Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (63)

plakát

Křeč (2015) 

Něco tam chybělo, jinak to byl jistě zajímavý pokus se sympatickým hereckým obsazením a příjemným výběrem tématu. Z toho začátku by se mohlo vyklubat daleko víc, leč - nevyklubalo.

plakát

Beze stop (2018) 

Ten syrový začátek byl hodně nabušený. Postupem času ale ztrácel děj na uvěřitelnosti. Myslím, že velkou devízou mohla být ta reálná obava, že takový to únik z reality je dnes skutečně možný. Právě proto mě v druhé polovině odradilo, jak se situace stávala nelogickou a chladný vycvičený mozek taťky vojáka začal dělat zcela nesmyslná rozhodnutí.

plakát

Trhlina (2019) 

Jsem ráda, že jsem Trhlinu nejprve četla ve své knižní podobě. Děj byl daleko napínavější a záhadnější, než co se pak projevilo ve filmu. Kniha má potenciál, kdo zpracoval scénář, by zasloužil něco jiného než honorář. Škoda, nebýt tohoto důležitého detailu, mohli se Slováci dočkat svého slovenského Blairwitch.

plakát

Kovy řeší dějiny (2020) (TV film) odpad!

Jako fakt? Chápu, že to je moderní být "youtuber" a "influencer", ale řešit problémy českého školství a tvářit se při tom jako Kolumbus, co objevil Ameriku? Mám nápad, co třeba mu ještě vrazit do ruky křídu a rovnou ho poslat učit ty roztomilé studentíky, kteří mu tak skvěle pokyvovali. Kam až to ten konzum ještě dopracuje...

plakát

Kronika (2012) 

Tak pokud vás zajímá, co dělají puberťáci, když je nikdo nevidí a každý prd musí natáčet na kameru, proč ne... nápad zajímavý, ale většina filmu vyplněna poněkud slaboduchými scénami. Stačí prvních a posledních asi patnáct minut.

plakát

Šingeki no kjodžin (2013) (seriál) 

Prima, po dlouhé době anime, které jsem dosledovala během dvou dnů. Námět mi tedy přišel děsně uhozený, ale provedení samotného příběhu mě doslova vtáhlo do děje. Dokonalé zpodobnění obrů prostě nemělo chybu. Neuhlazená animace tak nějak podtrhla drastické krveprolití a celkově to šlapalo jak hodinky. K úplnému rozuzlení hádanky samozřejmě nedojde, jak jinak. Ani nečekejte, že vám všechno bude dávat smysl. Každopádně o pár překvapivých zvratů nepřijdete.

plakát

Tajemství (1999) 

Tak já teda taky nevím, co na tom zbytku přišlo tak strašně okouzlujícího. Příběh dobrý, dejme tomu, ale ve výsledku mi to spíš přijde jako pohádka o zlé čarodějnici, co si pro sebe uzmula všechno a svým dvěma nejbližším nenechala nic. Až na to, že tady žádný dobrý konec jako v pohádkách není.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Jediným pozitivem tohoto filmu je, že už nebude následovat další. A zvláštní, v projevu prezidenta Snowa mimojiné zaznělo, že Mockingjay je obyčejná dívka vybraná z davu... s tím se nedá než souhlasit. Ještě jsem snad nezažila takový kolotoč kolem herečky, která je totálně nudná, bez výrazu, bez charisma a ani tu střelbu z luku jí snad nikdo nevěří.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Celý film by se klidně mohl jmenovat Daisy má tajemství. Vskutku důmyslným způsobem, až bych řekla "o ní bez ní", si propluje monoklem a pár dobře mířenými ranami do obličeje až k finálnímu tanečku. A že je mu vyčítáno spousta zbytečně dlouhých monologů? Já si tarantinovštinu užívala do posledního okamžiku, dokonce se přiznám, že příběh o záhadné smrti syna jednoho stařičkého generála jsem si pustila několikrát, to abych se rozhodla, jestli tomu chci věřit nebo ne. Čuník Tatum mi tam maličko neseděl, ale svou roli splnil dokonale, z podlé střelby přes podlahu se mu dostalo velmi efektivního a hlavně svižného konce. Tarantinovi nelze upřít hned několik posedlostí, krom oblíbeného výrazu "negr" a dalších pár typických nadávek se nám tu rozmohl kult znehodnocování intimních partií lidského těla. Skoro se bojím, čeho budu svědkem v následujícím filmu. Inu, není to podívaná k čajovému dýchánku.

plakát

Nobunaga Concerto (2014) (seriál) 

Za mě tedy velmi příjemné překvapení, jde vidět, že spojení moderního pojetí anime a historie nemusí být nutně trapné a stereotypní, Zajímavá, nevšední animace a dávka vtipu, která nevyzní trapně. Určitě by si to zasloužilo daleko víc diváků, než kdejaké to stokrát omílané ecchi a harem.