Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (76)

Korálový ostrov

Korálový ostrov (1983) (seriál)

Seriál se natáčel v Západosamojské vesnici Salamumu a na ostrovech Whitsunday u pobřeží Queenslandu (Austrálie).

3 plus 1 s Miroslavem Donutilem - Čelem proti zdi

3 plus 1 s Miroslavem Donutilem - Čelem proti zdi (2007) (epizoda)

Je zde chybně označeno procesní označení účastníků řízení jako navrhovatelka a odpůrce, správně je žalobkyně a žalovaný. Navíc není žádný pořadník na rozvody u soudu, ale věc je soudcům přidělována podle předem stanoveného rozvrhu práce. A pokud se strany nedostaví k jednání, v daném případě bez omluvy, tak se nepodává žádná nová žádost o rozvod, ale pokračuje se ve stávající.

Upír ve věžáku

Upír ve věžáku (1979) (TV film)

Věžák se nachází na adrese Bernolákova 2, Praha-Krč, ale schodiště ve věžáku se natáčelo na adrese Jašíkova 12, Praha-Chodov.

Vzdálené vrcholky hor

Vzdálené vrcholky hor (1984)

Natáčeno v provincii Rádžasthán (Indie) a ve Walesu (Velká Británie).

Nástrahy velkoměsta

Nástrahy velkoměsta (1984)

V roce 2020 si Renato Pozzetto (Artemio) zahrál v televizní reklamě na železnici Trenord, která opakuje gag z filmu: „Il treno è sempre il treno,“ („Vlak je vždycky vlak“).

Nástrahy velkoměsta

Nástrahy velkoměsta (1984)

Herečka Sandra Ambrosini, která ztvárnila Artemiovu (Renato Pozzetto) přítelkyni Marii Rosu, se často účastnila setkání filmových fanoušků a spravovala facebookovou stránku věnovanou své postavě.

Nástrahy velkoměsta

Nástrahy velkoměsta (1984)

Scéna, kdy lidé z vesnice sedí a dívají se na projíždějící vlak, se stala v Itálii tak kultovní, že někteří filmoví nadšenci založili klub a jednou ročně se scházejí na místě natáčení (označeném pamětní deskou), a sedí a čekají na projíždějící vlak. Setkání se často účastní i herec Renato Pozzetto (Artemio) a opakuje gagy z filmu. Pozzetto uvedl, že naposledy před pandemií covid-19 se sešlo nejméně 500 účastníků. Adresa místa: Via Cacciatori 21, Sairano, Itálie.

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

Šimon a Matouš jedou na Riviéru (1975)

Natáčení probíhalo v Itálii v Římě, ve Francii (hraniční přechod u města Menton a Marseille) a v Barceloně – přístav, kde se naloďují na cestu do Afriky.

Šimon a Matouš

Šimon a Matouš (1975)

Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí).

Dostihová horečka

Dostihová horečka (1976)

Natáčení probíhalo v Římě, na koňských závodištích Agnano (předměstí Neapole) a Tor di Valle (předměstí Říma).

Děti ze Síria

Děti ze Síria (1984) (seriál)

Seriál se natáčel na Novém Zélandu.

Tajemství Sahary

Tajemství Sahary (1988) (seriál)

Pasáž, kterou Jordan (Michael York) na začátku první epizody čte ve starověkém textu a která hovoří: „Byli tu předkové, jsou tu a vždy budou,“ je převzata z pasáže smyšlené knihy „Necronomicon“, jenž vystupuje v příbězích hororového spisovatele H.P. Lovecrafta. Ale podle scénáře došlo ke změně významu, zde je interpretováno jako laskavé proroctví o blíže neurčených „předcích“, zatímco v Lovecraftově originále se vztahuje k temnému ohrožení existence lidské rasy a Země. Scéna je zobrazena jako odehrávající se ve Vatikánské knihovně, ale ve skutečnosti byla natočena v Atriu svobody Památníku Viktora Emanuela II. v Římě (Itálie).

Reklama

Časové pásmo bylo změněno