaše postava chaoticky pobíhá po světě, do kterého je na začátku vhozena, střílí všechno kolem a snaží se dostat padoucha, o kterém od začátku do konce skoro vůbec nic neví. Přesně takový je Hardcore Henry. Pochvalu zaslouží do jisté míry originalita a nápaditost. Těžko ale kladně hodnotit film, který mě po chvíli omrzel a u kterého jsem musel dělat nucené přestávky, abych si od té roztřesené kamery na chvíli odpočinul. Mít to půl hodiny, hodnotím výš, ale jako celovečerní film to prostě nefunguje.

plakát

Rocketman (2019) 

,,My name is Elton Hercules John. And I'm an alcoholic. And a cocaine addict. And a sex addict. And a bulimic. Also a shopaholic and has problems with weed, prescription drugs and anger management." V posledních letech se s životopisy o hudebnících bojujících s různými formami závislostí tak trochu roztrhl pytel. A na to Rocketman poněkud doplácí, protože už jednoduše nemá čím překvapit. Elton John a jeho hudba nejsou něčím, co bych normálně vyhledával a nezmění na tom nic ani tento dokument. Nutno ale říct, že mě to vcelku bavilo, Egerton se s rolí popasoval dobře a některé písně si broukám ještě při psaní tohoto komentáře. Lepší 3*.

plakát

Anděl Páně (2005) 

Prostá moderní pohádka, která postrádá kouzlo starších klasik. Což mě docela mrzí, když recenze i doporučení mého okolí slibovaly opak. Trojan vcelku baví (mnohé hlášky šly však mimo mě), ostatní herci spíše nevýrazní, výprava působí vyloženě slabě. Největší slabinou byl ale děj, který místy nedával smysl (což ještě lze v rámci žánru prominout) a hlavně bohužel nebyl ničím zajímavý. Druhému dílu počas některých z dalších Vánoc rád dám ještě šanci, ale potřebu vracet se k jedničce zřejmě mít jen tak nebudu.

plakát

Vánoční kronika (2018) 

Tuctový vánoční příběh, který o svátcích potěší i pobaví. Kurt Russell je v roli Santy až překvapivě výborný, ale klasická každoroční součást prosincových domácností z toho asi nebude.