Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (119)

plakát

Velký draft (2014) 

Našinec nebude asi úplně rozumnět tomu, jak zásadní je pro američana NFL. Proto je vysvětlení draftu ve filmu brano dost automaticky. Divák, který nemá ponětí o tom co to je v USA Draft day bude v průběhu celého filmu tápat o co go a neustále si dávat dohromady souvislosti. V zámoří bude tento Reitmanuv počin brán mnohem více kladně, než jinde ve světě. Kevin Costner stále dokazuje svoje kvality a nebýt jeho určitě by celkový dojem nebyl takový. 80%

plakát

3 dny na zabití (2014) 

Většinou jsou ty akční komedie strašné slátaniny, ale McG to nakombinoval velmi dobře. Chvíli sranda, cvhíli akce a vše dokresluje excelentní herecký výkon Costnera. Velmi mile mě překvapilo. 80%

plakát

Riddick (2013) 

Po Kronice temna návrat opět k prvnímu dílu. A díky za to. Jsem nadšen. Vin Diesel opět září v roli zabijáka se smyslem pro čest. Nechci srovnávat Kroniku temna, ale třetí díl opět vrátil Riddickovi lesk a slávu prvního dílu. Jak už bývá zvykem konec je opět otevřený (dnes už standard, co kdyby náhodou vydělal film dost...), tak doufám, že i pokračování bude ve stejném duchu.

plakát

Plán útěku (2013) 

Ne nevím nevím. Po shlédntí Expandables nebo Last Stand jsem asi čekal trochu více. Nápad celkem dobrý, ale všechno je, tak trochu přitažené za vlasy. Herecké výkony obou bardů let minulých jsou skvělé a nebýt jich v hlavních rolích film by se nejspíš dostal hodně hluboko na žebříčku hodnocení.

plakát

jOBS (2013) odpad!

Totalně zabitá ideologie celého Applu i samotné osoby Steva Jobse. Film je moc uspěchaný a nezasvěcený divák nepochopí, co chtěl básník (režisér) říci. Perfekcionalistická a černobílá Jobsova osoba, zde není ani za mák vystihnuta. Ashton Kutcher možná držel Stevovu fruktariánskou dietu a naučil se napodobit jeho styl chůze, ale to je asi tak vše. Zcela je přeskočeno Jobsovo působení u Pixaru a není zde ani patrný jeho vizionářký smysl pro detail, celkový koncept produktů ani budoucí vize celé společnosti. Vzhledem k tomu, jak prezizně a objektivně je zpracována kniha je tento snímek skutečně zmatený brak.

plakát

Gravitace (2013) 

Co k tomu říci více než-li WOOOW. Naprosto famózně zpracované 3D. O ději se nemá cenu zmiňovat o tom to není. Zážitek se nedá popsat. To se prostě mudí vidět, ale bez 3D to opravdu nemá význam.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Druhý díl je dějově slabší o to však více nabitý akcí. Celkový dojem je až moc přeplácaný a strašně uspěchaný. Jackson chtěl předvést svůj majstrštik, ale už to zkrátka přehnal. Oceňuji detailní zpracování Šmaka a nemůžu se dočkat na poslední díl.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Že bych se třásl strachy nebo sebou leknutím škubl, to bohužel říct nemohu. Hororu trochu přidává "na motivy skutečného příběhu" ale to nestačí. Snímek je velmi dobře zpracovaný co se efektů týče, ale scénář je přeci jen trochu ohraný. Bohužel u mne trochu zklamání. Těšil jsem se, že bude překonán můj dlouholetý favorit Kruh, ale ani zdaleka se tak nestalo.

plakát

Nevědomí (2013) 

Po technické a vizuální stránce jeden z nejlepších počinů za poslední dobu. Příběh má však své nedostatky v podobě nelogických a pro diváka nedostatečně, až odflákle, vysvětlených scén, které vedou k záverečnému rozluštění celého díla. Tento fakt trochu degraduju jinak perfektní zpracování. 70%

plakát

Pěsti ze železa (2012) 

Luci Liu opět v roli, která ji sluší. Já jsem se super bavil. Scénář je sice trochu moc extravagantní, ale celková režie a střih je velmi dobrý. Hezká oddechovka na víkend. Celkové hodnocení 75%