Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama

Recenze (292)

plakát

Transformers 3 (2011) 

Já vim, že si celá serie (teda vlastně kromě jedničky) zakládá výhradně na akci a super tricích, ale musíte uznat, že v této serii to prostě funguje a Bay je prostě bůh. Opět nám naservíroval trikama nabitou akci a ještě víc akce, než co dostáváme od jiných tvůrců. Pro mě budou Transformeři jedna z nejlépe trikově zvládnutých serií, kterou sem doposud viděl. Ano, je to už sice celkem ohrané, jednání hlavních postav je nelogické, ale popravdě - kdo by to neodpustil za ten nářez efektů? Já ano, proto dávám 100%.

plakát

Kocour v botách (2011) 

Kocour bez oslíka a zlobra? Mno, sice proč ne, ale takhle by to asi nešlo. Není to kdovíjak špatný film, animace je povedená, hudební doprovod vynikající a nutno říci, že i pár skvělých hlášek by se tu našlo. Jenže začátek byl celkem nuda než se to rozjelo a celkem je tu dost hluchých míst či částí příběhu, které mě doslova donutily kouknout na hodinky. Pro děti to bude v něčem kouzelné, pro dospělé spíš nuda. 50%

plakát

Casper (1995) 

Film, který sem měl rád už jako malej a kupodivu ani po těch letech to neztratilo nic ze svého kouzla. Stále dojemné,humorné a napínavé jako když mi bylo 10. 80%

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Rozhodně to drží kvalitu prvního dílu, ba dokonce ji ještě o něco překonává. Efektivní podívaná plná absurdních situací, které nejenom pobaví ale navíc i po stránce efektů potěší. Mr. Ironman a pan Zajce opět rozjíždí neuvěřitelnou podívanou, která vás přitoutá k sedadlu a katapultuje do výšin vaší fantazie. Sice to občas kolísá a v některých okamžicích je to nelogické, ba skoro až divné, ale jinak film drží úroveň a rozhodně si dokáži představit 3 díl. 80% a rozhodně spokojenost.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Musím říct, že po slabším začátku se z toho vyvrbil nakonec super film plný napětí, akce, humoru a samozřejmě výtečné hudby. Sice sem si chvílemi myslel, jaká je to blbina, ale po většinu času jsem se bavil a navíc musím pochválit efekty - super. Asi si seženu někde předlohu, ať se dostanu trochu více do obrazu. Pěkná podívaná, pro mě jasné - 80% (viděno v originálním znění).

plakát

Rango (2011) 

Animovaný western? Proč ne. Rango rozhodně western žánr nijak nevykrádá, je vcelku velmi originální a ještě k tomu plný humoru. Je sice pravda, že chvílemi ztrácí dech, ale je to spíš vždy takový ten klid před bouří - bouří smíchu nutno dodat. Efektivní, zábavné a rozhodně skvěle obsazené dobrodružství na vlnách... ehm, tedy spíš na hromadách písku ;) Já se bavil, děcka se rozhodně taky budou bavit a dospělí - no, to už nechám na vás. Za mojí maličkost krásných 80%.

plakát

Rebelka (2012) 

Víte, tohle je zrovna jedna z pohádek, kde bych normálně dal 4*, ale musim uznat, že těch 5* si to opravdu zaslouží. Tahle pohádka totiž disponuje několika aspekty, kterých si vážím - krásný a hluboký příběh (včetně nějakého toho poselství), humorné scény (které se vyskytují přesně na čas aby se divák nenudil), trocha napětí (totéž jako humorné scénky) a hlavně - překrásný soundtrack. Mám pocit, že pohádek s touto kombinací a s tímto tématem (irská a keltská tematika) by mohlo vzniknout mnohem víc. Brave je prostě příběh o vnitřní síle a lásce matky k dceři a naopak, navíc vše skvěle podpořeno hudbou, humorem a... no prostě je to úžasný film. Nelze jinak než doporučit. 95% (viděno v originálním znění)

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Zvláštní, jak se kvalita téhle serie propadá hlouběji a hlouběji. Film jako takový nedosahuje kvalit dřívějších dílů ani náhodou, ale i tak je to celkem příjemná, efekty a humorem nabitá jednohubka, která sice nenadchne, ale zato neurazí. Takže vypněte mozek a nechte se unášet na vlnách podivna ;) 60%

plakát

Apollo 13 (1995) 

Nejkrásnější film dle skutečné události - skvělé herecké výkony, boží efekty a hlavně příběh - chytí a nepustí. 110%

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Tohle je za 1. - nejlepší díl staré dobré trilogie, za 2. nejlepší sci-fi všech dob (promiň Ridley) a za 3. můj nejoblíbenější film s nejlepším soundtrackem všech dob. A je to jen jeden ze všech tří, protože stará trilogie SW je to nejlepší, co kdy film vyprodukoval - srdcová záležitost!!! 100% a mnohem víc.